اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز برنامه ای با عنوان بررسی توسعه پایدار با حضور جفری ساکس، مشاور بان کی مون و جمعی از مسئولین وزارت خارجه در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در حاشیه این برنامه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به این سوال که هدف از دعوت جفری ساکس برای حضور در این همایش چه بود، گفت: وی به دعوت دانشگاه امیرکبیر به ایران نیامده است؛ ساکس به دعوت از سازمان محیط زیست با همکاری وزارت خارجه جمهوری اسلامی به کشورمان آمده و پس از ورود وی، برنامه هایی برای آن تدارک دیده اند.
وی تصریح کرد: ما از حضور ساکس در ایران استقبال کردیم و درصدد ایجاد سخنرانی وی در این دانشگاه شدیم؛ چرا که یکی از برنامه های مهم توسعه راهبردی ما در دانشگاه بحث توسعه پایدار است، مباحثی همچون آب و محیط زیست هم جزو بحث های اصلی کشورمان می باشد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه اساتید دانشگاه درخواست حضور ساکس را به این همایش دادند، اظهار داشت: امروز صرفا سخنرانی در این همایش برگزار نشد بلکه مذاکراتی را با یکدیگر صورت دادیم. این افراد در دنیا دارای شبکه های علمی و فناوری هستند و اگر ما عضو این شبکه باشیم، می توانیم از خیلی از امکانات سازمان ملل استفاده ببریم. طبق مذاکراتی که صورت گرفت، مقدماتی را پیشنهاد دادیم و ساکس از آن استقبال کرد تا این دانشگاه بتواند هم نقش ملی و هم نقش منطقه ای در این موضوع داشته باشد.
معتمدی ادامه داد: این تعاملات به نفع کشورمان است. ما عضویت ها و هزینه ها را پرداخت می کنیم، ولی از مزایای آن استفاده نمی کنیم؛ طبیعی است که باید برای استفاده از مزیت ها تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه سازمان های بین المللی روش های اجراییشان طوری است که دارای شبکه های کاری خاصی بوده و توسط آنها، کارهای کشورهای را پیش می برند، افزود: به ساکس پیشنهاد دادیم که ما نقطه تماس در منطقه باشیم و دانشگاه هایی که در این زمینه همکاری دارند، در صورت عضویت در شبکه آنها در پروژه های مشترکی که خود سازمان ملل ایجاد می کند، شرکت کرده و از امکانات آنها بهره ببرند. وی از این موضوع استقبال کرده و قرار است با همکاری وزارت خارجه این بحث پیگیری شود.
رئیس دانشگاه امیرکبیر در پاسخ به این سوال که جفری ساکس سابقه سیاسی نامطلوبی در کارنامه عملکردش موجود است، به چه دلیل از طرح های ارائه شده از سوی وی استقبال می کنید، پاسخ داد: تا جایی که می دانیم ساکس امروز سمت سیاسی خاصی ندارد. وی به نیابت از رئیس سازمان ملل، مشاور بوده و مسئولیت دارد؛ این افراد اتفاقا نقش تصمیم گیری و تصمیم سازی دارند.
معتمدی افزود: زمانی که امثال این افراد در کشورمان حضور نمی یابند، متصورند که ایران در حال جنگ بوده و از هر خیابانی که می گذری سنگرهایی وجود دارد؛ در صورتی که ما از خیلی از کشورهای توسعه یافته هم مزیت داریم؛ ما در این برنامه به وی هدیه ای با عنوان ۵۰۰۰ سال مهندسی در ایران دادیم که از این هدیه تعجب کرد، چرا که فکر نمی کرد ایران تا این حد پیشرفت کرده باشد.
وی با بیان اینکه ما باید افراد موثر را در دانشگاه ها بیاوریم و به رخ غربی ها بکشیم، گفت: از طرف دیگر از امکانات، مشاوره ها و مزیت های آن ها استفاده کنیم؛ باید از امکانات فنی و علمی شان استفاده کنیم؛ ضمن اینکه ما از وی برای حضور در ایران دعوت نکرده ایم.
رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: کشور دارای قوام و ساختاری است. هر دانشگاه، هر وزارت و هر موسسه نمی تواند برای خودش اجتهاد کند. در جلسه هفته گذشته روسای دانشگاه ها تصویب شد که مدیران وزرات علوم تاکید کردند که ارتباطات بین المللی باید با هماهنگی وزارت خانه صورت بگیرد و وزارت خارجه هم خود را مقید می داند که سیاست های کلی نظام که توسط رهبر معظم انقلاب ترسیم شده را، رعایت کند.
معتمدی با بیان اینکه ساکس با شخصیت حقوقی به ایران دعوت شده است، گفت: این افراد دارای دو شخصیت هستند؛ البته من از سابقه وی چیزی نمی دانم و مقداری هم غلو می شود، ولی یکی از اساتید برجسته دانشگاه کلمبیا است. در صورت مشاهده روزمه وی بیش از آنکه عملکرد سیاسی و نامطلوبش به چشم بخورد، عملکرد علمی آن مورد توجه قرار می گیرد؛ حتی اگر این فرد سیاسی باشد، امروز به عنوان مسئولیتی که در سازمان ملل دارد، به کشورمان آمده است.