به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مقام معظم رهبری فرمودند: هر جا انقلابی عمل کردیم پیش رفتیم؛ هر جا از انقلابیگری و حرکت جهادی غفلت کردیم عقب ماندیم. این یک واقعیت است. بنده در این سالها خودم مسئول بودم؛ اگر تقصیری در آن باشد متوجه این حقیر هم هست.
مخاطب این سخن نسل امروز و نسل فردا و نسل فرداهای بعد است. همه مخاطب این سخناند؛ میتوان این راه را با شیوهی انقلابی حرکت کرد؛ آنوقت پیشرفت قطعی است.
من پنج شاخص انقلابیگری را ذکر میکنم که ما هر جا هستیم باید سعی کنیم در خودمان این پنج شاخص را ایجاد و حفظ کنیم. این شاخصها در همهی افراد ملت ایران میتواند وجود داشته باشد:
۱. پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب
۲. هدفگیری آرمانهای انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آنها
۳. پایبندی به استقلال همهجانبهی کشور
۴. عدم تبعیت از دشمن و جهاد کبیر ۵. تقوای دینی و سیاسی. ۱۴ خرداد ۱۳۹۵
یکی از مهمترین المان های پیشرفت در هر کشوری، داشتن سیاست های کلی یکپارچه در زمینه های مختلف و نظارت مستمر بر حسن اجرای این سیاست هاست.
متاسفانه در کشور ما مشاهده می شود که بعضا تغییر یک نماینده مجلس از یک حوزه انتخابیه، بر انتخاب آبدارچی مدارس آن حوزه انتخابیه هم تاثیرگذار است!… چه برسد به تغییر دولت ها که هر بار شاهد جا به جایی های اتوبوسی در مدیران کشور هستیم. مدیرانی که می دانند در آینده بدون نگاه به عملکردشان، با تمام شدن کار آن دولت، مسئولیتشان تمام خواهد شد.
این جابه جایی های گسترده که یکی از نتایج فضای دوقطبی در کشور است، علاوه بر مشغول کردن مدیران به کارزارهای انتخاباتی مختلف و بعضا هزینه از بیت المال برای پیروزی جریان مطبوع خود، هم انگیزه مدیران را برای ارائه عملکرد بهتر، کمتر می کند و هم باعث ایجاد فسادهای گسترده در دستگاه های دولتی می شود.
رهبر انقلاب نیز با انتقاد از تغییر دایمی سیاست های کشور، می فرمایند: «روزمرّه فکر کردن در مسائل اقتصادی، مضر است؛ تغییر سیاستهای اقتصادی به طور دائم، مضر است – در همهی بخشها، بخصوص در اقتصاد – تکیه کردن بر نظرات غیر کارشناسی، مضر است؛ اعتماد کردن به شیوههای تزریقیِ اقتصادهای تحمیلی شرق و غرب، مضر است. سیاستهای اقتصاد باید سیاستهای «اقتصاد مقاومتی» باشد.»
مشکل بزرگتر این است که در مقوله های مهمی مثل مبارزه با فساد و اقتصاد مقاومتی، خود دولت ها، ناظر بر عملکرد خودشان می شوند. نتیجه این می شود که در دولت قبل، شخصی ریاست ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی را بر عهده می گیرد که خود یک مفسد اقتصادی است. یا در این دولت کسی رئیس قرارگاه اقتصاد مقاومتی می شود که گذشته مبهمی در زمینه اقتصادی دارد.
لذا می توان با تبیین و تشریح این جمله رهبر انقلاب که «هر جا انقلابی عمل کردیم پیش رفتیم»، لزوم تشکیل نهادی انقلابی در زمینه اقتصاد را برای آحاد مردم و به ویژه نخبگان آشکار کنیم.
نامگذاری های سال های گذشته توسط رهبر انقلاب این واقعیت را بر همگان آشکار کرده است که انقلاب به ایستگاه اقتصاد رسیده است. همانطور که از اول انقلاب، با توجه به نیازهای کشور، در زمینه های امنیت و مسکن و سازندگی، اقدام به تاسیس سپاه پاسداران و بنیاد مسکن و جهاد سازندگی کردیم، اکنون نیز برای تامین اهداف انقلاب، بایستی این پروژه را در مقوله اقتصاد، ادامه داد و تکمیل کرد.
در آینده درباره سازوکارهای چنین نهادی و بایدهای و نبایدهای آن بیشتر خواهم نوشت…
منبع: سمعک نیوز