اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو ، یاسر حسین بیگ، مسئول هسته توانمندسازی حرکت های جهادی در نشست خبری اردوهای جهادی سازمان بسیج دانشجویی که امروز در مجتمع 13 آبان برگزار شد، در خصوص نحوه عملکرد گروه های جهادی در حوزه تولید محتوا گفت: هسته توانمندسازی حرکت های جهادی تاکنون در این حوزه 70 جزو و 4 کتاب منتشر کرده است و در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز با توجه به شعار امسال در حوزه اقدام و عمل، تمامی گروه های جهادی کشور را دور هم جمع کرده تا ماحصل آن تولیداتی در جهت ارتقا و بهره وری این شعار باشد.
وی ادامه داد: هسته توانمندسازی کارگروه هایی نیز در بحث های تخصصی هم چون فعالیت فرهنگی را در حوزه کودک و نوجوان، مشاوره های خانوادگی، آب و محیط زیست و آسیب های اجتماعی در دستور کار برای تشکیل شدن دارد. هم چنین دوره های آموزشی ما به دو بخش عمومی و اختصاصی تقسیم می شود که در بخش عمومی اساتید و با تجربه های اردوهای جهادی به استان های مختلف اعزام و به داوطلبین آموزش های لازم را می دهند. در دوره های اختصاصی نیز تاکنون دوره های سفیران وحدت را برای آموزش کسانی داشتیم که در مناطق تلفیقی شیعه و سنی فعالیت جهادی داشتند.
حسین بیگ در خصوص خدمات حوزه مجازی هسته توانمندسازی حرکت های جهادی اظهار داشت: سایت ما به نشانی Jahadgaran. Org تمامی محصولات و گزارش کار فعالین جهادی را منتشر می کند. هم چنین شبکه جهادی نیز برای ارتباط گیری بین بچه های جهادی راه اندازی شده است که در آن به تبادل تجربیات می پردازند.
مسئول هسته توانمندسازی حرکت های جهادی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: سایت «روستا کالا» نیز به عنوان شبکه ای برای حمایت از کسب و کار روستایی راه اندازی شده، هم چنین طرح از جهاد تا حرم برای ساخت موکب و کمک به مردم در ایام اربعین حسینی ارائه شده است که پیش از آن در بحث سوریه و غزه برای جمع آوری کمک ها و راه انداختن کمپین از آن استفاده می کردیم.
ساخت گلخانه آموزشی برای تشویق جوانان روستایی و فعالیت کشاورزی در روستاها
حسین بحرینی، از فعالین گروه جهادی روح الله دانشگاه صنعتی امیرکبیر از جمله فعالینی بود که در این نشست خبری به تشریح فعالیت گروه جهادی دانشگاه خود پرداخت.
وی با اشاره به اینکه 23 تیر گروه جهادی دانشگاه امیرکبیر با حضور 120 نفر از دانشجویان فعالیت جهادی خود را آغاز کرده است، گفت: عمده فعالیت این دانشجویان در عرصه های عمرانی، فرهنگی و پژوهشی خواهد بود.
بحرینی پروژه بازسازی مدرسه شش کلاسه روستای غلامان خراسان شمالی را از جمله کارهای گروه جهادی روح الله دانست و افزود: ما هم چنین در فعالیت های خود، ساخت گلخانه آموزشی را نیز برای این روستا در نظر داریم که آمایش های اولیه آن انجام شده است. طبق بررسی های دانشجویان دانشگاه ما نسل جدید روستا تمایلی به ماندن در روستا ندارد و وقتی که نوجوانانشان به سن کار می رسند، می خواهند به شهر بروند. به همین خاطر برای اینکه بیشتر فعالیت جوانان روستایی را در روستاهای خودشان معطوف کنیم با ساخت این گلخانه آموزشی و دادن زمین به دانش آموزان و آموزش آنها همراه یک کارشناس کشاورزی، قصد داریم این رویه را تغییر دهیم.
فعال گروه جهادی روح الله دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اینکه فعالیت این گروه جهادی اکنون هشتمین سال خود را سپری می کند، گفت: ما در این مدت در مناطق روستاهای مختلف استان خراسان بوده ایم و بیشتر پروژه های ما در حوزه اشتغالزایی بوده است.
احداث لوله کشی دو کیلومتری برای رفع مشکل کم آبی روستاها
پدرام جدی، از فعالین گروه جهادی دانشگاه تهران سومین نفری بود که به تشریح گزارش گروه جهادی دانشگاه خود پرداخت.
وی از تشکیل کانون خدمات رسانی به مستضعفینتوسط گروه جهادی دانشگاه تهران در سال های گذشته خبر داد و گفت: فعالیت گروه جهادی ما در شهرستان سردشت آذربایجان غربی به مدت 14 روز و در 12 روستا خواهد بود. تیم اعزامی ما متشکل از 120 برادر و 80 نفر از خواهران خواهد بود.
فعال گروه جهادی دانشگاه تهران در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بعضی روستاهای آذربایجان غربی در پاییز و زمستان مشکل سیلاب دارند، فعالین ما سال گذشته کانالی را برای رفع این مشکل در این روستاها احداث کردند. امسال نیز از دانشجویان هنر دانشگاه تهران افرادی را داریم که مسئول رنگ آمیزی مدارس برای آغاز سال تحصیلی خواهند بود. هم چنین یک لوله کشی دو کیلومتری آب نیز برای یکی از روستاها که مشکل کم آبی دارند، در تابستان امسال خواهیم داشت.
وی در پایان سخنان خود گفت: در این تیم اعزامی یک تیم پزشکی و دندانپزشکی ما را همراهی خواهند کرد و 14 روز قبل از اعزام هم چند نفر برای کسب داده ها و اعلام نیاز از مردم و مسئولین به این روستاها اعزام خواهند شد تا ما با آگاهی بیشتر برای کمک رسانی به آنجا برویم.
انتظارحمایت بیشتری از دولت فعلی داریم
در پایان این نشست خبری صادق مفرد، مسئول سازندگی بسیج دانشجویی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آمار شرکت کنندگان گروه های جهادی نسبت به سال های قبل چند درصد رشد یا کاهش داشته است، گفت: اردوی جهادی رشد 15 تا 20 درصدی را نسبت به سال گذشته شاهد بوده. امسال 43 درصد از ثبت نام شدن را خانم ها و مابقی را آقایان تشکیل می دادند؛ به طور مثال استانی مثل گلستان 90 درصد شرکت کنندگانش خانم ها بودند. همچنین یکی از عرصه های جدیدی که به اردوهای جهادی اضافه شده، به جز دانشجویان و اساتید حضور اقشار مختلفی هم چون دانش آموزان، طلاب و حقوق دانان بوده است.
وی هم چنین در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر چگونگی حمایت دولت از اردوهای جهادی گفت: حمایت دولت ها در این سال ها نوسان جدی داشته است؛ دولت های مختلف در همکاری با گروه های جهادی به صورت های متفاوتی عمل کرده اند، اما حمایت این دولت نسبت به سنوات گذشته کم رنگ تر بوده است. شاید علت آن کم شدن منابع دولت باشد؛ هر چند دانشجویان منابع جداگانه مالی از دولت نمی خواهند، بلکه فقط امکانات و تجهیزات استانداری های هر شهر را برای استفاده می خواهند. ما انتظار حمایت قوی تری از دولت داریم.