به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پتروشیمی بندر امام خمینی عصر شانزدهم مردادماه دچار حریق مجدد شد تا آمار حوادث صنعت پتروشیمی در5 ماه اخیر به عدد 11 برسد!
بیتدبیری در وزارت نفت و تعلل نهادهای قانونی در برخورد با سهلانگاریها و کاستیهای این وزارتخانه در نهایت منجر به وقوع حوادث تلخ همراه با خسارتهای مالی و جانی در صنعت پتروشیمی ایران شد. تلاش وزارت نفت برای سیاسی شدن و سیاسی ماندن، از شهریور 1392 تا امروز به حدی بوده که مسائل فرعی و کماهمیت را در راس برنامههای مدیریتی این وزارتخانه قرار داده و در مقابل، هیچ برنامه کارشناسی و موثری برای ارتقای وضعیت ایمنی، بهداشت و محیطزیست در واحدهای پتروشیمی ارائه نکرده است.
وزارت نفت هرچند در مجلس نهم از سوی برخی نمایندگان بویژه کمیسیون انرژی مجلس تحت فشار بود و حتی کار به احضار وزیر و طرح تحقیق و تفحص از مسائل وزارت نفت نیز کشیده بود اما دقیقا از زمانی که این مجموعه دولتی احساس کرد کار مجلس نهم رو به پایان است و در مجلس دهم فشار کمتری روی این وزارتخانه وجود خواهد داشت، بر میزان و شدت سهلانگاریهای خود افزود تا در نهایت این موضوع منجر به وقوع حوادث تلخ همراه با خسارتهای مالی و جانی شد.
بررسی حوادث رخ داده در صنعت پتروشیمی ایران از ابتدای سال جاری تا امروز (۱۴۰ روز نخست سال ۹۵) از بروز ۱۱ حادثه در این صنعت حکایت دارد. به عبارتی به طور متوسط در هر ۱۳ روز یک حادثه در صنعت پتروشیمی کشور داشتهایم...
زنگنه به قول خود، ژنرالهای نفتی را وارد وزارت نفت کرده است اما این ژنرالها اکنون در مدیریت بحرانهای کوچک ضعف دارند و ناتوان هستند؛ تا جایی که یک حادثه در سطح محدود در یکی از مخازن پتروشیمی بوعلی ماهشهر خیلی زود تبدیل به یک نگرانی ملی میشود! مروری بر تعدد حوادث پتروشیمی، ما را به این نتیجه میرساند که وزارت نفت بنا به دلایل متعدد از جمله نبود نظارتهای قانونی، از ابتدای سال 1395 تا امروز دچار سوءمدیریت بیش از پیش شده است، تا جایی که این سوءمدیریت نهتنها خسارتهای مالی به بیتالمال وارد میکند بلکه جان کارکنان و کارگران نیز در خطر جدی است.
منبع: وطن امروز