رئیس سازمان بهزیستی کشور از وجود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار معتاد در کشور خبرداد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انوشیروان محسنی بندپی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری سازمان بهزیستی با دانشگاه شهید بهشتی گفت: آمارها باید برای مراکز علمی دقیق باشد تا نتایج کارشناسی حاصل شود.
وی افزود: تنها در هفته گذشته براساس مطالعات دو میلیون نفر مواد مخدر استفاده کرده اند که این رقم برای سال گذشته چهار و نیم میلیون نفر است.
محسنی بندپی اضافه کرد: به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی باید عوامل آن را بررسی کرد و به عنوان نمونه برای پیشگیری از طلاق باید به آموزش های پیش از ازدواج و تصحیح سبک زندگی توجه داشت.
وی با بیان اینکه رویکرد سازمان بهزیستی پیشگیری محور است گفت: اجباری شدن مشاوره ژنتیک و پرداخت هزینه های آزمایش های ژنتیک موجب پیشگیری از تولد کودکان معلول می شود به گونه ای که در سال گذشته هزار و 300 سقط قانونی به منظور پیشگیری از تولد نوزادان معلول در کشور صورت گرفته است.
محسنی بندپی درباره مبارزه با اعتیاد نیز گفت: دیدگاههای ستاد مبارزه با اعتیاد پیشگیری محور نیست و بیشتر امنیتی است اما بودجه این ستاد 300 میلیارد تومان است در حالی که بودجه سازمان بهزیستی در بخش اعتیاد 9 میلیارد تومان می باشد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: بودجه سازمان بهزیستی هزار و 500 میلیارد تومان در سال است در حالیکه بودجه بیماران صعب العلاج در وزارت بهداشت 750 میلیارد تومان معادل نیمی از بودجه سالانه ماست.
وی گفت: در برنامه های توسعه کمتر به پیشگیری از آسیب های اجتماعی توجه شده و اقتصاد دانان بیشتر مسئولیت تدوین آن را داشته اند که از مسائل اجتماعی غافل شده اند.
محسنی بندپی اضافه کرد: اعتبارات در بخش آسیب های اجتماعی و پیشگیری در برنامه های کلان راهبردی مناسب نیست که باید بازنگری شود.
وی در ادامه درباره همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی نیز گفت: اعتماد دستگاههای اجرایی به مراکز دانشگاهی کافی نبوده و مراکز دانشگاهی نیز به نیازهای دستگاههای اجرایی توجه مناسبی نداشته اند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: همکاری دانشگاهها با دستگاههای اجرایی موجب ارتقای کیفیت برنامه های دستگاههای اجرایی و اثربخشی بیشتر آنها خواهد شد.