به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شمار خانواده هایی که در فقر مطلق بسر می برند در سال ۲۰۱۵ میلادی به یک میلیون و ۵۸۲ هزارخانواده رسیده است که مجموعا شامل چهار میلیون و ۵۹۸ هزار نفر می شود که خود در ۱۰ سال اخیر بی سابقه محسوب می شود.
میزان فقر مطلق خانواده ها تقریبا ثابت مانده در حالی که میزان افراد فقیر افزایش پیدا کرده است. بر اساس این گزارش در سال ۲۰۱۵ میلادی ۶.۱ درصد خانواده ها و در سال ۲۰۱۴ میلادی ۵.۷ درصد و در سال ۲۰۱۳ میلادی ۶.۳ درصد فقیر مطلق اعلام شدند درحالی که شمار فقرا از نظر فرد، افزایش یافته واز ۶.۸ درصد در سال ۲۰۱۴ به ۷.۶ درصد در سال ۲۰۱۵ افزایش پیدا کرده است.
این روند در سالهای اخیر نیز بخاطر افزایش شرایط فقر مطلق میان خانواده های ۴ عضوی ادامه یافت بویژه میان زوج های دو فرزندی و میان خانواده های خارجی که از ۲۳.۴ درصد به ۲۸.۳ درصد رسید.
فقر نسبی نیز در سال ۲۰۱۵ تقریبا ثابت مانده و شامل دو میلیون و ۶۷۸ هزار خانواده می شود برابر با ۱۰.۴ درصد خانواده های مقیم ایتالیا.
در حالی که فقر نسبی افراد به ۱۳.۷ درصد برابر با ۸ میلیون نفر رسیده است . میزان فقر نسبی میان خانواده های کارگر از ۱۵.۵ درصد در سال ۲۰۱۴ به ۱۸.۱ درصد در سال ۲۰۱۵ افزایش پیدا کرده است.
کنفدراسیون تجارت ایتالیا نیز اخیرا در گزارشی درباره پیامدهای بحران و رکود اقتصادی در سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ اعلام کرد: هفت سال بحران اقتصادی منجر به دو برابر شدن تعداد خانواده های فقیر مطلق در ایتالیا شد.
درآمد خانواده ها به معنی قدرت خرید در سال ۲۰۱۵، در هفت سال تحریم، بیش از ۱۰ درصد کاهش یافت.رکودطولانی و عمیق در ایتالیا در سال های بحران، رفتار و الگوهای مصرفی مردم را تغییر داد و خانواده ها مجبور به صرفه جویی و تغییر عادات غذایی خود شدند و بیش از ۱۲ درصد آن را کاهش دادند.
به عقیده مؤسسه ملی آمار ایتالیا بیش از ۲۸ درصد مردم ایتالیا در خطر فقر و انزوای اجتماعی قرار دارند. از این تعداد، بیش از ۱۹ درصد جمعیت ایتالیا در خطر فقر بوده و بیش از ۱۱ درصد آنان در خانواده های محروم زندگی می کنند. ضمن آنکه بیش از ۱۲ درصد در خانواده هایی زندگی می کنند که سطح اشتغال بسیار پایینی دارند.