کد خبر:۵۲۳۹۸۴

بازداشت ۶ نظامی ارتش ترکیه به اتهام ارتباط با جریان «گولن»

شش نظامی ارتش ترکیه به اتهام ارتباط با «جریان گولن» بازداشت شدند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از حریت، موج بازداشت افراد مختلف به اتهام عضویت در جماعت گولن و همکاری با آن به ارتش ترکیه نیز رسید و شش نفر در این رابطه بازداشت شدند.

 

دادستان ازمیر روز گذشته حکم دستگیری دو دریابد و سه سرتیپ و یک نظامی دیگر را صادر کرد. بنا به ادعانامه تنظیمی از سوی دادستان ازمیر این عده متهم به ارتباط با جماعت گولن و گرفتن دستور از سرکردگان جماعت گولن در ازمیر برای تنظیم برگه های جعلی هستند.

 

«رجب طیب ادروغان» رئیس جمهور ترکیه، «فتح الله گولن» متحد سابق خود را به تشکیل دولت موازی و تلاش برای سرنگون کردن دولت قانونی ترکیه متهم کرده و از همین رو ظرف دو سال گذشته افراد بیشماری به جرم عضویت در شبکه گولن بازداشت شده اند.

 

هرچند گولن در آمریکا اقامت دارد اما حکم بازداشت وی در ترکیه صادر شده است. این وضعیت در حالی است که گولن از حامیان سابق اردوغان محسوب می شد اما از دو سال قبل و پس از افشای پرونده اختلاس ۸۶ میلیارد دلاری و همچنین افشای مکالمات محرمانه اعضای دولت ترکیه در یوتیوب، گولن و طرفداران وی متهم به جاسوسی و به راه انداختن دولت موازی برای ساقط کردن حکومت ترکیه شدند.

 

موضوع جاسوسی از مقامات ارشد ترکیه بویژه شخص اردوغان پس از افشای بزرگترین پرونده فساد مالی این کشور که پای دولت اردوغان نیز به آن کشیده شد مطرح گردید.

 

پس از افشای این پرونده، مکالماتی که اعلام شد گفتگوی تلفنی اردوغان و پسرش در مورد جابجایی مبلغ زیادی پول بود در یوتیوپ منتشر شد و متعاقب آن نیز گفتگوهای محرمانه «احمد داوداوغلو» ونخست وزیر سابق ترکیه، با فرماندهان ارشد ارتش درباره سوریه منتشر گردید.

 

اردوغان تمامی این موارد را توطئه ای از سوی جریان گولن دانست و این جریان را متهم به راه اندازی یک دولت موازی برای ساقط کردن حکومت متهم کرد. فتح الله گولن از متحدان سابق اردوغان و رقیبان اصلی امروز اوست. گولن هم اکنون در آمریکا به سر می برد و به دلیل اداره کردن مدارس مذهبی در کشورهای مختلف طرفداران زیادی را در ترکیه دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار