کد خبر:۵۳۴۱۸۱
بهنام احمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو مطرح کرد

بی‌برنامگی دولت در حوزه مسکن داد مردم را درآورده/ کاهش سوری سود بانکی به ضرر مستأجران است

فعال بازار مسکن گفت: کاهش نرخ سود بانکی بلای جان مستأجرها شده است. وقتی آپارتمان نوساز در بازار کم شود، قاعدتاً قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

کارشناس بازار مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به رکود بازار مسکن در ۳ سال اخیر، گفت: از سال ۹۲ مسکن وارد فاز رکودی خود شده است. در مقاطعی از سال برخی واحدهای املاک، رونق نسبی را تجربه کرده‌اند اما نمی‌توان این مسأله را دلیل خروج از رکود بازار دانست. رونق مسکن زمانی رخ می‌دهد که در سطح منطقه حرکتی در راستای افزایش معاملات مسکن به صورت مداوم صورت بگیرد.

 

وی افزود: وضعیت رکود تا حدی بالا گرفته که بعضی از سازندگان قدیمی و با تجربه به دلیل فروش نرفتن واحدهای خود، روی آپارتمان‌ها وام می‌گیرند و سپس واحدهای خود را اجاره می‌دهند. به دلیل افزایش قیمت اجاره، مبلغ مناسبی هر ماه به دستشان می‌رسد که با آن می‌توانند اقساط وام خود را پرداخت کنند.

 

 

بهنام احمدی در ادامه با اشاره به شکاف قیمتی ایجاد شده بین قیمت ملک کلنگی و آپارتمان، افزود: قیمت ملک کلنگی در منطقه بالا است؛ بنابراین قیمت تمام شده آپارتمان نیز بالا خواهد بود. به دلیل رکود حاکم بر بازار سازندگان مجبور به فروش آپارتمان‌های خود با قیمت‌های پایین هستند. همین موضوع صدای سازندگان را درآورده است و کم کم از بازار خارج می‌شوند. کاهش تولید مسکن با توجه به نیاز به تولید آن، تبعات مناسبی نخواهد داشت.

 

کاهش سود بانکی از شعار تا فشار بر مستأجران!

احمدی با انتقاد از بازی تبلیغاتی دولت مبنی بر کاهش سود مسکن، گفت: با وجود اینکه دولت صحبت از کاهش سود بانکی می‌کند، این موضوع در عمل اصلا اتفاق نیفتاده است. واقعیت این است که بانک پرداخت سود سپرده‌ها را متناسب با سرمایه افراد تغییر می‌دهد. یکی از دلایلی که بازار مسکن رونق نمی‌گیرد همین مسأله است. نه تنها بانک‎‌‌ها به سپرده‌های قبلی سودهای بالای ۲۰ درصد می‌دهند، بلکه افرادی که خانه‌های خود را به پول نقد تبدیل می‌کنند همین حالا هم از بانک‌ها سودهای غیرمتعارف می‌گیرند. برای مثال بانک درصد سود سازنده‌ای را که ۵ میلیارد در بانک گذاشته به مراتب بیشتر از کسی که ۴۰ میلیون در بانک دارد، در نظر می‌گیرد.

 

 

کارشناس حوزه مسکن، درباره تأثیر نرخ سود بانکی بر معیشت مستأجران، افزود: کاهش نرخ سود بانکی بلای جان مستأجرها شده است. چون بعضی از موجران پول پیش مستأجران خود را در بانک می‌گذاشتند و این مبلغ نسبت به سرمایه سازنده‌ها و سرمایه‌های عظیم برخی سپرده‌گذاران کم است؛ دیگر بانک‌ها حاضر به پرداخت سودهای بالا به آن‌ها نسیتند. بنابراین مالکان پول پیش را به مستأجر پس می‌دهند و تقاضای اجاره سنگین می‌کنند. همین قضیه موجب افزایش نرخ اجاره بها و کاهش چشمگیر واحدهای رهن کامل در سطح شهر شده است.

 

وی با هشدار درباره عدم تمایل بخش خصوصی به ساخت‌و ساز مسکن، گفت: از اواسط سال ۹۳ با توجه به ثبات رکود در بازار، انبوه سازان آرام آرام سرمایه خود را از بازار خارج و روانه بانک‌ها کردند. کاهش میزان پروانه ساخت‌ تا به امروز هم ادامه دارد که اوج این قضیه در سال ۹۴ اتفاق افتاد. همین موضوع کاهش عرضه در بخش مسکن را به دنبال دارد. وقتی آپارتمان نوساز در بازار کم شود، قاعدتاً قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

 

انتقاد از مسکن مهر به جای تحویل واحدهای مردم

فعال بازار مسکن در منطقه تهرانپارس با اشاره به خلف وعده در پروژه مسکن مهر در سال‌های اخیر، افزود: تحویل نشدن واحدها به مالکان مسکن مهر شرق تهران نظیر پردیس، یکی از عوامل افزایش اجاره‌بها در شرق تهران به حساب می‌آید. به کسی که ۳ سال پیش از او در همین دولت پول گرفتند تا آپارتمانش را تحویل بدهند. هنوز واحدی تحویل نداده‌اند. متقاضی از همه جا بی‌خبر فکر می‌کرد صاحب خانه می‌شود، پول پیش خود را از صاحب خانه گرفت ولی هنوز چیزی تحویل نگرفته است. شما قضاوت کنید یک خانواده ۴ نفره با این وضعیت اجاره خانه در تهران، با پول پیش 10 میلیونی چه کند؟ به نظر می‌رسد دولت به طور کلی قید بخش مسکن را زده است. شواهد نشان می‌دهد موضوع رونق مسکن و تحویل واحدهای مسکن مهر برای دولت اهمیت چندانی ندارد. هنوز بعد از ۳ سال فقط از گذشتگان انتقاد می‌کنند.

 

احمدی که سابقه ۲۲ سال فعالیت در حوزه مسکن را دارد، در پایان با اشاره به کاهش سلیقه‌ای سود بانک‌ها تصریح کرد: رونق مسکن می‌تواند چرخ اقتصادی خیلی از مشاغل را به راه بیندازد. اگر واقعاً تمام بانک‌ها جلوی سود غیرمنطقی بانک‌ها را بگیرند، سرمایه‌های عظیم می‌توانند کمکی به خروج مسکن از فاز رکود شوند. در شرایطی که بعضی بانک‌ها چراغ خاموش سود %۳۰ به سرمایه‌های میلیاردی خود اختصاص می‌دهند، سازنده حاضر به تولید مسکن با سود زیر %۲۵ نیست.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷
کسی آپارتمان نمیخره. دوره دلال بازی مسکن گذشته
1
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۷
بخدا من یک زن سر پرست خانواده هستم .صاحبخانه اجاره میخواهد .ومن قبلا پول رهن را در باتک میگذاشتم و اجاره بها را پرداخت میکردم ولی با پایین اآمدن سود بانکی دچار مشکل مالی شده ام
2
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۸
فکر کنم دولت هیچ برنامه ای برای بازار مسکن نداره. نه مسکن مهر نه بازار مسکن. همه چیز تعطیله
6
1
پربازدیدترین آخرین اخبار