آخرین اخبار:
کد خبر:۵۲۵۲۹۶
گزارش/

پشت پرده تغییرات شورای پروانه نمایش چیست؟/ به رنگ آلبالو!

رفتن ضیاءالدین دری و محمدحسین لطیفی از شورای پروانه نمایش عزل بود یا استعفا؟ وقتی اتفاقات را کنار هم می‌گذاریم به نظر می‌رسد انتقادات اخیر آنها باعث کنار گذاشتن‌شان شده است.

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ «یعنی ما به اندازه کاهانی شعور نداریم؟ ما جلادیم و کاهانی فیلمسازی انقلابی؟» اینها بخشی از صحبت‌های جنجالی ضیاءالدین دری است در یک گفت‌گوی پرحاشیه. او و محمدحسین لطیفی به جدیدترین فیلم کاهانی یعنی «ارادتمند نازنین بهاره تینا» تاختند. فیلمی که گفته می‌شود قصه نامتعارفی دارد و درباره چند روسپی است. انتقادات این دو عضو سینمایی شورای پروانه نمایش برای آنها گران تمام شد. کمی بعد وزیر فرهنگ دست به تغییراتی زد که در نتیجه آن فرشته طائرپور و رسول صدرعاملی جایگزین ضیاءالدین دری و محمدحسین لطیفی شدند. تغییراتی که نگرانی‌ها از آینده این شورا را بالا برده. آیا راه برای فیلم‌های نامتعارف باز شده؟ اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در این‌باره نظر می‌دهند.

 

 

مازنی: اعضای شورای پروانه نمایش حق دارند درباره فیلم‌ها اظهارنظر کنند

حجت‌الاسلام احمد مازنی، نماینده مردم تهران در مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به «حذف برخی از اعضای شورای پروانه نمایش به دلیل انتقاداتشان نسبت به فیلم اخیر کاهانی»، گفت: «قانون این اجازه را به اعضای شورای پروانه نمایش داده است که درباره فیلم‌ها اظهارنظر کنند، اما به صورت کلی معتقدم به حوزه فیلم و سینما باید از دو منظر توجه شود.»

 

وی لزوم توجه به محتوای هنری و همچنین نگاه جدی به مسئله اقتصاد فرهنگ را دو نکته اساسی در برخورد با هنر و فرهنگ برشمرد و افزود: «زبان هنر زبانی نیست که هر کسی قادر به درک و فهم آن باشد و بنا به تشخیص و سلیقه خودش بخواهد با آن برخورد کند.»

 

مازنی ادامه داد: «کسانی که علاقه‌مند به کار فرهنگی هستند و برای آن هزینه می‌کنند، جوری عمل نکنند که نه تنها سودآوری برایشان نداشته باشد، بلکه موجب ورشکستگی آنها هم شود.»

 

به گفته این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، «اگر برخورد مسئولان با هنرمندان و اهالی فرهنگ متناسب با لطافت کار فرهنگی و ظرافت شخصیت آنها نباشد، این مسئله منجر به از دست دادن نیروها و سرمایه‌های هنری کشور می‌شود.»

 

مازنی در پایان خاطرنشان کرد: «از هنرمندان نیز انتظار می‌‌رود که به هنجارهای اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران بیشتر توجه کنند.»

 

 

آزادي‌خواه: «شورای پروانه نمایش» موظف است از اکران فیلم‌های ناهنجار جلوگیری کند

حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه نماینده مردم ملایر در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به رویکرد حذف منتقدان فیلم‌های مبتذل از سوی مسئولان وزارت فرهنگ، اظهار داشت: ما نباید از چند اصل درباره فرهنگ کشور غافل شویم.


وی افزود: باید مسئولان همواره جایگاه فرهنگ در کشور را با نگاه خاصی رصد کنند، چراکه فرهنگ ايراني-اسلامي کشورمان، متعالی، انسان‌ساز و مقدس است.


