به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مروج الشریعه امروز در چهاردهمین نشست معاونین پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد به میزبانی واحد مشهد با بیان اینکه ما امروز با یک پارادوکس جدی در جامعه خود مواجه هستیم، گفت: ما امروز شاهدیم که در فرهنگ و تمدن شرق کسانی که به عنوان نخبگان جامعه شناسایی می شوند به مراکز فرهنگ های دیگر رجوع میکنند.
معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: در فرهنگ شرقی ایران زمین در بعد آموزش ذهن کودکان را به عنوان ظرف خالی فرض می کنند و اطلاعات را در ذهن کودکان تلنبار می کنند که این مانع از رشد توانایی دانش آموزان می شود.
مروج الشریعه با تاکید براینکه من نمی خواهم فضای آموزشی داخل و یا خارج کشور را مورد قضاوت قرار دهم، تاکید کرد: متاسفانه با اندک بودجه ای که برای کار پژوهشی کنار گذاشته اند و با توجه به مسیر طولانی که بر سر راه ما وجود دارد کسی رغبت نمی کند که وارد فضای پژوهشی و فناوری کشور شود و این روال غلط هم چنان ادامه دارد.
وی با انتقاد از نظام متمرکز مدیریتی در تهران خاطرنشان کرد: هفتاد سال است که با یک روش مدیریتی غلط به صورت متمرکز در پایتخت نیازسنجی استان ها صورت می گیرد که عمده انتقاد من در این خصوص به دبیرخانه و شورای عتف در تهران مرتبط است.
معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: سیستم مرکزی با وجود اعتبارات کلانی که دارد برای همین اندک بودجه استان ها برنامه ریزی می کند و این در حالی است که تهران نمی تواند نیاز شهرستان ها را به صورت بومی درک کند.
مروج الشریعه افزود: آیین نامه ای که همکاران ما در دبیرخانه شورای عتف در اسفند ماه هر سال ابلاغ می کنند، نمی تواند نیازهای پژوهشی یک استان را تا پایان سال بعد برطرف کند.
وی به برنامه های راهبردی در خصوص اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: دقیقا همین مشکل در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی در کشور وجود دارد و مطمئنا ما نخواهیم توانست با یک مدیریت متمرکز پیشرفتی حاصل کنیم.
معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی به بودجه 67 هزار میلیارد تومانی حاصل از 36 هزار شرکت تولیدی در کشور اشاره کرد و افزود: برای ایجاد این 36 هزار شرکت تولیدی حدود 67 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است و این در حالی است که اگر ما بتوانیم هفت هزار واحد تولیدی تعطیل شده را احیا کنیم حداقل قدمی در مسیر تولید در کشور برداشته ایم.
مروج الشریعه ادامه داد: 77 مورد وظیفه و اختیارات به مدیریت استانی سپرده شده است که متاسفانه سیستم مدیریتی متمرکز در تهران دست ما در این خصوص بسته گذاشته است.
وی تاکید کرد: جهت خروج از بحران و تامین منابع مالی واحدهایی که یا با سوء تدبیر در مدیریت و یا به هر دلیل دیگری تعطیل شده اند، نیازمند هستیم تا برخی از اختیارات به استان ها واگذار شود.
معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی مدیریت کنونی ایران را موجب به آخر خط رسیدن این نوع مدیریت در ایران دانست و تاکید کرد: دیگر جای تعارف وجود ندارد و اگر تغییرات بنیادی در سیستم و نظام مدیریتی در کشور صورت نگیرد، مطمئن باشید مشکلات بیش از این افزایش می یابد.
مروج الشریعه دانشگاه ها را در ایجاد تحول در نظام فکری و مدیریتی کشور مسئول و تاثیرگذار دانست و گفت: اگر مبانی تئوریک اقتصاد مقاومتی به خوبی بخواهد اجرایی شود باید جایگاه من نوعی به عنوان مسئول در این خصوص به صورت شفاف مشخص گردد.
معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی اجرایی نشدن درست برجام 2 را عامل اجرا شدن برجام یک دانست و با انتقاد از این شرایط تاکید کرد: اگر برجام یک به خوبی برگزار می شد نیازی به اجرایی کردن برجام دو نبود.
مروج الشریعه ادامه داد: در حال حاضر پارلمانی در بخش خصوصی شکل گرفته است که ما می توانیم از این طریق حرف هایی را که قبلا نمی توانستیم بزنیم گفته و معتقدیم اگر این استراتژی درست است باید به آسیب شناسی و نقد برنامه ها در دانشگاه پرداخته شود.
وی در بخش پایانی صحبت های خود به تحریم ها و مشکلات واحدهای صنعتی در سال 94 اشاره کرد و گفت: با وجود همین تحریم ها هزار و 300 میلیارد تومان ماشین های خارجی که نمونه آن در داخل وجود نداشت برای واحدهای صنعتی خریداری شد که این برای اولین بار در کشور انجام شده است.
معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی در پایان خاطرنشان کرد: جهت اینکه محصولات دانش بنیان بتواند تبدیل به محصول شود باید مراکزی در دانشگاه ها ایجاد شوند که ما هزینه هایی را که اعلام کردیم بتوانیم در این قسمت به کار گیریم.