اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمدحسین مختارتبار، دبیر واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به حضور بیضابطه عناصر نفوذی مانند جفری ساکس به کشور به بهانههای مختلف و گفتگوی وی با ساکس در دانشگاه امیر کبیر گفت: متاسفانه در دولت یازدهم همواره شاهد رفتوآمدهای هیاتهای مشکوک غربی به کشور بودهایم. اخیرا جفریساکس نیز در دانشگاه امیرکبیر حضور یافت که موجب اعتراض دانشجویان شد.
وی تصریح کرد: متاسفانه برخی رسانههای نزدیک به دولت اعتراض دانشجویان و گفتوگوی بنده با جفریساکس را به گونهای غیرواقعی بازتاب دادند، به صورت نمونه مجله تجارت فردا که ارگان رسمی اتاق بازرگانی ایران است، در شماره اخیر خود، درباره علت اعتراض دانشجویان و همچنین در مورد جوابهای ساکس به من به عنوان نماینده دانشجویان، مطالب غیرواقعی را منتشر کرده که موجب حیرت همگی نسبت به خرابکاریهای ساکس در اقتصاد کشورهای به اصطلاح جهان سومی شده است.
مختارتبار گفت: تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر فقط اعتراض به حضور فردی که با جرج سورس ارتباط دارد، نبود، بلکه در اعتراض به حضور شخصی در دانشگاهشان بود که با اجرای نسخههای نئولیبرالیستی خود در کشورهایی مانند لهستان و بولیوی، باعث فروپاشی اقتصادی هرچه بیشتر این کشورها شد.
وی افزود: اعتراض ما به مسئولینی بود که با علم به دستاوردهایی که نسخههای بینالمللی امثال فریدمن و ساکس در آسیا و آفریقا و اروپای شرقی و آمریکای لاتین داشتند، وی را به ایران دعوت کردند و هشیار باش رهبر انقلاب را که فرمودند «مراقب نفوذ اقتصادی و فکرهای سرمایهداری باشید» را نشنیدند.
دبیر واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: اگر بنا به استفاده از تجربههاست، چرا از امثال «جوزف استیگلیتز»، «ها جون چانگ» و « جان پرکینگز» که نقدهای بنیادینی به اقتصاد بازار آزاد و نهادهای بینالمللی اقتصادی دارند، به کشور دعوت نمیشوند و حتی وقتی والرشتاین به تهران دعوت میشود، به او سفارش میکنید که مبادا بگوید آمریکا، لیبرالیسم و نئولیبرالیسم در حال فروپاشی است.
مختارتبار با تاکید بر اینکه چرا نشریه اتاق بازرگانی که اعضای آن در بدنه اقتصادی دولت و سیاست گذاریهای آن نقش فعال دارند، تطهیر چهره جفری ساکس را وظیفه خود دانسته و با نادیده گرفتن سابقه تروریسم اقتصادی ساکس و برجسته سازی سخنان سطحی وی در مورد فقر، سعی در اسطوره سازی به دروغ از این فرد و به دروغ بستن علت تجمع ما دارد، اظهار داشت: در سوال دومی که از جفری ساکس داشتم خواستار توضیح راجع به ارتباط وی با جرج سوروس شدم. وی این ارتباط را کاملا تأیید کرد و مشخصاً لهستان را نام برده و گفت: « در موضوع لهستان با انستیتو سوروس و آقای سوروس همکاری داشتم» و همچنین برای تطهیر خود اضافه کرد: «اما من استخدام شده او نیستم، مستقل هستم و تا به حال یک پنی هم از وی نگرفتهام.» و عجیب است که چرا این نشریه، موضوع را کاملا عکس نمایانده و مدعی شده که ساکس ارتباط با سوروس را رد کرده است.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی مواقع میبینیم که یک رسانه منتقد دولت سریعا توقیف میشود، در حالیکه رسانههایی که به تطهیر چهره دشمنان میپردازند، آزادانه فعالیت میکنند؛ که در این راستا باید گفت که هیچگاه توقیف رسانههای منتقد باعث نمیشود ضعفهای یک دولت پوشانده شود.
مختارتبار در پایان خاطر نشان کرد: معاونت بینالملل وزارت علوم نیز باید نسبت به رفت و آمدهای بی ضابطه عناصر نفوذی مثل آلن گودمن، ساکس، سایین، اعضای آکادمی ملی علوم امریکا، دانشگاههای امریکایی، انگلیسی و آلمانی که تابلوی این حرکتهای نفوذی در دانشگاهها شده اند، پاسخگو باشد.