به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احسان ابراهیمی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران صبح امروز در نشست خبری پویش ملی نجات اقتصاد ایران که در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن اشاره به طرح عملیاتی پویش و گزارش های مربوط به آن بیان داشت: دغدغه اقتصاد مقاومتی چند سالی است بین تشکل های دانشجویی و به خصوص بسیج دانشجویی وجود دارد و امسال نیز به میمنت نام گذاری سال، این دغدغه شکل ویژه ای به خود گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه ایده اولیه ایجاد این پویش از تاکیدات و بیانات رهبر معظم انقلاب در سخنان آغاز سال نو ایشان نشأت گرفته شده، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب شاخص اقدام و عمل را حس مردم بیان کرد؛ یعنی زمانی در زمینه اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی می توانیم صحبت کنیم، که مردم آن را حس کرده باشند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در مورد اقدامات صورت گرفته از سوی پویش ملی نجات اقتصاد ایران تصدیق کرد: در روزهای اخیر گروه های پنج نفره و مجموعا 30 نفر از طرف بسیج دانشگاه های تهران در منطقه بازار حضور پیدا کردند. تحلیل ما این است که باید احساس مردم در ارزیابی وضعیت اقتصادی ملموس شود ، لذا اولا باید مردم دسترسی بیشتر و شفاف تری نسبت به واقعیت وضعیت اقتصادی پیدا کنند و دوم اینکه حس ایجاد شده از یک سطح غیررسمی به صحنه سیاسی مردمی کشور منتقل شود که فرآیندی رفت و برگشت است.
ابراهیمی در مورد نقش تشکل های دانشجویی در حل بحران اقتصاد کشور خاطرنشان کرد: بسیج دانشجویی می تواند با تسریع این مسئله گام موثری در فرآیند اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی بردارد. در ارائه شفافیت باید رسانه های مستقل پای کار باشند و بعد از تجربه موفق بازار، دوستان تلاش کردند ایده را انسجام بیشتری بخشند که نتیجه آن تلاش برای ایجاد پویش نجات اقتصاد ایران شد.
وی با تاکید بر اینکه پویش پروژه بلند مدتی را دنبال خواهد کرد، اظهار داشت: فاز اول عبارت است از ارزیابی شفاف در اقتصاد مقاومتی و مبتنی بر آن؛ چیزی که تا به امروز ارائه شده است. بعد از برجام هسته ای سخن از برجام های دو و سه در میان محافل نزدیک به دولت و دولتمردان بوده است و دولت می خواهد این ایده را در حوزه اقتصاد معرفی کند؛ لذا فاز اول در این مورد، ارزیابی دستاوردهای برجام است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به اقدامات پویش خاطرنشان کرد: اولین کار گزارش گیری از لایه های مختلف مردم بوده است که یک قشر مشخص در این مورد قشر متمرکز در بازار بوده است. یعنی جریان توزیع کننده خرد و نیمه کلان که در تجربه گذشته مورد ارزیابی قرار گرفتند، پایش آماری شد و نتایج مشخص دارد.
ابراهیمی افزود: صنایع میانی و سبک، گروه های دیگر مورد ارزیابی هستند که نقش بسزایی در شکوفایی عرصه اقتصادی دارند. گروه دیگر افراد درگیر با بخش سلامت هستند. اقدام دوم ارائه نمونه گزارشات به دست آمده به مردم است. تلاش می کنیم از گزارشات نمونه ای در اختیار مردم قرار دهیم که در این راستا پایگاه اینترنتی پویش اعلام موجودیت خواهد کرد.
وی ادامه داد: بخش سوم ایجاد پایگاه استنادی برای قابل اجرا شدن دستاوردها خواهد بود و اقدام آخر، تامین و ترویج ایده است. جمع بندی فاز اول پویش چهاردهم و پانزدهم خرداد ارائه می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه فازهای بعدی این پویش در حال طراحی و معرفی است، خاطرنشان کرد: پویش سه کمیته متشکل از دانشجویان بسیجی دانشگاه های تهران و با محوریت دانشگاه امام صادق، دانشگاه تهران و دانشگاه شریف است. کمیته محتوایی برای طراحی فازهای پروژه است. کمیته دیگر، کمیته رسانه است که وظیفه اطلاع رسانی را برعهده دارد. کمیته سوم کمیته تشکیلات و تشکل ها است که وظیفه آن تامین گزارشات به سایر مجموعه دانشجویی و مردمی است.
ابراهیمی با دعوت از همه تشکل های دانشجویی و مردمی برای کمک به این پویش اظهار داشت: مسئله اصلی قالب های انضمامی گفتگو بین صاحب نظران خواهد بود تا وضعیت اقتصادی به دست مردم برسد و در کنار آن توزیع نشریات برای تبیین وضعیت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. باید بگویم علاقه مند هستیم که در مقام گفتگو، مشورت و نقد، دوستان دولت در این امر ورود پیدا کنند و در مورد نتایج حاصله ابراز نظر کنند.