رئیس سازمان زندان ها گفت: 40 درصد از زندانیان هنگام ورود به زندان مدرک تحصیلی سیکل دارند که با تشویق و درس خواندن به زندگی امیدوار میشوند.
اصغر جهانگیر افزود: احساس وابستگی زندانی به خانوادهاش هنگام ورود به زندان کمتر میشود و همواره شاهد اتفاقی مانند طلاق هستیم که سازمان زندانها در این زمینه همواره تلاش میکند تا با اعطای مرخصی و ارتباط با خانواده این پیوستگی را منسجم کند.
رئیس سازمان زندانها ادامه داد: افرادی که طولانی مدت درحبس بسر می برند، همواره نگران فروپاشی خانواده خود هستند.
جهانگیر افزود: 205 انجمن حمایت از خانواده های زندانیان در سراسر کشور تشکیل شده است که غیردولتی و مردمی هستند؛ این انجمنها به خانواده های زندانیان کمک می کنند تا انسجام خانوادهها از بین نرود و ما همواره تلاش می کنیم با برنامههای آموزشی، تربیتی و مهارتهای زندگی به زندانیان، فضایی را فراهم کنیم که این اتفاق نیفتد .
وی همچنین گفت: بیش از 800 روحانی در زندانها فعالیت فرهنگی می کنند تا از لحاظ ارزشی، زندانی را بازسازی نمایند.
جهانگیر در ادامه در خصوص اقدامات بهداشتی در زندانها نیز گفت: در سه سال متوالی در سازمان ملل در کمیته های بهداشتی قدردانی شدیم و موفقیت های ما در این رابطه به عنوان الگوی زندانبانی به کشورهای دیگر عرضه شده است.
رئیس سازمان زندان ها درخصوص کاهش بیماری های واگیردار در زندان گفت: بیماری های واگیردار در سال 83بین 3 تا 4 درصد بود که درسال 94 به زیر یک درصد رسیده است.
وی افزود: سازمان زندانها همواره بیماریابی، غربالگری و وضعیت جسمی زندانیان را کنترل می کند، تلفن هایی در زندان ها به عنوان تلفن سلامت راه اندازی شده است که اگر زندانی از وضعیت جسمانی خود زندان را مطلع نکند سایر زندانیان از این طریق مسئولان زندان را در جریان قرار می دهند.
جهانگیر گفت: عارضه یابی و غربالگری از مهمترین برنامه های این سازمان است؛ خوشبختانه مجموعه های دولتی در این رابطه ما را کمک می کنند اما انتظار کمک های بیشتری داریم.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات خاطره نویسی در زندان ها گفت: این دوره از مسابقات از سال گذشته در زندان ها آغاز که تا کنون 900 مورد خاطره نویسی به بخش فرهنگی ارسال شده است.
رئیس سازمان زندان ها افزود: در این رابطه گنجینه ای را از خاطرات زندانیان جمع آوری کردیم که می تواند صدها فیلم سینمایی از واقعیت های جامعه باشد.