به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، هزاران تن از هواداران روسف که مخالف روند استیضاح وی بودند، دوشنبه شب در خیابان پائولیستا در مرکز پایتخت اقتصادی برزیل اجتماع کردند و سطلهای زباله را به آتش کشیدند.
نیروهای پلیس ضد شورش برزیل در واکنش به این تظاهرات، به سوی آنان گاز اشک آور شلیک و تلاش کردند تا آنان را متفرق کنند.
این تظاهرات در حالی برگزار شد که روسف روز دوشنبه در آخرین گام از روند استیضاح خود در مجلس سنای این کشور حاضر شد و به دفاع از خود پرداخت.
روسف در سخنانی در مجلس سنا استیضاح خود را کودتایی علیه قانون اساسی این کشور خوانده است.
وی اتهامات مطرح شده علیه خود را «بهانهای برای کودتا علیه قانون اساسی» عنوان و تصریح کرد: «من جنایتی مرتکب نشدهام.»
روسف افزود: «من غیرعادلانه و مستبدانه متهم شدهام.»
گفتنی است، مجلس سنای برزیل قرار است روز چهارشنبه تصمیم نهایی خود درباره روسف را اعلام کند.
در پی تعلیق روسف از سمت ریاست جمهوری، میشل تمر معاون وی از اواسط ماه می قدرت را در اختیار گرفته است.
همچنین حدود 2 هزار تن از هواداران روسف نزدیک ساختمان مجلس سنای برزیل در شهر برازیلیا، پایتخت این کشور اجتماع کردند اما گزارشی از درگیری میان معترضان و نیروهای پلیس منتشر نشده است.
معترضان فریاد می زدند: «تامر برود؛ دیلما بازگردد.»
اولین رئیس جمهور زن برزیل متهم است که در آستانه برگزاری انتخابات عمومی سال ٢٠١٤، که دومین دوره ریاست جمهوری او بود، با تخطی از قانون بودجه، هزینههای دولتی را در راستای فعالیت تبلیغاتی خود افزایش داده و آمار دولتی را دستکاری کرده است. وی این اتهامات را رد کرده است.
وی همچنین مسئولین برزیل را به طولانی کردن روند استیضاح متهم کرده است؛ روندی که بیش از 9 ماه به طول انجامیده و عملا امور سیاسی در این کشور منطقه آمریکای جنوبی را فلج کرده است.
برکناری روسف از قدرت به بیش از یک دهه حکومت حزب کارگر در برزیل پایان خواهد داد.
در صورتی که مجلس سنای برزیل روسف را همان طور که انتظار میرود گناهکار بشناسد، تمر 75 ساله به عنوان رئیس جمهوری برزیل قسم یاد خواهد کرد و تا پایان سال 2018 قدرت را در اختیار خواهد داشت.
گفتنی است، روسف برای باقی ماندن در سمت خود به دستکم 28 رای مجلس سنا نیاز دارد؛ گفته می شود وی از حمایت تنها 18 سناتور برخوردار است و 10 رای کم دارد. مجلس سنای برزیل 81 کرسی دارد.