آزادی‌خواه تصریح کرد: اگر فردی در حوزه تولید محتوا، فیلمنامه‌نویسی و یا تهیه کنندگی کاری خلق کند، باید با همان نگاه فرهنگ متعالی به آن نگاه شود و حداکثر تلاش را برای تأیید آن اثر هنری انجام داد.


نماینده مردم ملایر تاکید کرد: از سوی دیگر نباید با افراط گری موجب ناهنجاری‌ها در حوزه فرهنگ و هنر شویم؛ ما در کشوری زندگی می‌کنیم که مدعی اسلام در آن هستیم و البته مردم و دولت‌مردانش نیز به این ادعایشان افتخار می‌کنند.


وی بیان داشت: آثار هنری جمهوری اسلامی ایران به‌هیچ‌عنوان نباید تحت تأثیر تفکرات هالیوودی قرار بگیرد که البته امروز در بعضی از آثار شاهد و ناظر آن هستیم.


سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه شورای پروانه نمایش موظف است به آثاری پروانه نمایش دهد که در حوزه اجتماعی آثار و نتایج نابهنجار و شومی ایجاد نمی‌کنند، تاکید کرد: هرگونه افراط‌وتفریط به هر شکل دیگر در تأیید آثار هنری  نگاه سیاسی تلقی می‌شود و وجود نگاه سیاسی در شورای پروانه نمایش به‌هیچ‌عنوان قابل دفاع نیست.


آزادی‌خواه نگاه و رویکرد سیاسی نسبت به آثار هنری را یک سرطان برای فرهنگ کشور برشمرد و تصریح کرد: متولیان امر فرهنگ و هنر کشور از وزیر فرهنگ گرفته تا دیگر متولیان این امر باید با جدیت تلاش کنند تا جلوی هرگونه رویکرد سیاسی نسبت به تأیید و یا رد آثار هنری را بگیرند.


نماینده مردم ملایر در پایان خاطرنشان کرد: عزل و نصب‌های مبتنی  بر نگاه سیاسی در حوزه فرهنگ نوعی کم‌لطفی به هنر متعالی این کشور و فهم و شعور مردم عزیز ایران است.

 

 

سعیدی: فقدان نقشه راه باعث هرج و مرج در حوزه فرهنگ شده است

محمداسماعیل سعیدی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اظهار داشت: «چندی قبل در جلسه کمیسیون فرهنگی که وزیر فرهنگ نیز در آن جلسه حضور داشت نکته‌ای  را پیرامون مسئله فرهنگی کشور مطرح کردم مبنی بر اینکه ما باید در حوزه فرهنگی کشور یک نقشه راه ایجاد کنیم.»

 

وی افزود: «وجود و پیگیری مهندسی فرهنگی در کشور امری ضروری است؛ این مهندسی فرهنگی چارچوب‌هایی را برای صادرکنندگان پروانه نمایش فیلم، تولیدکنندگان اثر هنری و تمامی افراد مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر کشور ایجاد می‌کند.»

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: «با مشخص کردن چارچوب‌های فرهنگی همه مکلف به رعایت آن هستند و با طی کردن این نقشه راه، پیوست فرهنگی فیلم‌ها که بیانگر جهت‌گیری و سمت‌وسوی فیلم‌ها هست، مشخص می‌شود.»

 

سعیدی در پایان با تاکید بر اینکه «با به کارگیری نقشه راه در کشور وظیفه افراد مشخص می‌شود»، خاطرنشان کرد: «از آنجایی که نقشه راه نداریم و چارچوب‌ها را تعریف نکرده‌ایم افراد بنا به میل و سلیقه خود تصمیم می‌گیرند. از این رو باید همواره چارچوب ارزش‌ها، باورهای دینی و اعتقادی جامعه را لحاظ کنیم.»

 
 
اما رفتن ضیاءالدین دری و محمدحسین لطیفی از شورای پروانه نمایش عزل بود یا استعفا؟ وقتی اتفاقات را کنار هم می‌گذاریم به نظر می‌رسد انتقادات اخیر آنها باعث کنار گذاشتن‌شان شده است. هرچند خودشان می‌گویند از ماه‌ها قبل درخواست کناره‌گیری داده بودند. تغییر اعضای منتقد شورای نمایش برای آنها خبر شادکننده‌ای بوده. آنها احساس می‌کنند مسئولیت بزرگی از روی دوش‌شان برداشته شده است. برای اطلاع از دلایل عزل ضیاءالدین دری و محمدحسین لطیفی به سراغ آنها رفته‌ایم و نظرشان را درباره چالش‌های شورای پروانه نمایش جویا شده‌ایم.
 
 
 

دری: خوشحالم که از شورای پروانه نمایش رفتم

ضیاءالدین دری، عضو سابق شورای پروانه نمایش، در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو گفت: «من هفت سال عضو شورای پروانه نمایش بوده‌ام. هم در این دولت، هم در دولت قبل. من که استخدام یا کارمند شورای پروانه نمایش نبودم. من یک عضو تخصصی در آن شورا بودم، حالا هم تیم را عوض کرد‌اند و حتماً دلایلی دارند. من خوشحالم که از این شورا رفتم و حالا هم احساس می‌کنم سبک و آزاد شده‌ام.»

 

این کارگردان سینما و تلویزیون خاطرنشان کرد: «من گاهی اظهار نظر شخصی می‌کردم که به شورا ربطی نداشت. همان بهتر که عضو شورا نباشم تا بتوانم حرف خودم را بزنم. در این صورت اظهار نظرهای شخصی من به پای شورا هم نوشته نمی‌شود.»

 

کارگردان سریال کیف انگلیسی افزود: «ما در شورا نظر شورایی می‌دادیم و بیرون از شورا نظر شخصی خودمان را داشتیم. من در شرایط عادی یک فیلمساز هستم. نظرات خودم را دارم. به اضافه اینکه آدم‌های کمی در شورا عضو نبوده‌اند و من فکر می‌کنم این شورا متوقف نمی‌شود و ادامه خواهد داشت.»

 

دری در پایان گفت: «حق طبیعی هر مدیری است که هر وقت تشخیص داد تغییراتی بوجود بیاورد. اجباری هم نبوده و نیست. چه کسی ما را دعوت به این کار کرد؟ آقای ایوبی. پس ایشان حق دارد بگوید ما نباشیم و کسان دیگری به جای ما به شورا بیایند.»

 

 

لطیفی: یک سالی بود که می‌خواستم از شورای پروانه نمایش بروم

محمدحسین لطیفی، عضو سابق شورای پروانه نمایش، در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو گفت: «خوشحال و شکرگزار هستم که از این مسئولین سنگین کنار گذاشته شدم. من به دلایل خاص خودم عضویت در این شورا را پذیرفته بودم. می‌خواستم اگر کاری از دستم برمی‌آید برای سینما انجام دهم.»

 

این کارگردان سینما و تلویزیون ادامه داد: «نزدیک به یک سال بود که از دوستان درخواست داشتم با کنار رفتن من از مسئولیت موافقت کنند. در نهایت وزارت خانه و مسئولان مربوطه صلاح را در این دیدند که ما نباشیم و امیدوارم این اتفاق به نفع سینما باشد.»

 

وی با اشاره به دلایل عدم صدور پروانه نمایش برای فیلم «ارادتمند نازنین بهاره تینا» گفت: «باید فیلم آقای کاهانی دیده شود. ای کاش ابزاری دستم بود که بتوانم دفاع کنم. مثل اینکه آقای کاهانی تغییراتی دادند، امیدوارم که مشکلات فیلم حل شده باشد.»

 

لطیفی در پایان گفت: «فقط بدانیم تمام بچه‌هایی که در شورای صدور پروانه نمایش هستند دوست ندارند پلانی از هیچ فیلمی دربیاید یا از اکران فیلم‌ها جلوگیری شود. اگر هم توجه کنید در سه سال گذشته میزان فیلم‌هایی که اصلاحیه خورده یا جلوی اکرانش گرفته شده بسیار محدود است.» 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار