به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کتاب «فرآیند ترسیم مرزهای حوزههای انتخابیه» نوشته «لیزا هندلی» و «برنارد گروفمن» و با ترجمه «ابوذر رفیعی قهساره» توسط مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی منتشر شد.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: انتخابات، رکن اولیه حکومتهای مردمسالار است و برای گزینش نمایندگان و حاکمان، کشورها به یک نظام انتخاباتی نیازمندند. یکی از ارکان مهم هر نظام انتخاباتی، فرایند ترسیم، تغییر و اصلاح حوزههای انتخابیه است که فرایندی بسیار پراهمیت و در عینحال حساس و پیچیده به شمار میآید.
در واقع از آنجا که در سرتاسر جهان، انتخابات در چارچوب حوزههای انتخابیه برگزار میشود، ترسیم محدوده حوزههای انتخابیه تأثیر مهمی بر ماهیت پارلمان و نمایندگی خواهد داشت. ترسیم مرزهای حوزههای انتخابیه باهدف مدیریت بهتر برگزاری انتخابات، ایجاد حق رأی برابر، نمایندگی منصفانه و مؤثر و از بین بردن تبعیضهای انتخاباتی صورت میگیرد.
بدون شک مطالعه در این زمینه میتواند کمک شایانی به چگونگی شیوه توزیع کرسیها، اصل برابری حوزههای انتخابیه با در نظر گرفتن تمهیدات ویژه برای حضور نمایندگان گروههای اقلیت در مجلس قانونگذاری داشته باشد. کتاب فرایند ترسیم مرزهای حوزههای انتخابیه که هماکنون پیش روی خوانندگان و علاقهمندان قرار گرفته است اطلاعات ارزشمندی درباره فرایند ترسیم محدوده حوزههای انتخابیه با توجه به تجربه کشورهای مختلف ارائه میدهد.
بر پایه این گزارش، کتاب حاضر در قالب هفت فصل تحت عناوین، مقدمه، نهادهای مسئول ترسیم مرزهای حوزههای انتخابیه، تدوین قوانین: اصل هر فرد یک رأی و سایر اصول، در نظر گرفتن تمهیدات ویژه برای حضور نمایندگان گروههای اقلیت در نهادهای انتخابی، توجه به چارچوب کلانتر: قواعد و نظامهای انتخاباتی، بررسی نتایج فرایند ترسیم مرزهای حوزههای انتخابیه و اصلاح آن و مطالعه تطبیقی فرایند ترسیم مرزهای انتخاباتی در کشورهای مختلف تدوینشده است.
کتاب «فرآیند ترسیم مرزهای حوزههای انتخابیه» 568 صفحه دارد و 300 هزار ریال قیمتگذاری شده است.