اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، حجت الاسلام سید محسن شفیعی، رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، در جمع اعضای شورای بسیج دانشجویی و دانشجویان بسیجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه با بیان این حدیث نبوی که دو نعمت ناشناخته اند؛ امنیت و تندرستی و زمانی که نباشند قدرشان دانسته می شود، عنوان کرد: خداوند نعمت های فراوانی به انسان ارزانی داشته است لکن انسان مادامی که نعمتی دارد از توجه به داشته هایش غافل است تا اینکه آن نعمت از دست برود.
وی با بیان اینکه امام علی(ع) میفرماید قیمت و بهای انسان بهشت می باشد و اگر کسی به کمتر از این معامله کند ضرر کرده است، ادامه داد: همه انبیاء و رهبران الهی آمدند که بگویند انسان نعمت هایی را که خداوند متعال به او ارزانی داشته در چه مسیری استفاده کند. ماموریت رهبران الهی این بوده که استفاده صحیح از عمر، جوانی و داشته ها را به انسان یادآوری کنند. شما جوانان باید توجه داشته باشید که فرصت های بسیاری در اختیار دارید ولی اینها همیشه ماندگار نیستند.
حجت الاسلام شفیعی، با اشاره به اینکه این همه تاکید و تکرار از سوی رهبران الهی بر این موضوع به دلیل فراموشی و غفلت نوع بشر است، گفت: خیلی اوقات مشغولیات روزمره زندگی مارا از اصل غافل می کند. انسان های موفق آن کسانی هستند که از فرصت هایی که در اختیارشان است استفاده کرده اند.
وی گفت: علامه شیخ شوشتری در پایان یکی از کتب فقهی اش نوشته؛ این بخش را در طیاره نوشتم هنگام برگشت از سفر حج. یعنی علامه شیخ شوشتری بخش پایانی کتاب را در هواپیما و در زمانی که از نظر بسیاری از ما وقت مرده و بلااستفاده است، نوشته اند. این نگاه و استفاده از فرصت ها می باشد که امروز از ایشان دهها کتاب، صدها مطلب علمی و هزاران برگ نوشته بجا مانده است در حالیکه چه بسا بسیاری از انسان هایی که به سن علامه رسیده اند و هیچ خروجی و ثمری از عمر خویش نداشته اند.
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، خطاب به دانشجویان با تاکید بر اینکه از فرصت جوانی که در اختیار دارید استفاده کنید، افزود: عمر سپری خواهد شد انسان بیدار باشد یا خواب گردونه روزگار به حرکت خود ادامه می دهد، پس برد با کسی است که از این گذر استفاده کند. این یک نصیحت ملال آور نیست بلکه یادآوری این مهم است که عمر خواهد گذشت از آن به خوبی و شایستگی استفاده کنید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش و کارکردی که دانشجویان بسیجی میتوانند در دانشگاه ایفا کنند اشاره کرد و گفت: اگر بسیج یک اتاق متفاوت دارد، در اتاق متفاوت بسیج بناست چه اتفاقی رخ دهد؟ در صدر اسلام وقتی فردی غریبه وارد مکه میشد احساس می کرد افرادی در این جامعه متفاوت از سایرین هستند، افرادی که راه رفتن، حرف زدن، نگاه کردن و... با سایرین تفاوتی دلنشین داشت؛ آنها پیروان پیامبر اکرم(ص) بودند. در صدر اسلام بیشترین عامل جذب مردم به اسلام منش و سلوک پیامبر(ص) بود.
حجت الاسلام شفیعی ادامه داد: نشست، همایش، تحلیل و تفسیر، کارگاه، جزوه و... همه اینها میزانی از تاثیر را دارد اما موثر اصلی رفتار متفاوت دانشجویان بسیجی است. «دو صد گفته چون نیم کردار نیست»، باید به گونه ای عمل شود که مجموعه دانشجویان احساس کنند از درس و مسائل علمی تا دردها و تنگناها می توانند به بسیج اعتماد کنند که اگر این امر حاصل شد حضور بسیج منشا تحرکات و آثار مبارک و غیر قابل انکاری خواهد بود.
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، اظهار داشت: امروز بسیج دانشجویی با ظرفیت های موجود در دانشگاه ها می تواند بسیار موثر باشد؛ مسجد در هر دانشگاه یک ظرفیت استثنایی است، مزار شهدای گمنام ظرفیتی بی بدیل برای فعالیت فرهنگی در دانشگاه است، اینها در کنار اخلاق و سلوک اجتماعی بسیجیان فرصت هایی هستند که میتوان از آنها بهره برد و استفاده کرد. بسیج نیرویی است که ثابت کرده می تواند با حداقل امکانات کارهای بزرگی را رقم بزند.
وی گفت: خداوند متعال در قرآن کریم وعده داده است «ان تنصروا االله ینصرکم»؛ اگر یاری خدا را می خواهید او را یاری کنید. این خیلی دلگرم کننده است چراکه خداوند به هیچکس قول پشتیبانی نداده مگر آن کسی که دین او را یاری کند. اما چطور می توانیم خداوند را یاری کنیم؟ هرجا زمینه ی حمایت از دین خدا باشد، باید وارد عمل شویم. درست است که گاهی ملاحظه می شود دست دشمن از ابزار و امکانات پر است اما نصرت خداوند متعال منحصرا برای جبهه توحید و رهروان این مسیر می باشد.
حجت الاسلام شفیعی افزود: رابطه علت و معلول در جهان حاکم و قاعده نظام هستی بر این است که هرکس کار کند به نتیجه می رسد؛ چه مومن و چه کافر، هرکدام گندم بکارند و به آن آب دهند، محصول بر میدارند لکن یک نکته وجود دارد و آن وعده نصرت الهی است، که فقط به صالحان تعلق دارد. اینکه خداوند متعال به مومن گفته من تو را کمک میکنم فراتر از علت و معلول و منحصر به جبهه خداپرستان است.
وی در ادامه دانشجویان بسیجی را توصیه ی جدی به درس خواندن کرد و گفت: «العلم سلطان» یعنی علم غلبه می دهد و دست جامعه علمی دست برتر است. علم به صاحب خود اقتدار می دهد. توجه داشته باشیم که جهاد علمی مطالبه ی مستقیم رهبر معظم انقلاب اسلامی است. و فراموش نکنید که علم محصول تلاش، مجاهدت و خستگی ناپذیری است. مورد دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد اخلاق، منش و رفتار اسلامی می باشد؛ خداوند متعال خطاب به پیامبر مکرم اسلام می فرماید مردم به گرد تو جمع شدند چون گشاده رو بودی؛ دانشجوی بسیجی در محیط دانشگاه خیرخواهی خود را نشان دهد.
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، در پایان تاکید کرد: جوانی فصل تاثیرگذاری است، باید قدر آنرا دانست و تلاش کرد، کار سخت است؛ اما شدنی، بنابراین نباید خسته شد چراکه نتیجه را خدا خواهد داد.