آخرین اخبار:
کد خبر:۵۲۷۷۲۷
رویترز گزارش داد

ناتوانی سازمان‌های جاسوسی غربی در رهگیری تهدیدات تروریستی

حملات اخیر علیه غیر نظامیان در آمریکا و اروپا نشانگر شکاف موجود در تلاش‌های جامعه اطلاعاتی برای رهگیری اقدامات مظنونان تروریستی و جلوگیری از کشتارهای گسترده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، ده‌ها مقام و کارشناس مقابله با تروریسم از آمریکا، بریتانیا و فرانسه در مصاحبه با رویترز تاکید کرده‌اند که حملات اخیر تروریستی علیه شهروندان عادی و غیر نظامی در آمریکا و اروپا نشان می دهد که شکاف های زیادی در تلاش های صورت گرفته توسط سازمان های جاسوسی و اطلاعاتی با هدف شناسایی اقدامات تروریستی و جلوگیری از کشتارهای وسیع و گسترده وجود دارد.

 

حملات اخیر یک وجه مشترک دارد؛ اکثر این حملات توسط کسانی انجام شده است که سابقه بیماری روحی و روانی داشته‌اند و در موارد معدودی مهاجمان با گروه های تروریستی و افراطی ارتباط داشته‌اند.

 

از دیدگاه حقوقی و راهبردی، بازرسان مقابله با تروریسم در سطح جهان تمرکز خود را بر روی توطئه های برنامه ریزی شده از سوی گروه های خشن و تروریستی با ایدئولوژی های خاص مثل داعش، معطوف کرده‌اند. در آمریکا قوانینی که برای حمایت از شهروندان در برابر جاسوسی های گسترده دولت وضع شده، می تواند تحقیقات درباره افراد را محدود کند مگر اینکه ارتباط آنها با گروه های تروریستی خارجی اثبات شود.

 

مقام‌های مقابله با تروریسم اعلام کرده‌اند که تروریست هایی که کشتارهای اخیر را انجام داده‌اند، همگی به نوعی سابقه بیماری های روحی روانی داشته‌اند. این حملات شامل تیراندازی در کلوب شبانه در اورلاندوی ایالات فلوریدا، قتل یک نماینده پارلمان در شمال انگلیس و کشتار ماموران پلیس در باتون روژ لوییزیانا و دالاس بوده است. حمله راننده تونسی به اجتماع مردم در شهر نیس فرانسه و همین طور تیراندازی مرگبار در مرکز خرید شهر مونیخ آلمان نیز از این موارد به شمار می رود.

 

روز شنبه هوبرتوس آندرا رئیس پلیس مونیخ تاکید کرد: فرد مسلحی که در مرکز خرید مونیخ اقدام به تیراندازی کرده و در رسانه ها از وی به نام علی دیوید سنبلی نام برده شده است، پیش از این حمله تحت روان درمانی قرار داشته است. او هیچ سابقه تبهکاری نداشته است.

 

کارشناسان مقابله با تروریسم بر این باورند که تاکتیک های استفاده ده در حملات پاریس در نوامبر گذشته و در بروکسل در مارس امسال، کاملا با حملات اخیر متفاوت بوده است. سیستم های موجود برای جمع آوری اطلاعات از تروریست ها به گونه‌ای نیست که بتوان افرادی را که سابقه بیماری روانی و روحی داشته اند، شناسایی کرد.

 

تحقیقات پلیس آمریکا نشان می دهد که عمر متین عامل اصلی تیراندازی اورلاندو هیچ گونه ارتباطات جدی و مهمی با داعش یا سایر گروه های افراطی نداشته است.

 

بازرسان فرانسوی نیز 5 همدست حمله اخیر در شهر نیس را بازداشت کرده اند ولی تاکنون هیچ سند و مدرکی پیدا نکرده اند که این افراد با گروه های تروریستی خارجی ارتباط داشته باشند.

 

تیراندازی عمر متین بهترین نمونه برای نشان دادن سختی شناسایی و جلوگیری از حملاتی است که توسط افراد با سابقه بیماری روانی و روحی صورت گرفته است.

 

مقامهای فدرال اذعان کرده اند که طی ده ماه در سال های 2013 و 2014 میلادی، اف بی آی متین را تحت نظر قرار داده بود و به خاطر ارتباط با القاعده و سایر گروه های افراطی به او مظنون شده بود. نام متین در طول بازجویی و تحقیقات پلیسی، در پایگاه اطلاعاتی دولت آمریکا قرار گرفته بود. ولی زمانی که هیچ سند و مدرکی در خصوص ارتباط وی با گروه های تروریستی پیدا نشد، نام وی از پایگاه اطلاعاتی دولت آمریکا مربوط به افراد مظنون حذف شده است.

 

نه سازمان سیا و نه مرکز مقابله با تروریسم آمریکا اجازه ندارند تا اطلاعات مربوط به مظنونان آمریکایی را که هیچ ارتباطی با گروه های تروریستی بین المللی ندارند، جمع آوری کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار