اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر بیانیه ای را به شرح زیر نوشتند:
سازمان غذا و دارو به عنوان متولی اصلی نظارت بر مواد غذایی، داروهای تولیدی و وارداتی وظیفه مهمی در حوزهی سلامت کشور بر عهده دارد.
وزارت بهداشت به عنوان نهاد بالادست و به منظور انجام رسالت خویش در بخش سلامت وظیفه دارد این سازمان را به نحوی مدیریت و اداره کند که زمینه نفوذ رانتخواران و برخی از پزشکان یا واردکنندگان سودجو که نیل به اهداف شخصی خود را اولویتی بالاتر از سلامت مردم میدانند، به این سازمان فراهم نشود. آمار تکاندهندهی بیماریها از یکسو و افشاگریهای متعدد درباره تولید مواد غذایی ناسالم از سوی دیگر حاکی از آن است که سازمان مذکور و وزارت بهداشت نه تنها در عمل به رسالت خویش به درستی عمل نمیکنند، بلکه در هماهنگی با یکدیگر در جهت تامین منافع برخی از سودجویان، به عمد بحث "تأمین سلامت" را به حاشیه برده و در بهترین حالت فقط راه "درمان" را، آن هم به دلیل سودآوری بالا در پیش گرفتهاند.
در ادامه مواردی چند از مسائل مهم جاری در حوزهی سلامت را به اطلاع عموم مردم میرسانیم:
1) واردات مواد غذایی یا مشتقات غیرحلال نظیر ژلاتین خوکی مدتی است محل نزاع و جنجال بین برخی ازمسئولین و رسانهها واقع شده است. طبق اظهارات مسئول حوزهی نمایندهی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی، اخیرا وزارت بهداشت طبق معیار نامعلومی بدون اینکه از آنها نظر خواهی کند اقلامی از مواد پروتئینی با منشأ حیوانی را وارد میکند و همین امر موجب شده است تا اخبار ضد و نقیضی از حلال بودن این مواد غذایی وارداتی منتشر شود.
2) سکوت مسئولین وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو درباره واردات و تولید محصولات تراریخته در کشور در حالی صورت میگیرد که متخصصین و پژوهشگران داخلی و خارجی معتقدند به دلیل دستکاری ژنتیکی، این محصولات باعث ایجاد آسیبهای نسلی میشوند که آثار مخرب آن پس از سالیان سال در نوادگان مشخص و مشهود میگردد؛
در بهترین حالت پژوهشگران دلایل قطعی در مورد مفید بودن این محصولات ارائه ندادهاند. 19 کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان، فرانسه و ایتالیا کشت گیاهانی را که دستخوش تغییرات ژنتیکی قرار گرفتهاند، ممنوع کردهاند. جای تعجب دارد که متولیان حوزهی سلامت در کشور نه تنها در مورد اثرات مخرب مصرف این محصولات اظهار نظری نمیکنند و در قبال واردات آن اقدامی انجام نمیدهند، بلکه گاه به حمایت از کشت و تولید این محصولات نیز میپردازند!
3) اغلب مواد غذایی تولیدی در صنایع غذایی کشور، مواد غذایی ناسالم و بیکیفیتی هستند که مصرف روزمره و مداوم آنها باعث ایجاد بیماریهایی چون فشار خون و دیابت در سطح وسیع در بین مردم شدهاست. وجود 4.5میلیون نفر مبتلا به دیابت، 10میلیون نفر مبتلا به فشار خون، 24میلیون نفر دارای اضافه وزن (این آمارها توسط مسئولین وزارت بهداشت بیان شدهاند) و... نشان از وجود یک بحران در حوزهی سلامت کشور دارد. مسئولین وزارت بهداشت هرباره پس از اعلام این آمار و ارقام، مواردی چون کم تحرکی، عدم ورزش و... را به عنوان دلایل شیوع این بیماریهای ذکر میکنند و سعی در پنهان کردن عامل اصلی دارند درحالیکه عامل اصلی این بیماریها مواد غذایی مصرفی ناسالم است.
لبنیات صنعتی آلوده به پالم در انواع مختلف آن، فرآوردههای گوشتی آلوده، روغنهای نباتی و سرخکردنی مملوء از پالم، نمک غیرطعام، آب آلوده به کلر، مرغ هورمونی، شیرینکنندههای غیرطبیعی و... تنها بخشی از مواد غذایی ناسالمی هستند که به صورت انبوه تولید و مصرف میشوند. مسئولین وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نه تنها اقدامی در جهت توقف تولید این محصولات انجام نمیدهند، بلکه سعی در پنهان کردن واقعیات نیز دارند و در بهترین حالت مردم را به عدم مصرف این محصولات توصیه میکنند!
4) و اما مسئلهای که اخیرا باعث شده است تا این گمان در اذهان تقویت گردد که "وزارت بهداشت یک بنگاه اقتصادی است تا یک متولی سلامت" اقدام عجیب این وزارتخانه در پلمپ، و لغو مجوز گسترده مراکز طب اسلامی-ایرانی، که از منتقدان اصلی وزارت بهداشت در حوزه سلامتاند، است.
در هفتههای اخیر مراکز بزرگ حجامتدرمانی طب سنتی و عطاریهای بسیاری توسط وزارت بهداشت به دلایل واهی پلمپ یا لغو مجوز شدهاند. سوالی که در ذهن ایجاد میشود آن است که اگر وزارت بهداشت به راستی دغدغهی سلامت مردم را دارد چرا در قبال کارخانجات تولید مواد غذایی ناسالم که در بند3 به آنها اشاره شده است اقدامی انجام نمیدهد و تکلیفی در قبال لغو مجوز یا پلمپ آنها احساس نمیکند؟! بیان شده است که وزارت بهداشت درصدد تأسیس داروخانههای گیاهی است و تنها با مجوز این وزارتخانه میتوان مواد دارویی گیاهی را به فروش رساند؛
سوال آن است که آیا سرنوشت بحث واردات دارو در کشور که در حال حاضر در دست گروههای مافیایی در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است، در انتظار گیاهان دارویی و مواد کمیاب موجود در عطاریها نیز هست؟!
بسیج دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر
دوستان عزیز لطفا دقت کنید
سیستم غذا و دارو در دنیا و بخصوص در ایران دقیقا مانند سیستم های هرمی است، و به شکل زیبایی این سیستم هرمی را توسعه داده اند که یک وزارت خانه و دانشگاه و . . نیز در دلش جای گرفته،
لطفا یک مقایسه ای بین روش کار سیستم های هرمی با مکانیزم غذا و درمان در دنیا در ذهنتون داشته باشید ؟