کد خبر:۵۳۱۱۴۴
وزیر علوم در نشست معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها:

هیچ دانشگاهی مجوز برگزاری اردوهای مختلط و کنسرت را ندارد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هیچ دانشگاهی مجوز برگزاری اردوهای مختلط را نخواهد داشت مگر اینکه برنامه آموزشی باشد که ضوابط خاص خودش را دارد، در رابطه با کنسرت هم همین طور است و ما در دانشگاه کنسرت نخواهیم داشت.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز در نشست ویژه معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها که با محوریت «بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع دانشجویان» برگزار شد، گفت: متاسفانه هنوز برنامه فرهنگی مشخصی برای دانشگاه‌ها نداریم البته کارهایی صورت گرفته که باید با توان و تلاش بیشتری پیگیری شود.


وی در ادامه با اشاره به اهمیت حوزه فرهنگ در دانشگاه‌ها تاکید کرد: امسال ویژگی‌های خاصی را دارد. ما انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهرها و روستاها را در پیش داریم. در این دوره باید گزارش فعالیت‌هایی که صورت گرفته ارائه شود.


وی ادامه داد: ما باید برای هر موضوعی و هر کاری پیوست فرهنگی داشته باشیم و فعالیت‌های فرهنگی باید به دانشگاه‌ها بیش از پیش صورت گیرد.


فرهادی در ادامه با اشاره به رسالت آموزش عالی در زمینه اقتصاد مقاومتی گفت: نقشه راهی که رهبری با نامگذاری سال جاری برای ما ترسیم کردند مبنای مستحکم و امیدآفرینی است برای حرکت نظام آموزش عالی در سال جاری و سال‌های آتی.


وی افزود: آنچه وظیفه ماست عملیاتی کردن این ایده و تفکر راهبردی در نظام آموزش عالی است.


فرهادی افزود: آنچه در پیام رهبری به صورت واضحی بیان شد اتکا به داشته‌ها، ظرفیت‌ها و توانایی‌های داخل است تا چشم دوختن به ظرفیت‌ها و امکاناتی که ممکن است در کنترل ما نباشد. از این رو باید بررسی کنیم که نظام آ«وزش عالی با تکیه بر سرمایه‌های مادی و انسانی درونی است. چگونه می‌تواند به توسعه علمی تقویت اقتصاد، تولید ثروت ملی و سرمایه اجتماعی کمک کند و فردای بهتر و مطلوب‌تر از امید، اعتماد، رضایت، رفاه، امنیت و آزادی برای جامعه ایرانی رقم بزند.


وزیر علوم اظهار داشت: حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها معادل عرصه عمومی است و اولین مواجهه، برخورد و حضور دانشجویان و اساتید در این حوزه است، لذا فرهنگ همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند همانند اکسیژنی است که در فضا منتشر می‌شود و امکان زیست جمعی ما را فراهم می‌کند. در دانشگاه هم بدون فرهنگ امکان زیست دانشگاهی وجود ندارد. تحقیق، پژوهش و آموزش بدون این زیست جهان فرهنگی امکانی برای نمو، رشد و توسعه ندارد.


وی خاطرنشان کرد: فرهنگ و فعالیت‌های فرهنگی امری ثانوی، عارضی، مناسبتی، کلیشه‌ای و سطحی نیست بلکه همچون خونی است که در جای جای پیکره دانشگاه جاری است. هیچ فضا و میزانی از دانشگاه‌ها را نمی‌توان تصور کرد که فعالیتی بدون حضور فرهنگ انجام پذیرد.


فرهادی اظهار داشت: حوزه فرهنگی و اجتماعی با ارزش‌ها، عقاید، باورها، نرم‌ها، بایدها و نبایدها آداب، روسوم و تشریفاتی سر و کار دارد که امکان تحصیل علم و اندیشه‌ورزی را فراهم می‌کند، لذا نمی‌توان با تاثیر مرزهایی حوزه پژوهش و آموزش را از حوزه اجتماعی و فرهنگی جدا کرد.


وزیر علوم افزود: دانشگاه نهادی علمی، فرهنگی و اجتماعی است و نمی‌توان گفت که صرفا نهادی آموزشی و پژوهشی . مجموع مقررات و اسناد بالادستی و بیانات رهبری هم تایید کننده این است که دانشگاه صرفا نهادی آموزشی نیست.


وزیر علوم گفت: تقلیل ماموریت و رسالت نهادهای دانشگاه با آموزش و پژوهش خلاف وجوه فرهنگی انقلاب است و هم تناسبی با اسناد بالادستی کشور ندارد و معنایی جز فروکاشتن دانشگاه به آموزشگاه نمی‌دهد.


فرهادی افزود: دانشگاه به عنوان مهم‌ترین نهاد تولید علم، معرفت، آگاهی و معنا در جوامع کنونی زمانی کارآمد خواهد بود که در آن مجال نقد، گفت‌وگو، تضراب آرا و آزاداندیشی وجود داشته باشد. نمی‌توان فضای گفت‌وگو، نقد، تضارب آرا و آزادی را در دانشگاه‌ها را محدود کرد.



فرهادی اضافه کرد: کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی که هوشمندانه و مدبرانه از سوی رهبری مورد تاکید قرار گرفته راهبرد کلان وزارت علوم است.



