کد خبر:۵۲۸۲۳۰
قائم مقام وزیر امور خارجه:

مبارزه غرب با تکفیری‌ها واقعی نیست

قائم مقام وزیر امور خارجه  گفت: مبارزه غرب با تکفیری‌ها واقعی نیست و یک امر سیاسی و مدیریت شده است،

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سرمدی امروز در افتتاحیه دهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در هتل جم در جمع دانشجویان در خصوص نقش سیاست خارجی در اصلاح چهره اسلام در غرب، گفت: در این موضوع باید سه اصل مهم را مد نظر داشت، یکی  اینکه اسلام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در خارج نقشی پیدا کرد که متفاوت با گذشته است که این نقش بشدت مورد غضب دشمنان است و دوم اینکه باید بدانیم که دشمنان برای تخریب اسلام دست به اقدامات سازمان یافته زده‌اند.

 

وی افزود: سومین مسئله‌ای که در خصوص نقش سیاست خارجی در اصلاح چهره اسلام در غرب باید مورد توجه قرار بگیرد اصلاح چهره اسلام در غرب و شناخت نقش خودمان در این اصلاح است.

 

سرمدی به نقش دیپلماسی بعد از قدرت نظامی در حال حاضر در کشورهای دنیا اشاره کرد و افزود: برخلاف گذشته که قدرت نظامی در جهان بین الملل نقش ایفا می‌کرد اکنون دیپلماسی نقش تعیین کننده‌ای دارد و باید بدانیم که در دوره جدید تعداد بازیگران سیاست خارجی بین المللی بیشتر شده یعنی علاوه بر دولتمردان و قدرت‌های جهانی سازمان‌ها و گروه‌های غیر دولتی به این بازیگران سیاسی اضافه شده‌اند.

 

قائم مقام وزیر امور خارجه با یادآوری این موضوع که سیاست خارجی ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مبتنی بر آرمان‌ها مانند استقلال، تمامیت ارضی، حمایت از کرامت انسانی و مستضعفین عالم است، متذکر شد: ما موظفیم در جهت پیشبرد این آرمان‌ها حرکت و روابط خوبی با کشورهای غیر متخاصم نیز برقرار کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه در سه دهه گذشته به واسطه پیروزی انقلاب اسلامی در جهان شاهد رشد اسلام بوده‌ایم، خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اسلام هویت جدید خود را یافت در صورتی که قبل از پیروزی انقلاب، مسلمانان و اسلام در سیاست خارجی بین المللی نقشی نداشتند و قدرت سخت نظامی عامل تعیین کننده بود و گفتمان اسلامی تاثیر محدودی بر سیاست خارجی داشت که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی موضوع اسلام در سیاست خارجی مطرح شد.

 

سرمدی با یادآوری اینکه بعد از فروپاشی نظام شوروی گفتمان و نظریه‌های جدیدی شکل گرفت که در بطن همه اینها دشمن تراشی جدید نظام سلطه را می‌دیدیم، تصریح کرد: نظام سلطه به دنبال دشمن جدید بود و آن دشمنی را در اسلام جستجو می‌کرد؛ اما کمتر کسی تصور می‌کرد که در درون اسلام جریانی به وجود خواهد آمد که به اسلام ستیزی غرب در جهت مخدوش کردن چهره اسلام کمک کند و آن اسلام تکفیری است که لطماتی به مسلمانان و غیر مسلمانان وارد کرده است.

 

قائم مقام وزیر امور خارجه با ابراز تاسف از اینکه در زمان کنونی افراطی گری بسیار زیاد شده، گفت: افراطی گری بستر را برای نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی برای رسیدن به اهدافشان فراهم می‌کنند.

 

وی گفتمان سازی و کار فکری را یکی از راه‌کارهای عقب نگه داشتن تکفیری‌ها دانست و بیان کرد: ما می‌توانیم با گفتمان سازی و کار فکری عقبه آنان را بخشکانیم تا آنان نتوانند برای رسیدن به اهداف خود سرباز گیری کنند.

 

سرمدی افزود: متاسفانه حرکات اسلام ستیزی غرب و جریان تکفیری‌ها که در حال رشد است باعث شده که نخبگان و مردم غرب اسلام ناب محمدی را مترادف با کشتن و خشونت بدانند؛ جریان تکفیری در واقع با اقدامات خشونت آمیز خود به اسلام ستیزی غرب خدمت می‌کنند.

 

قائم مقام وزیر امور خارجه با بیان اینکه مبارزه غرب با تکفیری‌ها واقعی نیست و یک امر سیاسی و مدیریت شده است، خاطرنشان کرد: در واقع این اقدامات غرب نوعی سیاست بازی برای ایجاد توازن و مدیریت خود در مسائل منطقه است.

 

وی با اشاره به اینکه مسلمانان درصدد احیای هویت و ایفای نقش بهتر در جهان بین المللی هستند، تصریح کرد: متاسفانه از طرف دیگر شاهد اسلام ستیزی قوی و جریان تکفیری که در حال ضربه زدن به اسلام هستند می‌باشیم.

 

سرمدی تصریح کرد: ایران نباید اجازه دهد تفکر شیعه و عقلانیت با تفکر وهابی گری قاطی شود؛ بلکه باید نشان دهد اسلام عقلانیت اهل عدالت، گفتگو و خرد است و ما نباید اجازه دهیم که مرزهای اسلام عقلانیت را با مرزهای اسلام تکفیری مخدوش کنند.

 

قائم مقام وزیر امور خارجه ادامه داد: ما باید گفتمان اسلام اعتدال، رحمانی و طرفدار عدل و کرامت را به صورت منسجم در جهان ادامه دهیم اگرچه این موج‌های اسلام ستیزی کار ما را سخت می‌کنند اما ما باید تلاش بیشتری کنیم و نشان دهیم که اسلام ناب محمدی با اسلام تکفیری‌ها متفاوت است.

 

وی یکی از راه‌کارهای جذب افراد بین الملل را به سمت اسلام و ایران، داشتن سیاست خارجی موفق دانست و افزود: ما باید در سیاست خارجی خود و در زمینه اقتصاد و مدیریت یک الگو باشیم تا بتوانیم افکار بین المللی را به خود جذب و اسلام ستیزی و ایران هراسی را متوقف کنیم.

 

قائم مقام وزیر امور خارجه به اهمیت دیپلماسی در حال حاضر تاکید و خاطرنشان کرد: امروزه دیپلماسی به عنوان بخش تفکیک ناپذیری به شمار می‌رود که هیچ کس نمی‌تواند آن را در جهان نادیده بگیرد و در این زمینه ما نیازمند افکار جدید و افراد نخبه هستیم.

 

سرمدی با بیان اینکه تک تک افراد می‌توانند به عنوان بازیگران سیاست خارجی نقش موثری در برخی از زمان‌ها و مکان ها داشته باشند، متذکر شد: ما نیازمند ابتکار و درک درست از شرایط هستیم.

 

وی گفت: در این زمینه ما به بودجه‌های زیاد و سازماندهی های عجیب و غریب نیاز نداریم بلکه جرقه‌های جدید در ذهن و برگزاری همایش‌ها توسط افراد نخبه می‌تواند نقش تاثیرگذاری در دیپلماسی سیاست خارجی داشته باشد.

 

سرمدی با یادآوری اینکه اصلاح چهره اسلام فقط وظیفه سیاست خارجی نیست، یادآور شد: این وظیفه همه ما است.

 

قائم مقام وزیر امور خارجه تصریح کرد: برای تاثیر دیپلماسی و جذب افکار بین المللی در سیاست خارجی خود باید کمتر شعار مطرح کنیم و حرکت سیاست خارجی در رفع مشکلات کشور باشد خوشبختانه وزارت خارجه چارچوب‌هایی را انتخاب می‌کند که کم هزینه باشد.

 

سرمدی با بیان این نکته که نوع تفکر در سیاست خارجی باید طوری نباشد که حاصل آن صفر و نتیجه آن باخت باشد؛ بلکه باید به سمت بردبرد برود، افزود: البته نباید انتظار داشت که برد ما باخت طرف مقابل باشد و نباید این انتظار را داشته باشیم که آنها این نظریه را داشته باشند.

 

وی در پایان با بیان اینکه باید حرکت سیاست خارجه از نوع نرم باشد، خاطرنشان کرد: ایران با دیپلماسی موفق شد فضای سنگینی که علیه آن شکل گرفته را بشکند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار