به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد جواد ظریف در بدو ورود به آستانه پایتخت قزاقستان به منظور شرکت در نشست وزرای خارجه 5 کشور ساحلی خزر در جمع خبرنگاران در خصوص میزبانی فرانسه از گردهمایی اخیر گروهک تروریستی منافقین گفت: متأسفانه این تحول جدیدی نیست و حضور گروهک تروریستی منافقین سالهاست که دراین کشور وجود دارد و این بازی سیاسی هم که سالانه برگزار میکنند برای اولین بار نیست.
وی افزود: همه ساله با تعدادی از افرادی با شناسنامه روشن سیاسی معیوب از کشورهای مختلف در این نشست شرکت میکنند و به سخنرانی میپردازند که البته باید گفت سوابق این افراد مانند بولتن و گین ریچ مشخص است و با این سوابق خود از تروریستها و سیاستهای آنها حمایت میکنند.
وزیر امورخارجه کشورمان با اشاره به حضور شاهزاده سعودی ترکیالفیصل در این نشست اظهار داشت: متأسفانه حضور افرادی که تولید کننده القاعده و طالبان هستند و نقش بسیار ننگینی در سابقه رژیم سعودی در منطقه دارد در این نشست قدری خبرساز شد که این هم نشان دهنده بیکفایتی و بیداریتی این افراد است که مانند صدام حسین آینده خود را با تروریستها گره میزند.
وی در خصوص این نشست و اینکه آیا میتوان امیدوار بود که رژیم حقوقی دریای خزر به ثمر بنشیند، اظهار داشت: این اجلاس وزرای خارجه کشورهای ساحلی حاشیه دریای خزر است. چندین اجلاس سران و وزرای خارجه در گذشته برگزار و بحثهای خوبی در خصوص رژیم حقوقی دریای خرز مطرح شده و هنوز نکاتی وجود دارد که باید در مورد آن بحث بیشتری صورت بگیرد.
ظریف عنوان کرد: اینکه در این اجلاس بتوانیم درباره نکات باقی مانده در خصوص رژیم حقوقی دریای خزر به نتیجه کاملی برسیم، قدری خوشبینانه است.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: باید از این فرصت هم استفاده کرده و نکات را بیشتر بررسی کنیم تا در اجلاس سران آینده، کار بیشتر به پیش برود و به نتیجه نزدیکتر شویم.
ظریف با بیان اینکه موارد اختلاف خیلی کم شده، یادآور شد: اما هنوز حوزههایی هست که نیاز دارد کار بیشتری درباره آنها صورت بگیرد.
وی افزود: البته در این مدت تحولات خوبی هم بوده و همکاریهای خوبی در بحث محیط زیست دریای خزر و نگهداری از شیلات و آبزیان همکاریهای خوبی بین کشورهای خزر صورت گرفته و در بسیاری موارد هم اتفاق نظر وجود دارد. از جمله اینکه دریای خزر باید دریای صلح و دوستی باشد و دریایی باشد که حضور بیگانگان در این دریا وجود نداشته باشد و دریایی برای کشورهای ساحلی باشد. بحثهای بسیار خوب و توافقات خوبی صورت گرفته و در برخی حوزهها هم طبیعی است که نیاز باشد مقداری کار بیشتر صورت گیرد.
وزیر خارجه ادامه داد: اجلاس فرصتی را هم فراهم میکند با کشورهای ساحلی دریای خزر به صورت رسمی یا به صورت سرپایی گفتوگوهایی داشته باشیم.