به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: با تصمیم اتاق فکر جشنواره کتابخوانی رضوی و به دنبال استقبال گسترده علاقهمندان، تعداد برگزیدگان جشنواره ۴ برابر شد.
اسماعیل جانعلیپور، با اعلام این خبر گفت: برابر مصوبه اتاق فکر جشنواره کتابخوانی رضوی و پیرو اعلام رسمی در فراخوان جشنواره مقرر بود از ۳۱۳ نفر از برگزیدگان بخش فردی و ۸ خانواده برگزیده شرکتکننده تقدیر شود.
جانعلیپور با اشاره به استقبال گسترده و مشارکت مردم علاقهمند در این رویداد فرهنگی گفت: بنا به تصمیم اتاق فکر جشنواره تعداد منتخبان به میزان ۲ درصد برگزیدگانی که به تمامی سؤالات پاسخ صحیح داده و نمره کامل را کسب کردند، افزایش یافت.
وی تصریح کرد: از مجموع ۲۳۵ هزار و ۳۸۲ شرکتکننده در این مسابقه، ۴۵ هزار و ۲۹۳ نفر موفق به کسب امتیاز کامل شدند؛ ۲ درصد این تعداد یعنی ۹۱۹ نفر، برگزیده و در خلال ۳۱ مراسم اختتامیه در سراسر کشور مورد تقدیر قرار خواهند گرفت؛ از این تعداد ۸۰ نفر در بخش خانوادگی و ۸۳۹ نفر در بخش انفرادی به عنوان برگزیده انتخاب شدند.
مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: با توجه به شرکت ۳ هزار و ۹۳۶ کتابدار و به منظور تقدیر از این حضور گسترده، در هر استان از ۸ کتابدار و در مجموع از ۲۴۸ کتابدار شاغل در این نهاد تقدیر خواهد شد.
آیین اختتامیه جشنواره شعر رضوی به زبان ترکی با حضور شاعران آذری زبان برگزار شد
در خبری دیگر از جشنواره امام رضا (ع)، در آیین اختتامیه جشنواره شعر رضوی به زبان ترکی آذری، بیش از ۳۰ شاعر، شعرهای خود را در وصف حضرت امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) میسرایند.
در این مراسم حجتالاسلام سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در آیین اختتامیه جشنواره شعر رضوی به زبان آذری گفت: شاعران آئینی باید از این هنر خود برای شکل گرفتن فضای معنوی در جامعه اسلامی استفاده لازم را به عمل آورند.
وی ضمن تقدیر از برگزارکنندههای این جشنواره به ایجاد احساس، حال و هوای معنوی به واسطه قرائت اشعار مختلف اشاره کرد و برای استمرار بخشیدن به این سری برنامهها و ارتقای کیفیت آنها ابراز امیدواری کرد.
این استاد دانشگاه و حوزههای علمیه با خطاب قرار دادن شعرا و ادیبان قرار گرفتن در این مسیر و شعرسرایی برای اولیای الهی و ائمه معصوم (ع) را یک افتخار بزرگ و ارزشمند برشمرد و بیان کرد: قدم برداشتن در این سمت و سو به معنای واقعی کلمه مایه مباهات است.
وی داشتن قدرت بیان، سخنوری و حرف زدن را یکی از الطاف خداوند و آیات الهی ذکر کرد و افزود: عنایت دیگر خداوند خلق انواع گویش در بین اقوام مختلف است.
در ادامه مراسم معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه شعر برای همه قابل فهم بوده و اقشار مختلف مردم معمولا عمق آن را درک میکنند، ادامه داد: به ویژه اینکه میزان اثرگذاری آن را در هشت سال دفاع مقدس به واسطه نوای حاج صادق آهنگران همه ما به وضوح دیدیم، به طوری که با همراهی شعرا و معلمانی خوشبیان و سخنور رزمندگان را تهییج کرده و شوق شتاب به جبهههای حق علیه باطل را در آنها ایجاد میکردند.
علیرضا رادفر با اظهار اینکه شاعر نمیتواند درد جامعه را نبیند بلکه باید مشکلات را دیده و باید آن را به تصویر بکشند، اضافه کرد: شاعر در یک بیت میتواند مفاهیم زیادی را به اقشار مختلف مردم، مخاطبان خاص و عام خود منتقل کند، به طوری که امروز میبینیم با شعر محبت خودشان، مسائل و دغدغههایشان را مطرح میکنند.
وی از برگزارکنندههای جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری دستگاههای اجرایی که در این زمینه قدم برمیدارند، قدردانی کرد و گفت: حرکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سایر نهادها و ارگانها برای تدارک چنین جشنوارهای به معنای واقعی کلمه ارزشمند بوده و نباید از تاثیرگذاری آن غفلت کنیم.
همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در این مراسم گفت: ۲۴۲ اثر از شعرای داخلی و خارجی به دبیرخانه یازدهمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری ارسال شده است.
حجت الاسلام محمدباقر کریمی افزود: از این تعداد ۲۲۲ اثر از شعرای داخلی و ۲۰ اثر از شعرای خارجی به دبیرخانه رسید که مورد داوری قرار گرفت.
