امضای تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه کردستان و دانشگاه چهرموو کردستان عراق
اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خرگزاری دانشجو، فردین اخلاقیان در دیدار با رئیس دانشگاه «چهرموو» اقلیم کردستان عراق گفت: مردم کردستان و جمهوری اسلامی ایران در تمامی مشکلات، مردم اقلیم کردستان عراق را کمک کردهاند.
وی افزود: به دلیل قرابت فرهنگی و زبان و دیگر مواردی که بین کردستان ایران و عراق وجود دارد، مردم کردستان در شادی مردم اقلیم شاده بوده و در ناراحتی آنها نیز ناراحت بودهاند.
به گفته رئیس دانشگاه کردستان، با سرنگونی صدام حسین و رژیم بعث، مراودات و ارتباطات بین کردستان عراق و ایران بیشتر شده و به تاریخهای گذشته آن برگشته است.
وی افزود: در این برهه زمانی که چنین شرایطی وجود دارد، لازم است جدای از مراودات و ارتباطات عامیانه، در زمینه ارتباطات علمی بین کردستان ایران و اقلیم نیز اقدام مناسبی صورت گیرد تا هر دو از تجربیات یکدیگر بهرهمند شویم.
اخلاقیان با یادآوری سرمایهگذاری خوب ایران در مراکز دانشگاهی کشور، گفت: در چند سال اخیر تأکیدات فراوانی شده است که باید دانشگاهها به بدنه جامعه ورود کنند و برای جامعه مفیدتر واقع شوند.
رئیس دانشگاه کردستان خاطرنشان کرد: دانشگاهها در ایران با قرارگیری در مسیر پیشرفت و دستیابی به دستاوردهای ارزشمند، به سمت کاربردی کردن تحقیقات میروند به نحوی که برای بدنه جامعه و مردم کارساز باشند.
وی تصریح کرد: نزدیکی فرهنگی و تاریخی دو منطقه کردستان ایران و اقلیم کردستان زمینهای مناسب برای تبادلات دانشگاهی و علمی است و دانشگاههای اقلیم بخصوص دانشگاه «چهرموو» میتوانند از تجربیات دانشگاههای ایران و دانشگاه کردستان استفاده کنند.
اخلاقیان به رابطه بین دانشگاهها در دنیا اشاره کرد و گفت: دانشگاههای کردستان ایران و کردستان عراق هم به دلیل رابطه نزدیکی که با هم دارند میتوانند در تبادل استاد و دانشجو و موارد دیگر علمی با هم تفاهمنامههایی داشته باشند.
صلاح رضا سعید، رئیس دانشگاه «چهرموو» کردستان عراق تصریح کرد: هر کس مشکلی داشته باشد به همسایه رجوع میکند و ایران در طول تاریخ بهترین همسایه برای اقلیم کردستان عذاق بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه رژیم بعث ایران را درگیر مسائل جنگ کرد؛ اما ایران برای کردها همواره پشتیبان بوده است و مصداق آن را میتوان در جریان انفال، حلبچه و پناه دادن به آوارگان کرد دریافت.
سعید در ادامه به کارکرد دانشگاهها اشاره کرد و گفت: دانشگاه بخشی از جامعه است که فعالیتهای آن تنها به آموزش و استاد و دانشجو خلاصه نمیشود؛ بلکه باید بتواند در حل تمامی مشکلات جامعه تأثیرگذار باشد.
رئیس دانشگاه «چهرموو» کردستان عراق خاطرنشان کرد: هر چند عمر این دانشگاه کوتاه است؛ اما ۱۲۰ پرفسور و استادیار دارد و در قالب سه دانشکده نسبت به آموزش و تربیت دانشجو فعالیت میکند.
وی ادامه داد: دانشگاه «چهرموو» به دلیل برخورداری منطقه چمچمال کردستان عراق در زمینه نفت، گاز، فیزیک و شیمی فعالتر است و دانشگاه کردستان با امکانات آزمایشگاهی، سابقه و تجربهای که دارد میتواند ما را در بسیاری از بخشها کمک کند.
سعید تصریح کرد: این نخستین سفر ما به ایران است و در تلاش هستیم که ارتباط خود را با دانشگاههای خارج بخصوص ایران، گسترش دهیم.
وی همچنین یادآور شد: دانشگاه «چهرموو» در پایتخت شهیدان انفال قرار دارد که هزاران کودک یتیم و خانوادههای بیسرپرست دارد و کمک به این افراد اخلاقی و انسانی است.
رئیس دانشگاه «چهرموو» سلیمانیه کردستان عراق خواستار مشارکت دانشگاه کردستان در کنفرانسها و همایشهای بینالمللی این دانشگاه شد و گفت: دو دانشگاه «چهرموو» و دانشگاه کردستان میتوانند همکاریهای خوبی داشته باشند و ما این آمادگی را داریم.