کد خبر:۵۳۹۶۳۷
گزارش/

پشت‌پرده تلاش برای تحریم کودکان این سرزمین چیست؟/ تحریم‌تراشان مشغول کارند!

جور کردن بهانه‌ برای تحریم مملکت از یک پروتکل اختیاری، از کرامات دولت روحانی است. تیمی که مدعی بود می‌تواند با فن مذاکره سایه‌ تحریم را بردارد، رسماً حالا در حال «تحریم‌تراشی» است.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «کنوانسیون حقوق کودک»؛ عنوان تازه‌ترین آشی است که دستگاه دیپلماسی دولت روحانی پخته است. آشی که می‌تواند در صورت تصویب و اجرا، بهانه‌ای برای آغاز دور تازه‌ی حملات حقوق بشری و تحریم‌های تازه علیه مردم شود. کمتر کسی در این‌که اجرای این معاهده‌ برای تکمیل گزارشات احمد شهید و عاصمه جهانگیر ضروری است، تردید دارد. یک پروتکل اختیاری، که دولت روحانی خیال دارد آن‌را به لیست امتیازات و تعهدات فراوانی که تا امروز به اجانب داده، اضافه کند. اما ماجرا چیست؟ پروتکل کذایی چه می‌گوید؟ چرا روحانی تا این اندازه برای اجرای یک تشریفات اختیاری اصرار دارد؟

 

 

ماجرا چیست؟

ماده واحده-«به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده می‌شود، به تشریفات(پروتکل) اختیاری کنوانسیون حقوق کودک در مورد به‌کارگیری کودکان در منازعه مسلحانه موضوع قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به شماره ... مورخ پنجم خرداد 79... تودیع کند.» این متن لایحه‌ای است که بیست و پنجم مرداد ماه در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به تصویب رسید. حضرات نماینده «واو به واو» متنی را که دولت آورده بود، تصویب کردند. البته با الحاق این یک تبصره: «رعایت اصل هفتاد و هفتم قانون اساسی در اجرای ماده 12 این موافقتنامه الزامی است.»

 

 

تمام شد؛ هر چه روحانی می‌خواست کمیسیون تصویب کرد. حالا پروتکل کذایی در انتظار بازگشت نمایندگان از تعطیلات تابستانی و طرح در صحن علنی است. اصلاً این پروتکل کذایی از کجا آمده و چه می‌خواهد؟

 

پروتکل کذایی دقیقاً از کجا آمده و چه می‌خواهد؟

1372؛ همان سالی است که با تصویب پارلمان، دولت جمهوری اسلامی به کنوانسیون حقوق کودکان پیوست. ایران البته از همان روز امضا، اعلام کرده بود هیچ‌کدام از ضوابط این کنوانسیون را که مغایر با شرع مقدس باشد، اجرا نخواهد کرد. بعدها در سال 86 با تصویب مجلس شورا، دولت الحاقیه‌ی اول این کنوانسیون را هم که مربوط به فحشا و هرزه‌نگاری کودکان بود، پذیرفت. صحبت امروز اما مربوط به الحاقیه‌ی دوم این کنوانسیون است. پروتکلی که درباره‌ی به‌کار گیری کودکان در منازعات مسلحانه بحث می‌کند. یک پروتکل کاملاً اختیاری که حالا دولت روحانی خیال دارد بدون کمترین قید و شرطی آن‌را عملیاتی کند. این در حالی است که پیشتر و برای اجرای اصل کنوانسیون، ایران «حق تحفظ» را برای اجرای شریعت اسلام اعلام کرده بود. گیر کار کجاست؟

 

 

پروتکل کذایی دقیقاً چه می‌گوید؟  

مرکز پژوهش‌های مجلس، بیست و چهارم مرداد ماه نظر کارشناسی خود را در رابطه با این لایحه منتشر کرد. در این گزارش آمده بود: «در مقدمه‌ی این پروتکل به اساسنامه دیوان بین‌المللی کیفری و به مسأله جرم‌انگاری صرف ثبت‌نام کودکان زیر 15 سال در نیروهای مسلح برای شرکت فعال در جنگ‌های داخلی و بین‌المللی اشاره شده است. هرچند مقدمه کنوانسیون‌ها و پروتکل‌های بین‌المللی دارای اثر الزام‌کنندگی نیستند، اما برای تفسیر الزامات مندرج در آنها مفید بوده و مؤثرند. دیوان بین‌المللی کیفری نیز در رسیدگی‌هایش صرف ثبت‌نام کودکان زیر 15 سال را به‌عنوان یک جرم بین‌المللی تلقی کرده است.»

 

ماجرا آنجا بیخ پیدا می‌کند که در قوانین داخلی مثلاً سازمان بسیج دانش آموزی عملاً به‌عنوان یک نیروی نسبتاً نظامی در حال فعالیت است. به این ترتیب از فردای تصویب و اجرای پروتکل بهانه برای گیر دادن مهیا می‌شود. احمد شهید و عاصمه جهانگیر و دیگر دار و دسته تنها به بهانه‌ی ثبت‌نام و حضور بچه‌های زیر 15 سال در بسیج دانش آموزی، می‌توانند علیه مملکت گزارش پر کنند و قطعنامه‌ی حقوق بشری بگیرند؛ و آن وقت خر بیار و باقالی بار کن! دستی-دستی به همین سادگی می‌توانند تحریم‌مان کنند. و این البته هنر شخص روحانی است؛ این‌که می‌تواند از یک پروتکل الحاقی و اختیاری، خطر انواع قطعنامه و تحریم را برای مملکت به ارمغان بیاورد. روحانی استاد خودتحریمی است!

 

 

اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی با چه توجیهی به این لایحه رأی دادند؟

محمدعلی پورمختار اما عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس در گفت‌وگو با سیاسی خبرگزاری دانشجو، در این‌باره و علت رأی مثبت کمیسیون به این لایحه گفت: «در بخشی از این مصوبه به موضوع ممنوعیت به‌کارگیری اجباری افراد زیر ۱۸ سال اشاره شده است. به طور مثال فرستادن اجباری افراد زیر ۱۸ سال در جنگ‌ها و منازعات مسلحانه که ما تا پیش از این هم چنین اجباری برای افراد زیر ۱۸ سال نداشتیم. این اجبار در حال حاضر در داعش انجام می‌شود.»

 

 

پورمختار تأکید کرد: «در کشور ما جوانان و نوجوانان به‌صورت داوطلبانه جذب نیروهای مردمی از جمله بسیج می‌شوند.»

 

حق با آقای نماینده است؛ احتمالاً هم اعضای کمیسیون با همین قسم توجیهات به این لایحه رأی مثبت دادند. البته که ثبت‌نام داوطلبانه‌ی دانش آموزان در بسیج دانش آموزی و یا شرکت خودجوش آنان در هیآت مذهبی، مصداق اجبار و خشونت علیه کودکان نیست. نکته اما اینجاست که متن تفسیرپذیر و البته دوپهلوی قطعنامه دست اطراف غربی را برای استناد به همین نکات باز می‌گذارد. موضوعی که در جمع‌بندی گزارش کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس هم به آن اشاره شده است. در این گزارش آمده بود:

 

«با توجه به بررسي‌هاي صورت‌گرفته و ابهام شديد درخصوص دستاوردهاي اين پروتكل براي كشور و عدم اشاره به اين دستاوردها در مقدمه توجيهي تقديم‌شده ازسوي دولت و هم‌چنين تعهدات بين‌المللي جدّي كه اين سند براي كشور به همراه مي‌آورد و مبهم بودن تعهداتي كه ممكن است در آينده براي جمهوري اسلامي به همراه داشته باشد و با توجه به شرايط ويژه كشور، مي‌تواند مورد سوءاستفاده قرار گيرد. با توجه به ايرادات حقوق بشري كه عليه كشور پس از تصويب كنوانسيون حقوق كودك مطرح خواهد شد، رد كليات اين لايحه پيشنهاد می‌شود.»   

 

ماجرا البته دقیقاً به همین جا ختم نمی‌شود. برخی مراجع حقوق بین الملل هم‌چنین معتقدند شرکت کودکان در دسته‌های مذهبی و یا حتی فیلم و کلیپ‌های حماسی هم از مصادیق اعمال خشونت علیه کودکان است!

 

روحانی دقیقاً به‌دنبال چیست؟

تراشیدن بهانه‌ای برای تحریم مملکت از یک پروتکل اختیاری بین‌المللی، حقاً از کرامات تیم دیپلماسی دولت روحانی است. تیمی که مدعی بود می‌تواند با فن مذاکره سایه‌ی شوم تحریم را از سرِ مردم بردارد، حالا رسماً یومیه در حال تحریم‌تراشی است. نه تنها «هیچ» تحریمی علیه ممکلت لغو نشد، بلکه امروز به برکت دولت یازدهم کلی تحریم تازه هم اضافه شده است. دولت روحانی سخت مشغول کار است. امتیازات عجیب و غریب و البته محدودیت‌هایی که این دولت با پذیرش انواع معاهدات بین المللی برای مملکت تراشیده، بی‌سابقه است.

 

از قطعنامه‌ی 2231 و تعهدات عجیب و غریبی که روحانی با پذیرش برجام برای مردم تراشید، گرفته تا اجرای چراغ خاموش دساتیر FATF؛ و امروز ماجرای پروتکل الحاقی کنوانسیون کودک. به یاری روحانی و دولتش در تحریم هم خودکفا شدیم! باید منتظر ماند و دید نمایندگان مجلس شورا در صحن علنی آیا کلیات این لایحه را تصویب خواهند کرد؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
گاگول
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۲
حتما
3
0
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۴
فکر کنم اینم در راستای سخنان آقای هاشمی رفسنجانی می باشد که گفته اند به نیروی نظامی نیازی نداریم و حتی امید به دوره دوم دولت آقای روحانی بسته اند.
31
1
ناشناس
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۸
"ما فقط در صورتی پیشرفت میکنیم که نیروی نظامی نداشته باشیم.کاملا باید زیر چتر دوستان آمریکایی قرار بگیریم،اونوقت دیگه هیچکس جرات نداره به ما چپ نگاه کنه....مثل برادران ژاپنی یا دوستان آلمانی.البته چند تا از این خورده کشورها مثل چین و فرانسه و ایتالیا و...هم پیشرفت کردن ولی استثنا هستند و خیلی باب میل ما و دوستان آمریکایی ما نیست.بازهم البته منظور از نیروی نظامی همون سپاه و بسیج و قدرت موشکیه،وگرنه میتونیم سرباز وظیفه داشته باشیم و اتفاقا باید حساب جدیدی روی نیروهای وظیفه بازکنیم."
سلام
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲
به کوری چشم هاشمی مه هیچ وقت زیر چتر غیر خدا نمیریم به فضل خداوند
یاعلی ع
omid
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۸
خوب این جماعت هم رفیق همون حضراتی هستند که در دوران دولت های قبل درخواست رسمی می فرستادند برای غرب و راه کار بهشون میدادند که ایران را از چه طریقی میتونن تحریم کنند
تعجبی نداره که اینها هم همون راه را دارن میرن
78
0
s.m.z
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۷
با سلام ، ممنون از مطلبتون
لطفا کانال رسمیتون رو در پیام رسان سروش ایجاد کنید، منتظریم، در ضمن حضورتون در بیسفون هم کم رنگ شده، لطفا اونم پیگیری کنید. با تشکر.
1
0
ناشناس
Germany
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴
کنوانسیون حقوق کودکان دقیقا این را می خواهد
5
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۲
خبر پراکنی دانشجو !! دست از ... بردار و به دامن ملت برگرد اینقدر با حرفهای بی خردانه باعث دوری مردم از خودت نشو . تاکی میخوای روشنایی رو انکار کنی ؟ و در جهل و تاریکی بسر ببری ؟؟؟
3
31
محمد تاتینا
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷
باشه اقا تو خوب!
همه بد
ناشناس
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۵
اگر دولت دربرابر این انتقادات درست پاسخ منطقی دارد بدهد تا همه از جهل و تاریکی نجات پیدا کنند، نه اینکه تا کم آورد شروع کند به توهین علیه منتقدان/اقای باخرد و فهیم
ممد
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۶
جانم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چیشده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
مگه داریم ؟مگه میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حامد
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۰
راست میگه دیگه، حالا اینقدر آفتاب تابان برجامو نبینید که عذاب الهی نازل بشه هممون بریم به جهنم....
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
وقتی می فرمایید که در کمیسیون قضایی به تصویب رسیده و بعد باید در صحن مجلس مطرح شود و پس از آن به تایید شورای نگهبان برسد، چرا همه را به پای دولت نوشته اید؟ اگر مجلس و شورای نگهبان تصویب کردند می شود قانون و دولت و همه باید آن را اجرا کنند. کور و کر که نستند، چشمشان را باز کنند اگر خطاست تصویب نکنند. برجام هم که همین روند را طی کرد و به تایید رهبری رسید چرا باز هم فقط دولت مقصر شناخته شده؟ البته مطمئنم که منتشر نمی کنید!
1
20
ناشناس
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۹
اگر دولت به تمام ۹ شرطی که مقام عظم رهبری در پذیرش اجرای برجام عمل میکرد این اشکالات پیش نمی آمد. مثلا یکی از شروطی که ایشان بیان فرمودند این بود که اجرای تعهدات ایران باید همزمان با برداشته شدن تحریم ها صورت بگیرد /یکی دیگر از شروط این بود که امریکا و طرف های غربی حق ندارند تحریم های جدیدی به بهانه حقوق بشر و.. وضع کنند/ خوب دیدیم که هم امریکا تحریم ها رو فقط روی کاغذ برداشت آنهم به صورت تدریجی و نه همزمان و بلا فاصله بعداز اجرای برجام تحریم هایی به بهانه موشکی و حمایت از تروریسم علیه ایران وضع کرد/ گناه دولت این است که چرا به شروط ۹ گانه عمل نکرد و به گرگی همچون امریکا اعتماد کرد/ حالا علی اقا یا خبر ندارید که چی شده یا به نفعتان نیست که خبر داشته باشید!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۷
دوست عزیز! بنده نه بی خبرم نه نفعی می برم، نه دولتی هستم و نه دستم در جیب دولت و ملت. این طور که فرموده اید اگر به توصیه ها عمل می کردند که گویا همسایه ای توصیه هایی کرده و اعضاء خانه به آن عمل نکرده اند. مساله برجام و انرژی هسته ای مساله ای کوتاه مدت و کوچک نیست که وابسته به عمل یک دولت و در عالی ترین سطح نظام برای آن تصمیم گیری می شود. مطمئناً رهبری هم اشراف اطلاعاتی و هم قدرت اجرایی و هم مسئولیتشان بیشتر از من و شماست و لازم است در هر جایی که انحرافی می بینند جلوی آن را بگیرند. اگر کار به توصیه درست می شود که همه بلدند توصیه کنند.
سید علیرضا منتظرالمهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۰
ولی امرمسلمین جهان و فرماندهی معظم کل قوا امام خامنه ای (مدظله العالی) می فرمایند:
بایستی حضور شما، وضعیّت شما، حرکت شما جوری باشد که دشمن را دچار رعب کند. دشمن متجاوزِ بالطّبع است؛ طبیعت جهان‌خواران تجاوز است، جلو آمدن است، تصرّف است، پنجه انداختن است، طبیعت اینها است؛ اگر خاک‌ریز شما قابل نفوذ باشد، نفوذ میکند؛ باید جوری حرکت کنید که او احساس کند نمیتواند نفوذ کند.
** اگر محض رضای خدای یک بار به حرف های رهبر فرزانه و حکیممان گوش می کردند و اینقدر در مقابل دشمن کوتاه نمی آمدند الان این اتفاقات و یا بهتر بگیم افتضاحات پیش نمی آمد. دیپلماسی فعال دولت تدبیر و امید و یا همون دیپلماسی لبخند باعث این وضعیت مسخره شده است. ایران بعد از زمان قاجار تا به حال شاهد چنین وضعیتی نبوده است**
85
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۰
بچه هم ُ خوب فهمیده ُ این پروتکل اختیاری ننگین ُ قراره تیشه به ریشه اش بزنه ُ بخاطر همین بدجوری داره گریه می کنه .
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار