اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدکاظم یکانی با اشاره به رویکرد بسیج دانشجویی در اردوهای جهادی پیش رو گفت: علاوه بر برنامه های موجود در جهت عرصه سازندگی و محرومیت زدایی، شهرک های اقتصاد مقاومتی از جمله برنامه هایی است که با همکاری سپاه های شهرستانی در دستور کار بسیج دانشجویی استان قرار دارد.
وی ادامه داد: به دلیل محدودیت سپاه های شهرستانی این شهرک ها به صورت محدود با هدف آموزش دانشجویان و گردآوردن حمایت های لازم جهت ایجاد شرکت های تعاونی فعالیت خواهند کرد که ثمره آن در بلند مدت باعث توسعه و تقویت شرکت های دانش بنیان می شود.
مسئول بسیج دانشجویی آذربایجان غربی اظهار امیدواری کرد با تلاش هایی که بسیج دانشجویی می کند بتواند مسئولین را در کمک به ورود واقعی و عملی به عرصه اقتصاد مقاومتی مجاب کند؛ چرا که اولین و مهمترین وظیفه دانشجو مطالبه و پیگیری از مسئولین است.
سید کاظم یکانی ضمن ابراز تاسف از شعار زدگی در بین بسیاری از مسئولین استانی بیان داشت: سال گذشته بسیج دانشجویی در روستای علی آباد شهرستان چالدران پلی برای اهالی احداث کرد که مجموع هزینه های به عمل آمده در آن پل ۱۶ میلیون تومان بود در حالی که آقایان حتی با ۱۵۰ میلیون تومان هم می گفتند نمی شود این پل را ساخت.
وی در این رابطه ادامه داد: معلوم است که چرا کسی نباید اقبال داشته باشد که جهادگران بسیجی وارد عرصه اقتصادی شوند، بنظر می رسد منافع پیمانکاران و منافع شخصی بر بیت المال و اقتصاد مقاومتی ترجیح دارد.
مسئول بسیج دانشجویی آذربایجان غربی با اشاره به تخصیص بودجه ۲۰۰۰ میلیاردی صنایع تبدیلی و صنایع کوچک در سال گذشته اظهار داشت: امروز به گفته مسئولین بیش از ۶۰ درصد کارخانجات استان تعطیل است، بسیاری از نیروهای متخصص بسیج در دانشگاه و حتی نیروهای یدی دانشجویی هستند که حاضرند بروند و در بخش های مختلف صنایع گره از مشکلی باز کنند ؛ اما معلوم نیست این ۲۰۰۰ میلیارد کی و کجا قرار است مشکل صنایع کوچک استان را حل کند.
یکانی یکی از زیر ساخت های لازم برای صنایع تبدیلی و کوچک استان را صنعت خشک کن و سورتینگ دانست و افزود: بسیاری از دانشجویان هستند که با قرار گرفتن حداقل امکانات از جمله یک کارگاه کوچک می توانند بسیاری از محصولات باغی استان را خشک و حتی بسته بندی کنند و از طریق صادرات منبع ارز آوری برای کشور شوند؛ اما دریغ از کوچکترین توجه، نظاره گر شعارهای اقتصادی هستند.
وی امکانات مادی بسیج را بسیار محدود دانست و گفت: یک سرمایه عظیمی از تخصص و نیروی انسانی در اینجا وجود دارد که در سایه بی توجهی مسئولین استانی از بین می رود و حضرات باید فردای قیامت پاسخ کوتاهی های خود را بدهند که چطور مقام معظم رهبری از بیکاری جوانان ابراز شرمندگی می کند و آقایان هنوز هیچ برنامه مشخصی در حوزه مسئولیت خود ندارند.
یکانی با اشاره به مشکل صادرات میوه در استان تاکید کرد: کشوری به مانند روسیه که محتاج محصولات باغی است میوه جات ما را به بهانه استفاده بیش از اندازه از کودهای شیمیای عودت می دهد و در عین حال تلاش های بسیج دانشجویی برای تولید ورمی کمپوست که از مرغوب ترین و بهترین انواع کودهاست به در بسته می خورد و غیر از سپاه های شهرستانی کسی حاضر به کمک برای راه اندازی این صنعت در استان نیست.
مسئول بسیج دانشجویی آذربایجان غربی ادامه داد: در حالی که آذربایجان غربی قطب انواع گیاهان دارویی و کوهی است استان های تهران و مرکزی در غفلت مسئولین اقدام به تولید عصاره گیاهان دارویی می کنند بااینکه همه می دانیم با یک مدیریت ساده و یک هزینه کم می شود یک مرکزی را برای تولید این عصاره راه اندازی کرد و بسیاری از جوانان بدون هیچ هزینه ای درآمدهای زیاد طریق جمع آوری این گیاهان عایدشان شود.
وی با اشاره به مشکلات عدیده پرورش دام و طیور در استان تصریح کرد: معلوم نیست که چرا باید استان قم و قزوین قطب دامداری این کشور باشند در حالی که آذربایجان غربی هم از لحاظ پوشش گیاهی و هم دما مستعدتر از این دو استان برای دامداری است.
یکانی افزود: یکی از مشکلات اصلی دامداری در استان فعالیت های غیر متمرکز دامداران است، چرا هیچ یک از دست اندرکاران امر پیش قدم نمی شوند که با ایجاد مراکز متمرکز به حل این مشکل در استان کمک کنیم و بسیج دانشجویی افراد متخصص و توانمند و علاقه مند را سراغ دارد که حاضرند فی سبیل لله این کار را بکنند؛ ولی همانطور که گفتم تنها مشکل ما محدودیت منابع مالی است.
مسئول بسیج دانشجویی در پایان اظهار امیدواری کرد: مسئولین استان بتوانند ظرفیت های موجود را به بهترین شکل مدیریت کنند تا در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل حرکتی جدی در عرصه اقتصادی استان شروع شود.