به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ابراهیم فلاح درباره صدور حکم تعلیقی برای فردی که در فضای مجازی اقدام به انتشار عکس خویش با پلنگ آسیایی کرد، گفت: محیطبانان کشور در فضای مجازی گروهی به نام محیطبانان کشور دارند.
وی اظهار کرد: در این گروه عکسی دست به دست میشد که فردی پس از شکار پلنگ اقدام به عکسبرداری پس از شکار کرده و عکسش در فضای مجازی منتشر میشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست منطقه سوادکوه خاطر نشان کرد: پشت صحنه عکس منتشر شده مربوط به نقاط جنگلی بود که احتمال داده میشد این شکار در استانهای شمالی کشور انجام شده باشد.
وی اضافه کرد: گروه محیطبانی سوادکوه نیز با استفاده از ظرفیت همیاران حفاظت از محیط زیست، طرح شناسایی و بررسی از موقعیت منطقه شکار و نیز شناسایی فرد مورد نظر را در برنامه کاری خویش قرار داد و همیاران اقدام به معرفی شکارچی متخلف کردند.
رئیس اداره حفاظ محیط زیست منطقه سوادکوه یادآور شد: پس از شناسایی فرد از طریق قانونی موضوع پیگیری و سال گذشته این موضوع در دادگاه بدوی سوادکوه بنا به دلایل حکم برائت برای فرد متخلف صادر شده است.
وی ادامه داد: این موضوع با اعتراض محیط زیست در دادگاه تجدید نظر استان مورد بررسی قرار گرفت که پس از بازجویی و اظهارات متناقض فرد مورد نظر دادگاه رای دو سال حبس تعلیقی برای فرد متخلف صادر کرد.
فلاح اضافه کرد: شکارچی متخلف در اظهارات خویش ابتدا به کلی موضوع را تکذیب ولی در برخی مواقع در بازجوییها مسأله را تایید قرار داد و همین موضوع باعث صدور رای دو سال حبس تعلیقی برای متهم شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست منطقه سوادکوه خاطر نشان کرد: متهم پیش از این سابقه کیفری در دادگاه نداشت به همین دلیل در حال حاضر دادگاه صدور به حکم حبس تعلیقی برای این فرد کرد.
وی با اعلام اینکه پلنگ آسیایی در منطقه نادر هست، طرح حمایت این حیوان در برنامه کاری قرار دارد، به همین دلیل فرمی در محیط زیست استان مازندران مبنی بر اینکه در صورتی که حیواناتی مانند پلنگ منجر به خسارت به دامداران شوند، خسارت فرد آسیبدیده پرداخت میشود، افزود: پرداخت خسارت پس از بررسی سازمانی انجام میشود و تاکنون مبلغ حدود 30 میلیون تومان خسارت بابت حمله پلنگ به دامداران و افراد پرداخته شده است.
این مسؤول اضافه کرد: برای ایجاد حساسیت بیشتر آموزش حمایت از این حیوان در سطح دهیاریهای منطقه نیز در دستور کار قرار گرفت.
رئیس اداره محیط زیست منطقه سوادکوه در پاسخ به سؤالی که آیا آماری از تعداد پلنگ آسیایی در دست هست، گفت: براساس بررسی انجام شده و با استفاده از امکاناتی که در اختیار داریم در مقطعی سه پلنگ آسیایی در مساحت به وسعت 3 هزار هکتار دیده شد و حتی در یک منطقه نیز حضور دو پلنگ هم تایید شد.
منبع: فارس