اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشست خبری با حضور اعضای شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ پیرامون دریافت حقوق های نجومی توسط مدیران دولتی و تغییرات وزارت امور خارجه در مجتمع فرهنگی ۱۳ آبان برگزار شد.
در این برنامه امیرحسین غفاریان، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به موضوع فیش های نجومی مدیران دولتی گفت: این موضوع از دو بعد قابل بررسی است؛ نکته اول اینکه این افراد به بیت المال دست درازی کردند که باید اصل پول به بیت المال برگردد و نکته دوم این است که دریافت کنندگان حقوق های نجومی روحیه مردمی بودن و وجاهت نظام را خدشه دار کرده اند.
وی تصریح کرد: این نظام از دل مردم آغاز شد و برای مردم کار خود را ادامه داد و بر پایه مردم استمرار یافت. اگر مردم اعتماد خود را به نظام از دست بدهند، نمی توان آن را جبران کرد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه مردمی که همه سختی ها را به جان خریده و عزم جدی خود را برای جهاد اقتصاد جزم کرده اند، با دیدن حقوق های نجومی دلسرد می شوند، اظهار داشت: مردم درصددند که کشوری الگو برای سایر کشورهای دنیا بسازند و پیدایش همچنین پدیده ای آنها را دلسرد می کند. از همه دستگاه های مسئول می خواهیم با شفافیت و برخورد قاطع این زخم را التیام ببخشند.
وی افزود: با برخورد درباره این موضوع به همه نشان بدهیم که جمهوری اسلامی بیش از اینکه تبلیغ می شود، مردمی است.
غفاریان با اشاره به جزئیات فیش های حقوقی نجومی مدیران دولتی گفت: برخی از این حقوق ها از دل وزارتخانه ها بیرون آمد و قانون موجهی برای این دریافت وجود ندارد؛ موضع گیری مسئولانی همچون وزیر بهداشت نیز نتوانست مردم را قانع کند.
وی ادامه داد: وزیر بهداشت درصدد بود که توجیهاتش را به سمت قالب احساسی پیش ببرد تا مردم قانع شوند. اگر این گونه باشد مرزبانانی که بر سر مرزها جان خود را فدا می کنند و یا در عسلویه با سختی تمام رزق را از زیر زمین بیرون می کشند، همه مستحق دریافت حقوق های نجومی هستند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت گفت: برخی دیگر از حقوق ها به بانک ها و بیمه ها اختصاص دارد که این موضوع به دلیل خلا قانونی در سال 93 است، در جلسه ای در سال 93 قانون خدمات کشوری اجازه می دهد با تشکیل شورایی بانک ها و بیمه ها بتوانند اضافه کارها و کارانه ها را افزایش بدهند؛ که دولت در جلسه ای این افزایش را مصوب می کند، ولی بعدها مجلس مغایرت می دهد.
وی ادامه داد: رئیس دیوان محاسبات در این خصوص اظهاراتی مبنی بر اینکه با تذکرات دولت بانک ها این قانون را برمی دارند، داشته؛ ولی بیمه ها همچنان از آن تبعیت می کنند. زمانی که قانون در جایی اعمال نمی شود، بحث عدالت نظام مطرح می شود.
غفاریان با اشاره به اعتراض کارگران آق دره و شلاق زدن آنها گفت: کاری به مسائل قانونی این موضوع ندارم. این مسئله قانونی بوده، ولی ای کاش راه حل های دیگری اندیشیده می شد. در نقطه ای که برخی از کارگران ما بر سر موضوعاتی شلاق می خورند، باید چنین سختی هایی برای مدیران هم اعمال شود.
وی ادامه داد: شاهدیم بانک ها و بیمه ها از قانونی که برایشان تصویب شده تبعیت نمی کنند. به همان اندازه که دستگاه قضا در برابر آن کارگران مستحکم بود، در برابر این غارتگری ها هم باید عکس العمل نشان دهد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت بیان داشت: قانون گزاران باید برای آبروی رفته نظام و کسب اعتماد دوباره مردم به موضوع دریافت حقوق های نجومی مدیران دولتی واکنش نشان دهند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه آیا مجوز تجمع دانشجویان مقابل دیوان محاسبات کشور که قرار بود در اعتراض به این موضوع صورت بگیرد صادر شده یا خیر؟ گفت: ما با روال مجوز دادن به تجمعات در این دولت با مشکلاتی روبرو بوده ایم؛ این مسئله، مسئله سیاسی نیست. کاش بدون در نظر گرفتن مسائل جناحی به این موضوع نگاه ویژه شود.
غفاریان با اشاره به بحث عدم شفافیت در دستگاه های دولتی گفت: از زمان انتخابات مجلس موضوع شفافیت اطلاعات کاندیداهای مجلس را آغاز کرده بودیم. برخی از کاندیداها در آنجا از این طرح حمایت کرده و با همکاری شان به این طرح کمک کرده اند.
وی گفت: شفافیت اطلاعات می تواند راه نجات مشکلات کشور باشد. اگر چنین قانونی در دستگاه های دولتی و ادارات انجام شود، بسیاری از مشکلات حل می شود. در موضوع برجام اگر مذاکره کنندگان مردم را امین خود می دانستند شاید امروز خیلی از مسائل برطرف می شد. هر چه قدر که شفافیت اطلاعات موجود باشد وجاهت نظام بالا رفته و در پی آن اعتماد مردم هم افزایش پیدا می کند.