سهراب پيشواي راهي است كه هنوز طي نشده
آخرین اخبار:
کد خبر:۵۰۶۱۲
دكتر مرتضي كاخي در همايش ادبي سهراب:

سهراب پيشواي راهي است كه هنوز طي نشده

يك پژوهش گر ادبي گفت: سهراب سپهري تجربه اي بسيار تازه و عظيم اما خطرناك را در شعر فارسي پيمود، راهي كه بعد از او تازه برنايان نو خواسته اي از اين نوع شعر استفاده هايي كردند و مي كنند كه به نفع شعر فارسي نبوده و نيست.

به گزارش خبرنگار گروه ادب و هنر «شبكه خبر دانشجو»، دكتر مرتضي كاخي عصر ديروز در همايش ادبي سهراب سپهري در موزه هنرهاي معاصر ايران با اشاره به ويژگي هاي شعر سهراب سپهري وي را يكي از چهار ركن نيمايي در كنار شاملو، اخوان ثالث و فروغ فرخ زاد دانست كه ادامه دهندگان اصلي و واقعي راه نيما در شعر پس از نيما بوده اند.

وي با اشاره به اينكه در ميان اين چهار ركن شاملو و سهراب فرم گراتر و اخوان و فروغ محتواگرا تر بودند، يادآور شد: اگر شاملو با نوعي آركائيزم شعري در نسل كلاسيك فارسي در ابتداي زبان دري تلاش هاي موثري به سرانجام رساند، اگر اخوان معطوف به ويژگي هاي شاعرانه باستان گرايانه خود بود، اگر فروغ به زبان امروزي نزديك شد، سهراب با دغدغه در فرم ضمن نزديكي به زبان امروزي توانست تداعي گر ويژگي هاي خاصي باشد.

كاخي، با اشاره به ويژگي هاي منحصر به فرد شعر سپهري زميني بودن، ساده گويي، اطلسي و زلال و شفاف بودن را از جمله اين  ويژگي هاي دانست.

اين پژوهشگر سهراب را داراي آرامشي بيروني و در عين حال هياهويي دروني دانست و افزود: سهراب سپهري تجربه اي بسيار تازه و عظيم اما خطرناك را در شعر فارسي پيمود، راهي كه بعد از او تازه برنايان نو خواسته اي از اين نوع شعر استفاده هايي كردند و مي كنند كه به نفع شعر فارسي نبوده و نيست.

وي ضمن ياد‌آوري اين نكته كه شعر سپيد را هرگز زمينه اي براي خراب كردن شعر كلاسيك فارسي نمي داند، يادآور شد: سهراب پيشواي راهي است كه هنوز طي نشده و هنوز همگان در اول راهند./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار