به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رسول شجری اتحادیه صنف کفاشان دستدوز تهران در گفتگو با خبرنگار بازار نیوز- گفت: یکی از آسیب دیدگان واردات کالای قاچاق صنف کفاشان دستدوز هستند که طبق آمارهای بدست آماده مشخص شده که میزان کالای قاچاق در این حوزه حدود 500 میلیون دلار بوده در صورتی که واردات قانونی آن 7 میلیون دلار تعیین شده است.
وی در خصوص افزایش واردات اظهار داشت: مشکلات داخلی و مشکلات تولید کالاهای ایرانی موجب شده تا شرایطی مناسب برای سود جویان و فرصت طلبان فراهم شود تا از این بازار متلاطم و شلوغ بهره برده و کالاها را به صورت غیر قانونی وارد کشور کنند.
شجری افزود: گاهی برای بخش هایی از تولیدات خود نامی خارجی استفاده کرده ایم که متاسفانه در هنگام انتقال ماموران مانع عبور آنها می شوند؛ اما سوال اینجاست اگر این همه تیز بین هستند چگونه ده ها کانتینر قاچاقی که وارد کشور شده و سرازیر بازارهای داخلی می شوند را نمی بینند؟
وی حضور کالاهای قاچاق و نبود توان مالی میان مردم را از جمله دلایل رکود بازار کفش دانست و عنوان کرد: تا کنون 50 درصد واحدهای تولیدی این صنف تعطیل شده اند که همین غیر فعال شدن تولیدی ها می تواند موجب افزایش واردات قاچاق و مشکلات اجتماعی دیگر شود.
شجری تصریح کرد: ارزش افزوده بالا، مالیات و هزینه تولید موجب شده تا تولیدکنندگان کفاش دستدوز به سمت غیر فعال کردن واحدهای خود حرکت کنند زیرا نمی توانند با سود های 5 تا 7 درصدی ارزش افزوده 9 درصدی دولت را پرداخت کند.
وی در خصوص تولید تاکید کرد: تولید در این حوزه دارای شرایط ویژه ای است زیرا بازگشت یک سرمایه گذاری نیازمند زمان طولانی است به طوری که باید بیش از 5 سال انتظار کشید تا کار به سود دهی برسد.
شجری اظهار داشت: وظیفه اصلی بانک ها حمایت از تولید و پرداخت تهسیلات به تولید کنندگان است در واقع بانک ها باید در خدمت تولید باشند اما چون آنها نیز همانند ما به یک کاسب تبدیل شده اند همین امر باعث ایجاد مشکلات بیشتری می شود.
منبع: بازارنیوز