مجتبی امانی حافظ منافع سابق ایران در قاهره در گفتو گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به سفر وزیر امور خارجه کشورمان به ترکیه و تاثیر این سفر بر روابط دو کشور گفت: ایران و ترکیه دو کشور استراتژیک منطقه هستند که از گذشته همکاری های گسترده ای در حوزه های مختلف سیاست و اقتصاد با یکدیگر داشته اند.
وی افزود: با وجود فراز و نشیب های منطقه همواره بین ایران و ترکیه روابط خوبی برقرار بوده است حتی در جنگ تحمیلی نیز این کشور یکی از همراهان جمهوری اسلامی تلقی میشد.
امانی با اشاره به این که این رفتوآمدها بین دو کشور از دیرباز وجود داشته است یادآور شد: از این رو سفر دکترظریف به ترکیه پس از کودتای نافرجام این کشور بیانگر آن است که هر دو کشور ثبات را در کشور مقابل دنبال میکنند.
حافظ منافع سابق ایران در قاهره با اشاره به موضع گیری مناسب ایران در قبال وقایع رخ داده در ترکیه گفت: همان طور که مقامات ترکیه نیز در دیدار با دکترظریف از موضع ایران در قبال کودتای ترکیه ابراز خرسندی کردند باید گفت موضع ایران درست زمانی بیان شد که هنوز دور نمایی از شکست یا موفقیت کودتا در ترکیه وجود نداشت.
وی یادآور شد: این نوع موضعگیریها نشان دهنده جهتگیری سیاسی یک کشور است و به عنوان نقطه عطف در روابط دو کشور محسوب میشود.
امانی در پایان با اشاره به موضع گیری سایر کشورها در قبال کودتای ترکیه گفت: سایر کشورها حوادث ترکیه را پیگیری میکردند و سعی آنها بر این بود که روابط خود را با کودتاچیان از دست ندهند در این شرایط موضع ایران و محکوم کردن اقدام کودتاگران در ساعات نخست کودتا در ترکیه مورد استقبال قرار گرفت و این اقدام یک عامل موثر بر گسترش روابط سیاسی اقتصادی بین دو کشور محسوب می شود.