وی اظهار کرد: علاوه بر شعرایی از استانهای مختلف کشور از جمله تهران، البرز، خراسان رضوی، فارس، اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، شاعران ارزنده ای از کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکیه، عراق، آلمان و جمهوری نخجوان در این دوره از جشنواره نیز شرکت کرده اند.
در پایان این مراسم از برگزیدگان داخلی و خارجی جشنواره شعر رضوی به زبان آذری تجلیل شد.
بزرگداشت علی انسانی در جشنواره ملی شعر رضوی در کرمان
خبر دیگر از این جشنواره اینکه، در مراسم اختتامیه بیستودومین جشنواره ملی شعر رضوی از سری برنامههای چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بزرگداشت «حاج علی انسانی» شاعر و مدیحهسرای اهلبیت (علیهمالسلام) برگزار میشود.
حاجعلی انسانی متولد ۱۳۲۶ شمسی در کاشان است. او از شانزدهسالگی شروع به سرودن شعر کرد. وی از استادان مشهوری مانند مرحوم محمدعلی فتی مولف کتاب تحفه سرمدی، خوشدل تهرانی، استاد قدسی مشهدی، مهرداد اوستا، ریاضی یزدی، آذر و استاد مشفق کاشانی بهره برده و تقویت بنیه ادبی خود را مرهون زحمات استادان بزرگی مثل امیری فیروزکوهی، ابوتراب جلی، خلیل سامانی (موج) و پارسای تویسرکانی میداند.
از حاج علی انسانی آثار فراوانی چاپ شده است و مداحان اهلبیت (علیهمالسلام) در مدیحهخوانی و مرثیهخوانی از سرودههای او بسیار استفاده میکنند و اهل شعر و ادبیات هم بهرهمند میشوند. کتابهای «چراغ صاعقه»، «از مدینه تا مدینه» و «یک عمر» از او چاپ شده است.
این پیرغلام و شاعر اهلبیت (علیهمالسلام) درباره شعر آیینی میگوید: «عقیده دارم شعر مذهبی را نباید از ادبیات فارسی خارج دانست و تفکیک شعر آیینی و غیرآیینی درست نیست. خیلیها شعر مذهبی ندارند اما اعتقادشان پابرجاست. معتقدم غلام اهلبیت علیهمالسلام سرور جهانیان است و جوانان آگاه، باصفا و زلال که به این وادی آمدهاند باید حمایت شوند.» از طرف دیگر او معتقد است که: «شاعر باید فرزند زمان خود باشد و دردهای زمان و حرف مردم خود را با زبان ذوق بیان کند و به مخاطب برساند».
مراسم اختتامیه جشنواره جلوههای فرهنگ و هنر رضوی در رسانهها برگزار میشود
در خبری دیگر از جشنواره امام رضا (ع) آمده است: برگزیدگان ششمین جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در رسانهها از سری برنامههای چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) طی مراسمی تقدیر میشوند.
دبیر تخصصی ششمین جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در رسانهها گفت: کار داوری آثار رسیده به جشنواره در رشتههای هشتگانه خبر، تیتر، گزارش، مصاحبه، مقاله، یادداشت، عکس و گزارشهای رادیو و تلویزیونی به اتمام رسیده و نفرات برگزیده در هر بخش مشخص شدهاند.
رضا مقدسی با اعلام اینکه داوری بخش شعر این جشنواره در استان گیلان انجام شده است، افزود: برگزیدگان جشنواره در رتبههای اول تا سوم در هر رشته پنجشنبه ۲۱ مردادماه در مراسمی ویژه مورد تقدیر قرار میگیرند.
مقدسی اظهار کرد: امسال با افزایش ۸۴ درصدی عکسهای رسیده به جشنواره شاهد استقبال غافلگیر کننده عکاسان از جشنواره امام رضا(ع) بودیم، اما در سایر رشتهها با افت ارسال آثار مواجه بودیم، بر این اساس از ۱۳۰۰ اثر رسیده، تعداد ۲۱۶ اثر در بخش عکس، ۳۹۰ اثر در بخش تیتر، ۱۷۸ اثر در بخش خبر، ۶۷ اثر در بخش یادداشت، ۶۹ اثر در بخش گزارش، ۳۹ اثر در بخش مقاله و ۵۶ اثر در بخش مصاحبه به دبیرخانه جشنواره واصل شد، همچنین امسال ۱۸ اثر برای اولین بار در بخش آثار خبری رادیو و تلویزیونی در جشنواره شرکت کردند.
وی با اشاره به تعیین موضوعات هدفمند در عناوین جشنواره امسال، بر ضرورت تبیین و ترویج بیش از پیش فرهنگ رضوی تأکید کرد و از اهالی رسانههای سراسری و نشریات تخصصی خواست در کنار نشریات محلی و مذهبی، حضور و مشارکت فعالتر و مؤثرتری در تبیین و ترویج فرهنگ رضوی داشته باشند.