کد خبر:۵۲۷۳۴۶

وزرای کشور و دادگستری ترکیه برای استرداد «فتح‌الله گولن» به آمریکا می‌روند

وزیر دادگستری و وزیر کشور ترکیه درصدد هستند به منظور بحث با مقامات آمریکا در خصوص فرایند استرداد «فتح الله گولن» که مظنون اصلی کودتای نافرجام ترکیه می‌باشد، عازم واشنگتن شوند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «بکیر بوزداغ» وزیر دادگستری ترکیه و «افکان آلا» وزیر کشور ترکیه قصد دارند در هفته جاری برای بحث با مقامات آمریکایی در خصوص فرایند استرداد «فتح‌الله گولن» چهره سرسخت مخالف اردوغان که آنکارا وی را عامل اصلی کودتای ترکیه می‌داند، به «واشنگتن دی سی» بروند.

 

روزنامه «دیلی صاباح» گزارش کرد، روز پنجشنبه، «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: «وزارت دادگستری (آمریکا) به مقامات ترکیه که بر روی این فرایند استرداد (فتح الله گولن) کار می‌کنند، پیشنهاد کمک داده است. ما همچنین پیشنهاد دادیم که میزبان یک تیم از ترکیه یا اعزام یک تیم آمریکایی به ترکیه، یک تیم مشترک، برای کمک به آنها به منظور کار بر روی این فرایند، باشیم».

 

آنکارا گولن را متهم کرده که در پشت پرده کودتای 15 ژوئیه در ترکیه بوده است که در آن کودتا 240 نفر کشته شدند و هزاران نفر دیگر زخمی شدند و متعاقب آن دولت «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه دهها هزار نفر از مخالفانش که به اعتقاد او در این کودتا دست داشتند را اخراج، معلق و دستگیر کرد.

 

از طرف دیگر اردوغان همچنین گفته است که احتمال می‌رود حکم اعدام عوامل کودتا را مجدداً به کار گیرد که این مسئله موجی از واکنش های غرب را به همراه داشت و «فدریکا موگرینی» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که ترکیه در صورت به کار گیری حکم اعدام نمی‌تواند عضو این اتحادیه باشد.

 

پیش از این گولن از آمریکا خواسته بود که به خواسته ترکیه برای استرداد وی اهمیتی ندهد اما با اینحال تأکید کرد که اگر قرار باشد به ترکیه بازگردانده شود برای رویارویی با حکم اعدام آمادگی دارد.

 

وی در حال حاضر در پنسیلوانیا آمریکا به سر می‌برد و آنکارا به دنبال استرداد وی است و رسماً اسنادی را برای استرداد وی به آمریکا ارائه داده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار