به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر الفت در نشست خبری ضمن تبریک هفته قوه قصاییه به عملکرد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم اشاره و تصریح کرد: ارزیابی عملکرد همکاران بیانگر این است که هشتاد درصد اهداف برنامه ها اجرا شده و این در حالی است که مشکلاتی از جمله عدم برخی از نهادها، کمبود منابع انسانی و مشکلات مالی وجود داشت.
وی در خصدص آخرین وضعیت ایجاد مراکز مشاوره گفت: مواد ۱۶ و ۱۷ قانون اساسی تاکید دارد که قوه قصائیه مراکز مشاوره را با هدف حفظ کیان خانواده تشکیل دهد. در آیین نامه تهبخ شده در این خصوص به دستورالعمل اجرای این مواد اشاره شده است.
منتطر ابلاغ دستورالعمل تشکیل مراکز مشاوره هستیم
وی افزود: با توجه به طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی تفاهم نامه ای با مرکز مشاوران قوه انعقاد شد که دستور العمل اجرا با هفتاد ماده در آن قید شده است. این دستور العمل نهایی و مناظر ابلاغ مفاد آن از سوی رئیس قوه قضائیه باشیم تا با تشکیل مراکز مشاوره با کمک به محاکم از آمار طلاق بکاهیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در خصوص نرخ رشد جرائم و آسیب های اجتماعی گفت: با همکاری همه دستگاه ها و این معاونت وقوع جرم کاهش داشته است و نرخ رشد جرائم و آسیب ها نیز در سال گذشته کاهش چشمگیر داشته است و امیدواریم در سال جاری مانع وقوع جرم باشیم و مسائل اولویت دار از جمله طلاق، حاشیه نشینی و تصادفات و منافی عفت در اولویت قرار گیرد.
الفت اظهار داشت: سرقت های خرد کاهش داشته ایم و نرخ رشد طلاق کاهش یافته و نرخ رشد سرقت در برخی استان ها متوقف شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم با ابراز امیدواری از اقدامات دولت در راستای رفع بیکاری گفت: با کاهش بیکاری بسیاری از جرائم کاهش می یابد و در این مهم دولت باید تلاش های بیشتری بکند.
الفت اظهار داشت: در رابطه با اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی و جرائم منافی اخلاق برنامه های زیادی داشتیم.
وی به دلایل وقوع طلاق اشاره و تصریح کرد: خشونت، عدم آگاهی زوجین و آماده نبودن آنها برای تشکیل زندگی و ناتوانی های جنسی از جمله علل شناسایی شده است و تلاش می کنیم در قسمت مشاوره به زوجین با استفاده از محورهای شناسایی شده، علل را کاهش بدهیم.
الفت افزود: طلاق مبتنی بر یک اختلاف است و با توجه به اینکه قضات زمان حل مشکلات را ندارند، به همین منظور زوجین در مرکز تخصصی مشکلات خود را مطرح کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در استان هایی که مراکز مشاوره خانواده فعال هستند، میزان طلاق کاهش داشته است.
الفت در خصوص بحث حاشیه نشینی گفت: سال گذشته به این موضوع نپرداخته ایم و تنها با وزارت راه و شهر سازی تفاهم. نامه ای با این محتوا داشته ایم و در سال جاری قطعا به این موضوع بیشتر رسیدگی می کنیم.
حاشیه نشینی تهدیدی برای آینده
وی افزود: پس از انقلاب کاهش حاشیه نشینی را نداشتیم و امیدواریم با توجه به تهدیدی که این موضوع برای آینده کشور دارد، به طور جدی در دستور کار دارد.
برخی نهادها مخالف اجرای قانون امر به معروف هستند
الفت به قانون امر به معروف و نهی از منکر اشاره و تصریح کرد: برخی نهادها با اجرایی شدن این قانون مشکل جدی دارند. از سویی برخی مغرضانه با اهداف خاصی اقدام به برگزاری جلساتی از جمله پارتی ها می کنند تا بی حجابی را از خانه به سطح اجتماعی بکشانند و قوه قضائیه نسبت به این مسائل برخورد خواهد کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به کمبود بودجه در قوه قضاییه گفت: ۹ درصد کل بودجه قوه قصاییه به برنامه ها اختصاص دارد که این میزان بین معاونت ها تقسیم می شود.
کاهش ۶ درصدی وقوع سرقت
الفت در خصوص میزان بازگشت جرم در کشور، گفت: سعی شده است هزینه ارتکاب جرم در کشور افزایش یابد و از سوی دیگر اجرای احکام قطعیت بیشتری داشته باشد و این سبب شده است که شاهد کاهش ۶درصدی وقوع سرقت باشیم.
بازگشت ۴۰ درصد مجرمین به زندان
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم افزود: ۴۰ درصد مجرمینی که مرتکب جرم می شوند، پس از آزادی مجددا به زندان باز می گردند.