کد خبر:۵۱۰۱۰۰
معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی:

ایجاد ۴۰۰ موسسه ترک اعتیاد فضای مجازی در چین/ معتادان به اینترنت برگشت پذیری سختی دارند

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی از ایجاد ۴۰۰ موسسه ترک اعتیاد فضای مجازی و ۲۰۰ کمپ ترک اعتیاد فضای مجازی در چین اشاره کرد و گفت: براساس آمارهای اعلام شده تا سال ۲۰۱۳، شش درصد از جمعیت هفت میلیاردی جهان یعنی چیزی بالغ بر ۴۲۰ میلیون به اینترنت معتاد شده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، امیر خوراکیان امروز در کارگاه پویایی مختص فعالان تشکل‌های دانشجویی مشهد که توسط نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با تاکید بر این که تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص فرا گرفتن اطلاعات در خصوص فضای مجازی و سایبری از طرفی تاکیدات معارف دینی و اسلامی ما مبنی بر این که هیچ حادثه‌ای رافع مسئولیت شخصی انسان در برابر خودش نیست، گفت: این دو عامل مهم موجب می‌شود تذکرات و مراقبت‌های لازم در خصوص فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد.

 

وی در ابتدا به آسیب‌های محتوای منفی فضای مجازی و آسیب شناسی اجتماعی این فضا پرداخت و بیان کرد: فضای مجازی امروز شامل شبکه‌های پیام رسان و تلفن همراه مانند تلگرام است که ویژگی‌هایی مانند در دسترس بودن، همراه بودن و سرعت بالا را با خود همراه دارد.

 

این کارشناس مسائل اجتماعی خاطرنشان کرد: اولین ویژگی شبکه‌های اجتماعی رسانه‌ای عمل کردن آن است قبل از وجود چنین شبکه‌هایی شما جهت رسیدن به خواسته خود به اینترنت مراجعه می‌کردید؛ اما امروز بدون درنظر گرفتن میل شما مطالب به صورت مداوم برای شما ارسال می‌شود.

 

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: بزرگ کردن یک حادثه بی اهمیت و کوچک نمایی یک حادثه مهم از دیگر ویژگی‌های فضای مجازی است که در نهایت شناخته نشدن  و مشخص نشدن هویت فرستنده و نبود نظارت در این فضا آسیب‌های این شبکه‌ها را بیش از بیش می‌کند.

 

خوراکیان به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی اشاره کرد و افزود: تمام 28  مورد تاکید شده مقام معظم رهبری از فرهنگ کار جمعی گرفته تا مباحث آپارتمان نشینی، کرامت زن، تجمل گرایی، طلاق در فضای مجازی مورد تهدید و تحت تاثیر قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه اخیرا مقام معظم رهبری در جمع مسئولان کشور در خصوص آسیب‌های فضای مجازی تاکیدات بسیار مهمی داشتند، گفت: بیان آسیب‌های فضای مجازی از جمله آسیب‌های مربوط به رفتارهای پرخطر، ایجاد شکاف پنداشت در میان مردم، آسیب‌های محیط دانشجویی و دانش آموزی، امنیت غذایی، آسیب‌های اجتماعی و غیره از سوی رهبری در قالب دستور به مسئولان ارائه شد و البته در این جلسات گزارش‌های مهمی از سوی مسئولان در خصوص کشور ارائه شد.

 

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی به آسیب ماهیتی فضای مجازی اشاره کرد و گفت: اعتیاد اینترنتی یکی از موضوعات مهم فضای مجازی است که منجر به کنترل ذهن و مشکلات بسیاری در زندگی فرد می‌شود.

 

خوراکیان از ایجاد 400 موسسه ترک اعتیاد فضای مجازی و 200 کمپ ترک اعتیاد فضای مجازی در چین اشاره کرد و افزود: براساس آمارهای اعلام شده تا سال 2013، شش درصد از جمعیت هفت میلیاردی جهان یعنی چیزی بالغ بر 420 میلیون به اینترنت معتاد شده‌اند.

 

وی به آثار و نشانه‌های اینترنتی اشاره کرد و گفت: اشغال ذهن زمانی که شما به کارهای شخصی خود مشغول هستند از نشانه‌های اعتیاد اینترنتی است.

 

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی تغییر خلق و روحیات براثر افراط حضور در اینترنت و استفاده از این فضا و کناره گیری از جمع، تعارض در رفتار عادی و رفتار ما در فضای مجازی از جمله نشانه‌های اعتیاد به فضای مجازی به شما می‌رود.

 

خوراکیان با اشاره به این موضوع که معتادان به اینترنت مانند معتادان به مواد مخدر برگشت پذیری سختی دارند، گفت: یک فرد معتاد به فضای اینترنت به محض غمگین شدن به جای رفع مشکل خود را وارد شبکه‌های اجتماعی می‌کند و پس از این که عوارض این اعتیاد در زندگی‌اش مشخص می‌شود توان کنار گذاشتن آن را ندارد.

 

وی بالا رفتن حجم اطلاعات در فضای مجازی را موجب کندی ذهن دانست و گفت: اطلاعات غیر مفید و تلمبار شده فضای مجازی اثری کاملا معکوس در ذهن انشان دارد و موجب تضعیف فکر و اندیشه و تنبلی ذهن و حواس پرتی مداوم کرابران می‌شود.

 

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی بخش قابل توجهی از مردم را مصرف کننده فضای مجازی دانست و بیان کرد: باید این سوال را از خود پرسید که چرا علمای ما در کنار کتاب‌های مرجع که دارای عمق مطالب مفید بودند حاشیه نگاری می‌کردند؛ اما ما صرفا مطالب نامربوط فضای مجازی را خواسته یا ناخواسته می‌خوانیم و از کنارش می‌گذاریم.

 

وی تاثیر منفی فضای مجازی بر زبان را بسیار مهم دانست و گفت: از پروژه‌های ما در شورای عالی ایجاد سیاست‌های خط و زبان فارسی در فضای مجازی است که به جد بر روی آن کار می‌کنیم.

 

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی به اشکالات محتوایی فضای مجازی اشاره کرد و ضمن ارجح دانستن مشکلات ماهیتی بر اشکالات محتوایی گفت: کاهش رضایت رناشویی در روابط جنسی، عدم کامیابی مورد نظر همسران با دیدن دروغ‌های جنسی در فضای مجازی از همسر خود و افزایش آمار طلاق از آسیب‌های محتوایی فضای مجازی است.

 

خوراکیان خاطرنشان کرد: 25 درصد طلاق در عربستان در سال 2014 به شبکه‌های اجتماعی تعلق دارد و این شبکه‌های عامل اصلی طلاق زوجین در چین بوده‌اند.

 

وی با بیان اینکه کاهش رابطه زوجین به یک رابطه سرد و ساده، سرقت اطلاعات شخصی در فضای مجازی، خودکشی بصورت آنلاین یا زورگویی، تبلیغ زندگی و خانه مجردی، تخریب جایگاه زن، ترویج خشونت سایبری و بلوغ زودرس از دیگر عوامل مشکلات فضای مجازی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار