کد خبر:۵۱۴۷۹۹
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تأکید کرد

مخالف انتقال بیش ازحد آب از منابع آبی خوزستان به استان‌های دیگر هستیم

عضو هیات‌ علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد: مردم استان خوزستان با انتقال آب برای مصارف آشامیدنی مخالفتی ندارند و اگر اعتراضی در این‌باره از سوی مردم مشاهده می‌شود، اعتراض به انتقال بیش از حد آب از منابع استان است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، با حضور اعضای هیات‌ علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، مسئولان استانی و کارشناسان حوزه‌های مختلف زیست‌محیطی استان، همایش بررسی پیامدهای طرح‌های انتقال آب در این دانشگاه برگزار شد.

 

 در این همایش که در سالن شهید مطهری دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد،  استادان دانشگاه و کارشناسان به بیان نظرات خود در خصوص علل مطرح‌شده درباره مخالفت با طرح‌های انتقال آب پرداختند.


 

در این همایش حمید رشیدی، وکیل پایه یک و استاد دانشگاه آزاد اسلامی اهواز بابیان مطالبی پیرامون مسائل حقوقی و نگاهی به فلسفه آب بیان کرد: اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر حفظ منابع طبیعی و محیط‌زیست تأکید دارد و این مسئله را وظیفه‌ای همگانی می‌داند.

 

وی افزود: تأثیرات مسائل زیست‌محیطی تنها بر آب، خاک، هوا و حیوانات نیست و به‌طور مستقیم زندگی انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

حسین صمدی بروجنی، دانشیار دانشگاه شهرکرد نیز بابیان اینکه گاهی در مقابل سکوتمان مسئول هستیم، بیان کرد: در سال 89 ساخت تونل بهشت‌آباد آغاز و یک کیلومتر نیز حفاری انجام گردید اما با اقداماتی که در بستر دانشگاه‌ها صورت گرفت، عملیات ساخت تونل متوقف شد اما کارگاه‌ها هنوز پابرجا هستند.

 

وی افزود: بی‌شک اجرای طرح‌های انتقال آب هم برای مبدأ و هم برای مقصد ضررهایی به دنبال دارد  و شاید اگر تونل‌هایی برای انتقال آب ساخته نمی‌شد امروز زاینده‌رود وضعیتی بهتر داشت.

 

دانشیار دانشگاه شهرکرد ادامه داد: میزان آبی که از تونل‌های اول، دوم و سوم کوهرنگ، چشمه لنگان و تونل خدنگستان منتقل می‌شود، بیش از نیاز مقصد است و باید برای مدیریت این حجم آبی که منتقل می‌شود، برنامه‌ریزی‌های وجود داشته باشد.

 

صمدی بروجنی ادامه داد: رودخانه کارون دارای هویتی است که باید این هویت حفظ شود و با تأمین حق آبه موردنیاز این استان است که می‌توان این هویت را در استان خوزستان حفظ کرد.

 

در ادامه همایش  مهدی قمشی عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این همایش با بررسی مسئله انتقال آب بین حوزه‌ای از سر شاخه‌های کارون و دز و مشکلات پیش رو، بیان کرد: مشکل تأمین آب شیرین قابل استحصال یکی از مشکلات حال حاضر کشور است.

 

وی افزود: این مشکل از 20 سال قبل آغاز شد و استفاده بیش از حد در بخش توسعه‌ای معضلات این حوزه را دوچندان کرده است.

 

عضو هیات‌ علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: در کشور 18 میلیون هکتار زمین قابل کشت وجود دارد و حجم آب قابل استحصال نیز سالانه 137 میلیارد مکعب است که با این میزان آب می‌توان بخشی از این اراضی را کشت کرد و نباید انتظار داشت تمامی استان‌ها زمین‌های خود را کشت کنند.

 

قمشی اظهار کرد: در مسئله طرح‌های انتقال آب ابتدا باید حجم مازاد آب در رودخانه کارون به‌دست‌آمده و سپس برای این میزان مازاد برنامه‌ریزی شود. در استان خوزستان که در بسیاری از حوزه‌ها با مشکل تأمین آب مواجه است آب مازادی برای انتقال وجود ندارد.

 

وی بیان کرد: در استان خوزستان سه میلیون هکتار اراضی کشت آبی وجود دارد که تنها یک‌میلیون و هشتصد هکتار از این راضی کشت می‌شود و به دلیل نبود آب در استان کشاورزان اجازه کشت زمین‌های خود را ندارند.

 

عضو هیات‌ علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تأکید کرد: مردم استان خوزستان با انتقال آب برای مصارف آشامیدنی مخالفتی ندارند و اگر اعتراضی دراین‌باره از سوی مردم مشاهده می‌شود، اعتراض به انتقال بیش از حد آب از منابع استان است.

 

در این همایش همچنین مسعود اسدی رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی کشور، گفت: در مسئله طرح‌های انتقال آب از سر شاخه‌های کارون نگاه منطقه‌ای مطرح نیست و مسائل در چارچوب منافع نظام جمهوری اسلامی ایران بیان می‌شود.

 

وی افزود: خوزستان استانی استراتژیک و مهم برای کشور است؛ اما تلاش‌های انجام‌شده شهرهای شمالی و جنوبی استان با مشکلات بسیاری خصوصاً در بخش کشاورزی و تأمین آب مواجه هستند.

 

رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی کشور، افزود: با توجه به مشکلات تأمین آب کشاورزی در استان خوزستان ابتدا باید آب موردنیاز کشاورزان استان تأمین شود و طرح‌های انتقال آب درون استانی برای حل مشکلات کشاورزان استان نیز اجرا گردد.

 

در این همایش دکتر ناصرکرمی استاد دانشگاه برگن نروژ نیز از طریق اسکایپ به ارائه نظرات خود درباره هلال خصیب و آستانه دو درجه سانتی‌گراد، پیامدها و اولویت‌ها برای خوزستان پرداخت.

استاد دانشگاه برگن نروژ افزود: در ابتدای امسال بارندگی‌های خوبی در استان خوزستان وجود داشت اما این مسئله نمی‌تواند موجب شود که خشک‌سالی در این استان از بین برود.

 

وی در ادامه به بیان مسائلی پیرامون نیاز استان خوزستان به آب برای کشاورزی اشاره کرد و گفت: دولت باید برای استفاده بهینه از منابع آبی کشور، برنامه‌ریزی‌های لازم را داشته باشد.

 

در ادامه جاسم مرمضی، رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری جنوب کشور به بیان مشکلات کمبود آب در استان و تأثیر این مسئله بر کاهش تولیدات آبزیان در این استان پرداخت.

 

بابک مختاری، دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بابیان مسئله آب مجازی و چالش‌های آینده صنعت و کشاورزی بر نیاز استان به تأمین آب در این بخش‌های اشاره کرد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار