به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پس از انتشار آمارهایی ضعیف از بازار کار آمریکا که موجب کاهش ارزش دلار و افزایش قیمت کالاها شد، قیمت نفت حدود 3 درصد افزایش یافت، اما قیمت ها در پایان معاملات این هفته به دلیل نگرانی ها از مازاد عرضه کاهش قابل توجهی داشت.
افزایش فرصتهای شغلی در ماه اوت پس از 2 ماه رشد قابل توجه، ضعیف تر از حد انتظار بوده است.
انتشار این گزارش ضعیف موجب تردید در افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا در نشست روزهای 20 و 21 سپتامبر شد. اما بعد از آنکه کارشناسان این تحلیل را ارائه دادند که امکان افزایش نرخ بهره در ماه جاری میلادی همچنان باقی است، ارزش دلار در اواخر جلسه دیروز افزایش یافت.
دیگر عامل تقویت قیمت نفت بالا نرفتن تعداد سکوهای حفاری نفت در آمریکا بود.
تعداد سکوهای حفاری نفتی در آمریکا که هفته گذشته افزایشی را تجربه نکرده بود، این هفته تنها یک سکو افزایش یافت.
جی هاتفیلد، تحلیلگر بازار نفت در این باره گفت: «به رغم افزایش قیمت های روز جمعه، در ماه سپتامبر معمولا قیمت نفت تضعیف می شود، زیرا بعد از پایان فصل اوج تقاضا در فصل تابستان، تقاضا رو به کاهش می گذارد. بنابراین اگر تعداد سکوها ثابت مانده، می توانیم امسال را با نفت حدود 50 دلار تمام کنیم.»
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت در پایان معاملات دیروز با یک دلار و 38 سنت، معادل 3 درصد افزایش به 46 دلار و 83 سنت رسید. قیمت نفت برنت در پایان معاملات هفتگی 6 درصد کاهش یافت که بیشترین کاهش در 5 هفته اخیر بود.
قیمت نفت خام آمریکا نیز در پایان معاملات دیروز با یک دلار و 28 سنت، معادل 3 درصد افزایش به 44 دلار و 44 ست رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت در این هفته حدود 7 درصد کاهش یافت که بیشترین کاهش در طی 8 هفته گذشته بود.
گفتنی است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز گذشته بر لزوم محدود شدت عرضه از سوی کشورهای تولیدکننده عمده نفت جهان تاکید کرد: این مقام روس این اقدام را در جهت بهبود ثبات قیمت نفت در بازار جهانی ضروری دانست. این اظهارات پوتین قیمت نفت در بازار جهانی را صعودی کرد.