به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد رجبیدوانی پژوهشگر و مورخ تاریخ صبح امروز در دوره طرح کاظم (کادر سازی و ظهور موعود) که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) برگزار شد در مورد تطبیق موقعیت جنگ خندق با انقلاب اسلامی بیان داشت: تطبیق موقعیت های پس از انقلاب و صدر اسلام و بررسی وظایفی که بر عهده ماست امری اساسی می باشد. از تاریخ می توان برای هدایت درس های زیادی گرفت.
رجبی با تاکید بر این که رهبر معظم انقلاب یک محقق برجسته و مسلط تاریخی است اظهار داشت: موضع گیری های ایشان بر حسب تاریخ است. شخصیتی مثل ابوذر، سلمان، مقداد و میثم عملکردهای خوبی از خود نشان دادند و ما می توانیم از رفتار آن ها درس بگیریم و از علمکرد انسان هایی که خطا کردند عبرت بگیریم.
استاد علوم قرآنی در مورد صحبت های چند سال گذشته رهبری مبنی بر این که «در موقعیت بدر و خیبر هستیم» تصریح کرد: آن موقع آمریکایی ها ما را تحریم کرده بودند و رژیم صهیونیستی ما را تهدید به حمله می کرد و یکی از مسئولین اقتصادی آن زمان کشور وضعیت را به «شعب ابی طالب» تشبیه کرد که رهبری تشبیه ایشان را نفی کرده و آن موقع را به موقعیت «بدر و خیبر» تشبیه کرد. جنگ بدر برای این بود که مشرکان قریش اموال مسلمانان مهاجر را گرفته بودند و مسلمان حق خود می دانستند که به آن ها حمله کنند لذا در زمانی نیز که رهبری این جمله را فرمودند صحبت از بستن تنگه هرمز به میان آمد.
وی در ادامه بیان داشت: بحث «خیبر» مشخصاً در مورد تهدیدات رژیم صهیونیستی در آن زمان مطرح شد. در صدر اسلام مسلمان به یهودیان حمله کرده و آن ها را غافلگیر کردند و شبانه خود را به دیوارهای خیبر رساند که آن پیروزی مسلمانان نشان می دهد که مسلمانان منتظر ضربه اول یهودیان ننشستند.
رجبی در تشریح صحبت های اخیر رهبری مبنی بر این که وضعیت کنونی کشور موقعیت «جنگ احزاب و خندق» است، گفت: وقتی دولت اسلام در مدینه تشکیل شد قریش به شدت برآشفت و با کارشکنی و خباثت یهودیان مدینه جنگ آغاز شد. پیامبر تنها در مقابل ائتلاف همه مشرکان و همه قبایل قرار گرفت اما مسلمانان پا به پای پیامبر آمدند.
این پژوهشگر و مورخ تاریخ ادامه داد: وعده الهی این است که پیروزی از آن مسلمانان است در این جنگ امدادهای الهی به مانند بادها و طوفان های شدید خود را نشان داد و اسلام توانست از این خطر بزرگ عبور کند.
وی با اشاره به این که انقلاب اسلامی ما در زمانی پدید آمد که دو ابر قدرت آمریکا و شوروی در جهان وجود داشت اضافه کرد: ابتدای انقلاب اسلامی شوروی از ما حمایت کرد، زیرا ایران قبل از انقلاب پایگاه آمریکا بود و پس از انقلاب موضع گیری های تندی علیه آمریکا داشت اما چیزی نگذشت که شوروی به شدت احساس خطر کرد زیرا جمهوری های مسلمان زیادی داشت و از صادرات انقلاب اسلامی به آن مناطق ترس داشت و بعد از آن بود که در جنگ تحمیلی از عراق حمایت کرد.
رجبی افزود: در جنگ تحمیلی همه کشورها به جز سوریه به عراق کمک کردند، ما در این جنگ از 38 کشور اسیر گرفتیم. 12 لشکر مکانیزه عراق به ایران حمله کردند و تا 90 کیلومتری هیچ کس جلوی آن ها نبود اما خدا با ما بود و در پشت پل کرخه عده ای از مردم اندیمشک و دزفول جلوی آن ها ایستادند.
استاد علوم قرآنی با تاکید بر این که آمریکا نتوانست از سیاست تحریم خود نتیجه گیرد بیان داشت: پس از آن که آمریکا نتوانست با تحریم های خود در قبال ایران نتیجه ای بگیرد با ایران وارد مذاکره شد. اوباما به صراحت گفت که در پی تغییر نظام ایران نیستم لذا آمریکایی ها متوجه شدند که نمی توانند نظام را از بین ببرند. مثل قریش که مجبور شد با مسلمان مذاکره کند دولت باید می دانست که آمریکا بیشتر از ما به مذاکره نیاز دارد و تحریم ها به جایی نرسید.