اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، ساسان موگهی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز در نشست ارائه گزارش عملکرد معاونت فرهنگی دانشگاه در حوزه عفاف و حجاب که در دفتر معاونت فرهنگی برگزار شد.
در این نشست خبری موگهی با اشاره به اهمیت حجاب و عفاف در میان دانشگاهیان، اظهار کرد: دانشگاهیان قشر مرجع جامعه هستند و دیگر اقشار جامعه به دانشگاهیان و دانشجویان نگاه میکنند و از آنها الگوبرداری میکنند.
وی با بیان اینکه مدیران و مسئولان آینده کشور محصلان امروز دانشگاه هستند، گفت: باید برای تعیین آینده کشور در راستای تعالی فرهنگ دانشجویان گام برداریم؛ فارغالتحصیلان دانشگاههای علوم پزشکی متولیان سلامت جامعه و رازدار مردم هستند بنابراین موضوع عفاف و حجاب برای این افراد اهمیت بیشتری پیدا میکند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز ادامه داد: به نظر میرسد اگر دانشگاه به سمتی پیش رود که ارزشهای دینی و انقلابی در آن بیش از پیش تعمیم یابد، سبب ارتقاء سطح علمی دانشگاه نیز خواهد شد؛ دانشجو در محیطی که ارتباطات صحیح در آن رخ دهد و عفاف وجود داشته باشد میتواند به رشد علمی برسد و به تولید علم مشغول شود؛ این مسأله بُعد جهانی نیز دارد بهطوریکه در دانشگاههای معتبر دنیا نیز به این مسأله پی بردهاند و اجازه ورود دانشجو به دانشگاه را با هر پوششی نمیدهند.
موگهی با بیان اینکه نباید به مسأله عفاف بهطور سطحی نگاه کرد، عنوان کرد: طرز پوشش افراد و رفتار آنان با دیگران منشأگرفته از جهانبینی آنها و مشخصکننده ارزشهای فرد است؛ اگر بهطور سطحی به این مسأله نگاه کنیم تنها وارد مسائل انضباطی خواهیم شد اما اگر از دیدی بنگریم که عفاف منشأگرفته از بایدها و نبایدهاست، سبب دید عمیقتر به این موضوع و پیبردن به لزوم فرهنگسازی در این زمینه میشود.
وی با اشاره به مقوله آموزش فرهنگ حجاب و عفاف در دانشگاه، تصریح کرد: فرهنگ غنی ایرانیاسلامی و ارزشهای ملی و مذهبی باید با زبانی متفاوت از زبان سخنرانی بیان شود چراکه جذب کردن قشر جوان دانشجو به این سمت روشهای خاصی میطلبد؛ همچنین با توجه به نگاه دانشجویان به استادان خود، الگوسازی در برنامه تیم مدیریتی جدید دانشگاه قرار گرفت.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز ادامه داد: در این راستا در سال نخست رویکارآمدن تیم مدیریتی جدید، با اعضای هیأتعلمی تمام دانشکدهها جلساتی بهطور مجزا برگزار شد و هیأترئیسه دانشگاه طی این جلسات به صورت هماندیشی و با بیان دغدغهها با اعضای هیأت علمی دیدار کردند. در این جلسات مطرح شد که هر کسی در خارج از دانشگاه اعتقاداتی دارد که نمیتوان در آن دخالت کرد اما یک عضو هیأتعلمی باید خود را با چهارچوب یک دانشگاه اسلامی انطباق دهد.
موگهی افزود: این رویکرد جدید همچنین در بیمارستانها و مراکز آموزشی و درمانی اجرا شد چراکه یکی از حقوق معنوی اعضای هیأتعلمی دانشگاه تربیت و تذکر به دانشجویان است و مطابق وظیفه قانونی باید ناهنجاریها به طرز صحیح تذکر داده و اصلاح شوند.
موگهی با اشاره به اینکه نباید به عفاف و حجاب به عنوان یک مساله ایزوله و سطحی نگاه کنیم ادامه داد: طرز پوشش افراد و نوع رفتارهای آنها با دیگران منشا گرفته از جهان بینی آنها است و بایدها و نبایدها و ارزش ها و ضد ارزش های فرد را مشخص می کند.
وی گفت: باید فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و ارزش های مورد قبول ملی و مذهبی را به دانشجویان با زبانی متفاوت از زبان سخنرانی، آموزش و ارائه کنیم.
وی با اشاره به اینکه اعضای هیات علمی الگوی دانشجویان هستند افزود: حرکات و رفتارهای این گروه نقش سازنده یا مخربی در فرهنگ و روش دانشجو دارد.
موگهی اظهار کرد: اعضای هیات علمی باید خود را با اصول دینی و اسلامی دانشگاه منطبق کنند و با رفتار و کردار خود برای دانشجویان الگو باشند که در این راستا دیدارهای توجیهی با اعضای هیات علمی دانشکده ها انجام شد و مسائل و مشکلات مورد بررسی قرار گرفت.
