به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در پیام علی جنتی که عصر پنجشنبه در مراسم بزرگداشت زنده یاد استاد محمد معین در آستانه اشرفیه توسط فیروز فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان قرائت شد، آمده است: چهره های ماندگار عرصه فرهنگ، ستارگان درخشانی هستند که در آسمان علم و ادب و فرهنگ می درخشند و در این سپهر، زنده یاد دکتر محمد معین درخشش ویژه ای دارد.
در ادامه این پیام گفته شده: افسوس که دست روزگار به این نابغه بزرگ چندان فرصتی نداد تا بتواند تمامی تجربیات و اندوخته های علمی خود را به نمایش بگذارد و چراغ عمرش زودتر از آنچه گمان می رفت، به خاموشی گرایید اما خدمات ارزنده او به فرهنگ ایران ، نام و یادش را در قلب ها ماندگار کرده است .
در ادامه پیام علی جنتی گفته شده: بی تردید دکتر معین از تبار دانشمندانی است که دانش را نه برای اخذ مدارک تحصیلی و کسب مادیات بلکه برای اقناع ذهن جستجوگر خویش و تکمیل و پیشرفت دایره دانش و خدمت به فرهنگ این مرز و بوم فرا گرفته بود؛ انس او با استادش مرحوم علی اکبر دهخدا و اهتمام به تکمیل و انتشار لغت نامه ، حاصل کار و نامش را چنان ماندگار کرد که امروز فرهنگ لغت معین در هر خانه و کتابخانه ای یادآور نام این دانشمند سخت کوش و پرکار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این پیام خاطرنشان کرده: البته خطه سرسبز گیلان از دیر باز مردان و زنان بزرگی را در دامان خویش پرورانده است که در عرصه های علم ، دین ، سیاست و فرهنگ و هنر سرآمد و مایه افتخار و مباهات همه ایرانیان بوده اند؛ نام آورانی که خدمات و آثارشان ستودنی است و باید آن گونه که شایسته است به فرزندان این سرزمین معرفی شوند؛ مردم شریف و علم پرور گیلان باید به خویش ببالند که چنین مردان بزرگی را در دامان خود پروریده اند.
در ادامه این پیام افزوده شده: آنان که دکتر معین را می شناسند و زندگی و منش او را خوب مطالعه کرده اند، به خوبی می دانند که او مردی بود سخت کوش، خستگی ناپذیر و پیگیر در یادگیری و علاقمند به انتقال و نشر دانش به دیگران و به همین دلیل در ادبیات و تاریخ جامعیتی مثال زدنی داشت و مقالات و آثار او همواره مورد استناد پژوهندگان و اساتید قرار گرفته است؛ ویژگی هایی که باید سرلوحه زندگی دانش آموزان، دانشجویان و هنرجویان جوان ایرانی قرار گیرد تا با ممارست و سخت کوشی در فراگیری دانش، مسیر موفقیت را پیش روی خویش هموار سازند.
علی جنتی در خاتمه پیام خود گفته است: لازم می دانم از همه فرهیختگان و دوستان علاقمندی که برای برگزاری این آیین فرهنگی تلاش کردند و همه شرکت کنندگان گرانمایه که با حضور خود در این مراسم به آن غنا بخشیدند، صمیمانه تشکر و قدردانی نموده و مزید توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم.
استاد محمد معین در نهم اردیبهشت ماه سال 1297 در شهر رشت و در خانواده ای از علمای روحانی متولد شد. این استاد فرهیخته در تاریخ نهم آذرماه 1345 به سبب عارضه سکته مغزی در بیمارستانی در تهران بستری شد و بر اثر همین عارضه نیز به حالت اغماء رفت.
سرانجام دکتر محمد معین در سیزدهم تیر 1350 در ایران وفات یافت و هم اکنون نیز آرامگاه این استاد اندیشمند در آستانه اشرفیه و در کنار رودخانه حشمت رود قرار دارد.
تصنیف و تألیف ستاره ناهید، حافظ شیرین سخن، یک قطعه شعر در پارسی باستان، شاهان کیانی و مرزبان نامه، تصحیح کتبی چون دانشنامه علایی تألیف ابن سینا، چهار مقاله تألیف نظامی عروضی سمرقندی، مجموعه اشعار دهخدا، ترجمه روان شناسی تربیتی و کتیبه های پهلوی از جمله فعالیت های این استاد بزرگ علم و ادب فارسی است.
از این اندیشمند بزرگ، مقالات و آثار مهم دیگری به چاپ رسیده که گردآوری و چاپ لغت نامه معین یکی از آثار بزرگ این استاد و اندیشمند فارسی به شمار می رود.
شهرستان آستانه اشرفیه در 35 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
منبع: ایرنا