به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، در راستای برگزاری کنگره هشت هزار شهید استان گیلان، همایش ملی ادبیات پایداری امروز در دانشگاه گیلان با هدف تحلیل و بررسی این نوع از ادبیات و معرفی جدیدترین یافته ها در حوزه ادبیات پایداری به ویژه در استان گیلان، برگزار شد.
در ابتدای مراسم افتتاح این همایش، احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان ضمن خوش آمد گویی به مهمانان این همایش اعیاد شعبانیه، هفته مقاومت و سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر را تبریک گفت و اظهار داشت: تلاش های انجام شده در کمیته دانشگاهیان این کنگره قابل تقدیر است.
وی افزود: الگوسازی از شهدا موجب گسترش روحیه ایثارگری در جامعه و ایجاد حس همبستگی ملی است.
رئیس دانشگاه گیلان در ادامه ادبیات را محلی برای بازتاب مسائل جامعه خواند و گفت: بازتاب گسترده و عمیق ادبیات دفاع مقدس در ادبیات فارسی؛ از ترانه، شعر و داستان تا ایجاد آثار ادبی فاخر که به زبان های گوناگون ترجمه شده است، نشان از عظمت، وسعت و تأثیرگذاری این موضوعات در ادبیات امروز دارد و این ایجاب می کند برای ارتقاء کیفیت این آثار به بحث، بررسی و نقد توجه ویژه شود
در ادامه محمود رنجبر دبیر علمی این همایش، این همایش را محملی برای برگزاری اختتامیه جشنواره ملی معرفی پایان نامه های برتر در حوزه دفاع مقدس نیز دانست و برگزاری همایش ملی ادبیات پایداری را در راستای برنامه های کمیته دانشگاهیان کنگره هشت هزار شهید استان برشمرد.
وی در ادامه ادبیات پایداری را جزئی از ادبیات فارسی دانست و بر اهمیت توجه ویژه به درس آشنایی با دفاع مقدس در دانشگاه تأکید کرد.
رنجبر در پایان از ارسال ۱۹۶ مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و افزود: پس از بررسی اولیه و انجام داوری های لازم ۱۱۰ مقاله جهت چاپ و سخنرانی برگزیده شد.
در ادامه مراسم محمد صادق بصیری عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کرمان و علیرضا کمری پژوهشگر حوزه دفاع مقدس به ارائه مقالات خود در خصوص آسیب شناسی کرسی های ادبیات پایداری و ادبیات و گونه های ادبی در این نوع از ادبیات، پرداختند.
لازم به ذکر است: این همایش تا ساعت ۱۶ عصر امروز در هر سه سالن تالار حکمت ادامه داشت و محققین به بیان و ارائه دیدگاه ها و مقالات خود پرداختند.