معاون فرهنگی، دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: همچنین این موضوع در بیمارستان ها و مراکز آموزشی درمانی از جمله گلستان، ابوذر و رازی اهواز نیز با اعضای هیات علمی مطرح شد که اگر موردی از ناهنجاری از فراگیران خود ببینند بی مسئولیت نباشند.
وی با اشاره به امر ازدواج بهعنوان یک بستر مناسب در جهت گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، خاطرنشان کرد: دانشجویی که در سن مناسب ازدواج کند میتواند در مقوله عفاف پیشرفت کند. در دانشگاه بهجز ازدواج دانشجویی که هر ساله مصادف با ولادت حضرت فاطمه (س) اتفاق میافتد، کارگاههایی برای آموزش روابط بین دختران و پسران، ازدواج سالم و ازدواج هوشمند در طول سال برگزار و آگاهیهای لازم توسط کارشناسان ارائه میشود؛ همچنین در سطح تمامی خوابگاهها یک اتاق مشاوره وجود دارد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با اشاره به وضعیت خوابگاههای این دانشگاه، گفت: یک خوابگاه مجردی در آستانه افتتاح بود که به خوابگاه 52 واحدی متأهلی تغییر کاربری داده شد؛ همچنین برای نوسازی خوابگاه متأهلی 32 واحدی دیگری که بهدلیل استهلاک بالا از رده خارج شده بود 500 میلیون تومان تأمین اعتبار شد و بهزودی فاز اجرایی برای نوسازی آغاز میشود.
موگهی همچنین به تدوین طرح طوبی در دانشگاه اشاره کرد و گفت: در این طرح بهطور مفصل به تمام جوانب ازدواج دانشجویی ازجمله کارگاههای آموزشی، تخصیص خوابگاه، اشتغال دانشجویان و کمکهایی که از طریق منابع داخلی و خارجی دانشگاه (خیرین) میشود، پرداخته شده است؛ این طرح پس از کارشناسیهای زیاد با حضور ذینفعان در شوراهایی که بههمین منظور در دانشگاه طراحی شدهاند به تصویب رسید و بهزودی وارد فاز عملیاتی خواهد شد.
وی در خصوص مقوله قرآن و عترت، اظهار داشت: دانشجویی که به قرآن متمایل شود خودبهخود در عفاف و پوشش ضمانت خواهد شد و اگر بتوانیم دانشجویان را به سوی نماز و نمازخانه و مساجد سوق دهیم توانستهایم عفاف را به شکل غیرمستقیم توسعه دهیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز درباره برگزاری آیینهای روپوش سفید نیز گفت: تاکنون سه دوره آیین روپوش سفید برای دانشجویانی که وارد عرصه بالینی میشوند، برگزار شده است؛ ما با استفاده از این فرصت استفاده اساتید پیشکسوت و مورد علاقه دانشجویان را دعوت کردیم که در این مراسم قداست روپوش سفید را تبیین کنند.
موگهی ادامه داد: یکی از مسائل موجود روپوش سفید نامناسب دانشجویان بالینی بود که برای رفع آن، با تمهیدات انجامشده 2 روپوش سفید رایگان، مطابق با آییننامهها و ارزشها به هر دانشجو تعلق گرفت که برای این کار نیز از خود دانشجویان کمک گرفته شد. این کار با استقبال زیادی مواجه شد و طی چند سال آینده شاهد استفاده از روپوشهای مناسب یکسان توسط تمام دانشجویان خواهیم بود.
وی تصریح کرد: همچنین آییننامهای تحت عنوان آییننامه پوشش و رفتار حرفهای مصوب شد که قبل از آن آییننامههای عریض و طویل متعددی وجود داشت؛ ما این آییننامه را بومیسازی کرده و سپس مجریانی را برای آن مشخص کردیم. مصادیق این آییننامه کاملاً روشن هستند و مجریان آن در در اولویت اول اعضای هیأتعلمی هستند چراکه احساس میشود کسی بهتر از یک عضو هیأتعلمی نمیتواند با دانشجو ارتباط برقرار کند. دانشجویان تذکر یک مسئول انضباطی را در باطن نمیپذیرند پس بهترین تذکردهنده عضو هیأتعلمی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با اشاره به راهاندازی سه شورا در تیم مدیریتی جدید دانشگاه، تصریح کرد: شورای اول شورای امر به معروف و نهی از منکر و شورای دوم ستاد صیانت از حقوق شهروندی و حریم امنیت عمومی است که ناظر بر مسئله عفاف و حجاب است. شورای سوم نیز شورای انطباق امور اداری و فنی و مراکز تشخیص درمانی با مواضع شرع است؛ رئیس تمام این شوراها ریاست دانشگاه بوده و دانشجویان و اعضای هیأتعلمی از اعضای این شورا هستند.
موگهی گفت: اگر همدلی و همگرایی در دانشگاه وجود نداشت هیچ قدمی برداشته نمیشد و قدمهایی که اکنون در راه توسعه فرهنگ اسلامی در دانشگاه برداشته شده حاصل همکاری تمام بخشهای دانشگاه است.