وی گفت: ما مسئولان و مدیران دانشگاه‌های کشور باید فضا و بستری را در دانشگاه ها فراهم کنیم که دانشجویان بتوانند به مبانی دینی و منافع ملی متعهد و ملتزم باشند، استقلال و اعتماد به نفس داشته باشند و از رهگذر گفت‌وگو و نقد از یکدیگر بیاموزند و شناخت خود نسبت به یکدیگر را بیشتر و تثبیت کنند و به ارزش‌های اسلام و انقلابی پای‌بند باشند.



وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه باید نمادی از عقلانیت مبتنی بر گفت‌وگو، استدلال و بحران‌آوری و مفاهمه باشد. ذات علم و دانشگاه هم چیزی جز پرسشگری، نقد، گفت‌وگو و مناظره نیست.



وی اضافه کرد: بسط فضای گفت‌وگو خود یک فعالیت فرهنگی است و پیشرفت توسعه علمی است. پس نمی‌توان گفت که حوزه فرهنگ امری ثانوی و عارضی برای کارکردهایی چون پژوهش و آموزش است.



وزیر علوم اضافه کرد: دانشگاه میدانی برای نقد، گفت‌وگو، روشنگری و آگاهی است؛ اما فضایی برای هتاکی، گستاخی، انگ‌زنی و زنده‌باد و مرده‌باد افراد و جناح‌های سیاسی نیست.



فرهادی تاکید کرد: ما تلاش داریم فضای موثر برای برگزاری بهتر و موثرتر کرسی‌های آزاداندیشی را فراهم کنیم.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه نشست ویژه معاونین فرهنگی دانشگاه‌ها، در جمع خبرنگاران گفت: سی و ششمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی را داریم، شروع کار من هم با جهاد دانشگاهی است و این مناسبت را تبریک می‌گویم.

 

وی افزود: جهاد دانشگاهی نهاد پرتحرکی است و نیروهای جوان دانشگاهی به همراه اساتید جهاد دانشگاهی را تشکیل دادند و ماحصل آن هم یک نهاد با توان علمی بالا شکل گرفته است.

 

وی در ادامه با اشاره به شتاب علمی کشور در سال جاری،‌ گفت: ما امسال رتبه اول را در شتاب علمی به دست آوردیم و در بحث مقالات برتر هم رتبه بسیار خوبی را کسب کردیم.

 

وزیر علوم افزود: حرکت به سوی کارآفرینی و انجام تحقیقات و پژوهش شتاب علمی ما را بیش از بیش خواهد کرد و ان‌شاالله شتاب علمی کشور همچنان ادامه داشته باشد هر چند الان سرعت رشد علمی ایران اول است.

 

وی تأکید کرد: دانشگاه یک مرکز، آموزش و تحقیقاتی صرف نیست و یک مرکز فرهنگی هم هست که در این خصوص برنامه‌های راهبردی وجود دارد و در رابطه با مسائل فرهنگی توجه خاصی صورت گرفته است.

 

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص مسائل فرهنگی در دانشگاه‌ها،‌ گفت: در خصوص بیانات معظم‌له کارهای خوبی صورت گرفته و معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها نشست‌هایی را داشته‌اند. در همین راستا جشنواره‌های قرآنی، کرسی‌های آزاداندیشی، نشست‌هایی برای تضارب آراء و فعالیت‌های این چنینی مد نظر است که در سال‌های گذشته نیز معاونان فرهنگی پیگیری می‌کردند و امیدواریم در سال جاری بیشتر هم شود.

 

وزیر علوم در ادامه در رابطه با بحث اردوهای مختلط تأکید کرد: در این رابطه مصوبات و قوانینی داریم که تبیین شده و قرار شده بازنگری شود.

 

فرهادی گفت:‌بخشی از این مسافرت‌های علمی یا بعضاً اردوها جزء واحدهای درسی دانشجویان است که باید یک برنامه‌های آموزشی در محیط داشته باشند که آئین‌نامه و ضوابطی هم در این خصوص نوشته شده است. حضور دانشجویان در این برنامه‌ها مشخص شده و مسؤولیت با استادی است که از حوزه مدیریت همراه آنها است.

 

وی در خاتمه اظهار داشت: هیچ دانشگاهی مجوز اردوهای مختلط را نخواهد داشت مگر اینکه برنامه آموزشی باشد که ضوابط خاص خودش را دارد در رابطه با کنسرت هم همین طور است و ما در دانشگاه کنسرت نخواهیم داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
یک امیرکبیری
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۶
سلام آقای فرهادی
لطفا پس جلوی آقای ضیا هاشمی را بگیرید که دارد اقلا امیرکبیر مار ا با صدور جوازهای نابجا برای برگزاری هر نشست و کنسرت و ... نابود می کند.
یا علی
مرد هست و عملش!
3
1
استاد دانشگاه علم و صنعت
Germany
۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۷
آقای دکتر حرف های خوبی در مورد فرهنگ زده اید و به سخنان مقام معظم رهبری (حفظه الله) استناد کرده اید اما شیشه را با دستمال کثیف نمی شود پاک نمود. لذا لطف فرموده افراد فتنه گر که سوابق فتنه دارند و خودتان آن ها را می شناسید و الان سرکارند و قرار است این ها مجری پیاده کردن فرهنگ اسلامی باشند و افراد بی عرضه را از ستاد وزارتخانه و نیز از ریاست دانشگاه ها یا بیرون کنید یا اگر اهلش نیستید برکنارشان کنید. اگر واقعا دغدغه فرهنگ اسلامی را در دانشگاه ها دارید این افراد را کنار بگذارید و گرنه صرفا شعار دارید می دهید و می خواهید حزب الله را به سراب امیدوار کنید.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار