اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علیزاده امروز در نشست «شاخصههای توسعه انسانی در زنان» که به همت بسیج اساتید در دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، با اشاره به این نکته که شاخص اصلی زندگی انسانها نوع نگرش آنان است، گفت: در کشورها و قارههای مختلف نوع نگرش انسانها به زندگی و فرزند آوری بسیاری متفاوت است؛ به طور مثال تفکر مردان در کشوری بولیوی اینگونه است که آنان حدود سه فرزند را ایدهآل میپندارند؛ اما مردان در کشوری دیگر معتقدند هر خانواده باید 12 بچه داشته باشد.
وی ادامه داد: در کشورهای آفریقایی 10 درصد بانوان از سیستمهای پیشگیری از بارداری استفاده میکنند؛ اما در کشور چین به دلیل محدودیتهایی که دولت برای فرزند آوری قائل شده است، حدود 75 درصد از بانوان از روشهای پیشگیری از باراری بهره میبرند.
اختصاص یارانه در میزان استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری موثر است
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد قیمت وسائل پیشگیری از بارداری را در میزان استفاده از آنان توسط خانوادهها مهم خواند و تصریح کرد: در کشورهایی که دولت برای وسایل و داروهای پیشگیری از بارداری یارانه قائل شده است، مصرف آنان بالاتر و در کشورهایی که اینگونه نیست، میزان استفاده از آنان بیشتر است.
علیزاده در ادامه به میزان سقط جنین در کشورهای مختلف پرداخت و خاطرنشان کرد: در کشورهای آمریکای مرکزی سقط جنین قانونی است؛ اما اجازه مردان برای این کار شرط است. در کشور روسیه در 54 درصد از خانوادهها با تمایل همسر سقط انجام میشود.
وی با بیان این مطلب که انجام سقط غیر قانونی در کشورهای مختلف نیز متفاوت است، بیان داشت: در اروپا حدود 10 درصد از افراد خارج از بیمارستان و به شکل غیر قانونی سقط جنین میکنند و این آمار در آمریکای مرکزی بسیار بالاتر از این میزان است.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد ضمن تاکید بر این موضوع که انجام سقط جنین در ایران غیر قانونی و تنها در صورتی که برای مادر خطر آفرین باشد صورت میپذیرد، ادامه داد: در کشورهایی نظیر، ازبکستان، چین، آذربایجان، گرجستان و به جز در کشور لهستان مابقی کشورهایی که روزی تحت سلطه شوروی بودند، سقط جنین قانونی است.
علیزاده به میزان مرگ و میر مادران باردار و پس از تولد کودک اشاره و خاطرنشان کرد: میزان مرگ و میر مادرانی که به روشها غیر قانونی و در محیطهای ناسالم کودکان خود سقط میکنند بسیار بالا است و علت این مرگ میر عفونت، میزان خون ریزی و دیگر علل میباشد.
وی با بیان این موضوع که میزان مرگ و میر ماردان در حین زایمان در ایران 10 تا 99 نفر از هر 100 هزار نفر است، تصریح کرد: این میزان آمار بسیاری امید بخشی است.
میزان مرگ و میر مادران در حین زایمان بسته به رنگ پوست متفاوت است
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد افزود: میزان مرگ و میر ماردان در حین زایمان بسته به رنگ پوست متفاوت است به طور مثال در سیاهان ایالات متحده آمریکا این میزان 31 نفر در هر 100 هزار نفر و در میان سفید پوستان هشت نفر در هر 100 هزار نفر است.
علیزاده بیان کرد: این رقم در میان سیاهان اروپایی بیش از 700 نفر و در میان سفید پوستان اروپایی حدود 79 نفر در هر 100 هزار نفر میباشد.
وی در بخش دیگری از سخنان ضمن اشاره به این مطلب که به طور طبیعی در دنیا به ازای هر 100 دختر بچه، 95 پسر بچه وجود دارد، تصریح کرد: این آمار در ایران به ازای هر 100 دختر بچه، 105 بسر بچه میباشد.
کشور چین با 30 میلیون کمبود دختر مواجه است
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد در ادامه وضعیت کشور چین در این خصوص را مورد بررسی قرار داد و گفت: در کشور چین به دلیل سالها محدودیت، خانواده تمایل به فرزند پسر داشتند به همین دلیل امروز این کشور با 30 میلیون کمبود دختر مواجه است و اینگونه شده که جوانان به سن ازدواج رسیدهاند و دختری برای ازدواج وجود ندارد.
علیزاده با تاکید بر این موضوع که خوشبختانه در حال حاضر ایران از این بابت با خطر مواجه نیست، در بخش دیگری از سخنان خود به میزان ابتلا به سرطان سینه در میان زنان در کشورهای مختلف پرداخت و بیان داشت: میزان ابتلا به سرطان سینه در میان سفید پوستان کشورهای آمریکایی و اروپایی از سیاه پوستان بیشتراست؛ اما به علت اینکه سفید پوستان از امکانات بیشتری برخوردارند میزان مرگ و میر انان کمتر است سیاه پوستان است.
وی ادامه داد: ابتلا به این سرطان در زنان در شرق آسیا 89 نفر از هر 100 هزار نفر که معمولا 13 نفر از آنان میمیرند. در آمریکای لاتین 89 نفر از هر 100 هزار نفر است که 16 نفر از آنان میمیرند. در میان سرخ پوستان آمریکا 79 نفر و در ایران 39 نفر میباشد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد در بخش پایان سخنان خود به میزان استفاده از لوازم آرایشی در کشورهای مختلف دنیا پرداخت و یادآور شد: در کشور آمریکا سالانه 50 میلیارد دلار، برزیل 18 میلیارد دلار، آلمان، 14 میلیارد دلار، در انگلستان حدود 13 میلیارد دلار و در چین حدود 11 میلیارد دلار هزینه استفاده از لوازم آرایش میشود که این میزان هزینه نشان از تجارت پر سود این محصولات دارد.