آخرین اخبار:
کد خبر:۵۳۸۴۰۲
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

برخی وزرا گویا نمی‌دانند که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم‌الاجرا است/ مقاومت برخی وزرا در برابر ابلاغ اسناد نقشه جامع علمی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه گویا برخی وزرا نمی‌دانند که قوانین شورا لازم‌الاجراست، گفت: برخی از وزرا در برابر ابلاغ اسناد مهم نقشه جامع علمی کشور نیز مقاومت می‌کنند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در هفدهمین اجلاس سالانه بسیج اساتید در سالن صبای شهر مشهد با اشاره به اهمیت اجرایی‌سازی نقشه جامع علمی کشور گفت: نقشه جامع علمی یک سری تئوری‌پردازی نیست، بلکه به صورت گام به گام برای تمام مسائل، راهبرد اجرایی دارد، یکی از کارهای بزرگ شورای عالی انقلاب فرهنگی، تضمین نقشه جامع علمی بود،‌ اما این نقشه باید اجرایی شود و راه اجرایی شدن آن نیز در نقشه آمده است.

 

وی با بیان اینکه اجرایی شدن نقشه علمی کشور خواست مقام معظم رهبری است و یک تعارف نیست، گفت: اسناد نقشه جامع علمی، یک قانون و لازم‌الاجراست، ولی گویا برخی از وزرا نمیِ‌دانند که این اسناد باید اجرایی شوند و برخی ساز زیر سوال بردن اسناد و مصوبات قبلی را می‌زنند که ما عقب‌نشینی نمی‌کنیم.

 

کبگانیان افزود: مهم‌ترین این اسناد، سند ملی هوا و فضا است، بعد از سند جامع توسعه دریایی کشور هم کارهایی انجام شد، ولی مدتی است که معطل ابلاغ مانده‌ایم که این مسئله هم از همان موارد مقاومت وزراست، ولی امیدواریم ابلاغ شود و پیگیری می‌کنیم.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما در زمینه انرژی هسته‌ای سندی نداریم و هر دولت به روش خودش عمل می‌کند، در حالی که این مسئله جزو موارد اختیارات رهبری است.

 

وی افزود: یکی از کارهای این حوزه رفع تضادها بین نهادهای مختلف است، به طور‌مثال از 5 سال گذشته تضادهای بین معاونت‌های رئیس‌جمهور و شورای عتف را حل کردیم.

 

کبگانیان با بیان اینکه بحث نفوذ در دانشگاه‌ها نیز به صورت بی در و پیکر است عنوان کرد: در حال تدوین سندی برای این موضوع هستیم که در برابر آن هم مقاومت می‌شود، ولی امیدواریم ابلاغ آن را هم بگیریم.

 

وی گفت: اسناد توسعه دانش‌بنیان استان‌ها هم بسیار اهمیت دارد که بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری این کار را هم آغاز کردیم.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به انتقاد مقام معظم رهبری از کندی شتاب علمی کشور، عنوان کرد: حجم مقالات به صورت کمی تا حدودی بیش‌تر شده، ولی ضریب زاویه منحنی شتاب علمی نسبت به قبل افول کرده که وزیر علوم هم به این موضوع اذعان دارد و در چند سال آینده از این موضوع ضربه می‌خوریم، شتاب علمی ترکیه در حال حاضر از ما بیش‌تر شده، در حالی که اگر ما کارمان را درست انجام می‌دادیم و همان مقدار بود که بودجه را برای طرح‌های کلان قرار می‌دادیم، این وضعیت پیش نمی‌آمد، ولی در حال حاضر بودجه طرح‌های کلان به صفر رسیده است.

 

کبگانیان ادامه داد: قبلاً‌ خودمان را با کشور ترکیه مقایسه می‌کردیم، ولی آمریکا و رژیم صهیونیست بر روی عربستان هم سرمایه‌گذاری کردند و در حال حاضر در مقطعی از زمان شتاب عربستان از ما پیشی گرفت.

 

به گفته وی در برخی سال‌ها 13 برابر شتاب جهان را داشتیم، ولی در حال حاضر شتاب علمی ما کند شده است و آماری که مقام معظم رهبری ارائه دادند،‌بسیار مشخص و شفاف است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما دو چالش مهم داریم، یکی اینکه قوانین حاکم بر حوزه آموزش عالی و پژوهش نیازمند تحول جدی و اینها در نقشه جامع علمی دیده شده، ولی در برابر آن مقاومت می‌شود و دوم اینکه اراده جدی برای این تحولات وجود ندارد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار