آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۱۸۱۱

ادعای جدید رسانه‌های عربستانی درباره‌ی فاجعه منا

رسانه‌های دولتی عربستان سعودی با اشاره به فاجعۀ منا در سال گذشته ادعا کردند علت وقوع این فاجعه زائران ایرانی بوده‌اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، برگزاری رسمی عربستان (واس) دوشنبه مدعی شد «300 زائر ایرانی» که در تقاطع دو خیابان 204 و 223 در منا در خلاف جهت حرکت می‌کردند، باعث وقوع این حادثه شدند.

این خبرگزاری، ایران را به «تلاش‌های برنامه‌ریزی‌شده» برای برهم زدن مناسک حج متهم کرد.

 

در مناسک حج واجب در اوایل مهر ماه 1394 براثر سوء‌مدیریت مسئولان سعودی، در مراسم رمی جمرات در منا، هزاران زائران خانۀ خدا جان باختند.

 

مقام‌های ریاض مدعی هستند در فاجعه منا حدود 770 نفر جان‌باختند، در حالی که خبرگزاری اسوشیتدپرس از کشته شدن 2 هزار و 426 زائر در این حادثه خبر داد.

 

مقام‌های ایرانی می‌گویند بیش از 7 هزار نفر از حجاج کشورهای اسلامی در حج سال گذشته کشته شدند که بیش از 460 ایرانی در میان قربانیانِ این فاجعۀ دردناک بودند.

 

ایران بارها از بی‌کفایتی عربستان در برگزاری امن مراسم حج انتقاد کرده است. مقام‌های ایرانی کارشکنی‌های چند‎بارۀ سعودی‌ها و ناتوانی آنها را برای تضمین امنیت مراسم حج، دلایل اصلی محروم ماندن زائران ایرانی از شرکت در مناسک حج امسال عنوان کرده‌اند.

 

ادعای رسانه‌های سعودی در حالی مطرح شده است که گفته‌های شاهدان عینی هم از بی‌کفایتی مسئولان سعودی در مدیریت این مراسم خبر می‌دهد.

 

یکی از شاهدان فاجعه گفت: «در این مسیر ازدحام جمعیت زیاد بود، آب نبود خیلی از خانم‌ها حالشان بد شد. درخواست کمک کردیم که گفتند کسی اینجا نیست و کاری برای‌مان انجام ندادند.»

 

وی گفت: «گرما شدید بود و ازدحام جمعیت اما از آب خبری نبود.»

 

طهماسبیان یکی دیگر از زائران مشرف‌شده به خانه خدا در سال گذشته گفت: «فاجعه سال گذشته در سال‌های گذشته غیر قابل قبول بود. مسیر مملو از جمعیت بود و فکری برای مسیر اضطراری نیز نکرده بودند.»

 

وی گفت: «ساعت 8 صبح کاروان ما به سمت رمی جمرات حرکت کرد. به من تلفن زدند که افراد کاروان در مسیر گیر افتاده اند؛ هواکش‌های مسیر کار نمی‌کرد، سربازان زیادی که همه روزه در این مسیرها بودند، آن روز خبری از حضورشان نبود.»

 

وی افزود: «گرما و خشکی هوا موجب شد که برخی حجاج غش کنند. تا ساعت یک و دو نیمه شب نیز جنازه‌ها روی زمین بود و تخلیه نشده بود.»

 

سید محمد موسوی یکی از شاهدان عینی این حادثه نیز گفت: «مسیری که در آن می‌رفتیم مملو از حجاج همه کشورها بود. ما اجازه ورود به خیابان‌های دیگری که ازدحام جمعیت در آن کمتر بود را نداشتیم.»

 

مرتضی باقری، یکی از حجاجی که سال گذشته در منا حاضر بود، گفت: «در خیابانی که عمدتاً ایرانی‌ها، آفریقایی‌ها، هندی‌ها و پاکستانی‌ها به سمت جمرات حرکت می‌کردند، کاملاً وضعیت غیر عادی محسوس بود و بهم خوردن حال حجاج از ازدحام، ترافیک، نبود آب اشامیدنی و بسته بودن راه‌های خروجی خیابان به سمت جمرات، شرایط ایجاد اتفاق وحشتناک کشتار حجاج را رقم زد.» 

 

ناهید گودرزی، خواهر غلامرضا گودرزی، یکی از کشته‌شدگان شهر بروجرد در این فاجعه گفت: «پس از اطلاع از وقوع فاجعه منا در روز عید قربان بیمارستان‌ها را برای پیدا کردن برادرم جست‌وجو کردیم، اما خبری از وی نبود.»

 

وی افزود: «پس از تلاش بسیار پیکر بی‌جان برادرم را در یک کانتینر که تنها گنجایش حمل ۱۰ جنازه را داشت و در آن حدود ۱۰۰ جنازه روی‌هم انباشته‌شده بود، یافتیم.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۰
گزافه کویی آنها به خاطر بی عرضه گی ما است، باید تا الآن این قضیه به دادگاه لاهه کشیده میشد آنهم از طرف وزارت خارجه که تا الآن نه تنها هیچ اقدام جدی صورت نگرفته که بعد از این هم نخواهد بود
اما مسئله مهمتر که واقعاً مهم است تا زمانی که از واژه بی کفایتی و بی تدبیری
ال سعود سخن گفته بشه یعنی تبرىه آنها یعنی اینکه این فاجعه عمدی نبوده یعنی ظرفیت عربستان در اداره امور مناسک بیش از این نیست، وقتی آنها به این صورت تهمت میزنند باید دیالوگ را عوض کرد که آنهم دروغ و گزافه نیست بلکه درست است ال سعود تدبیر کردند برای کشتن حاجیان لطفاً در خبرگزاریهایتان این واژه ها را بکار ببرید متشکرم وسلام.
4
0
پربازدیدترین آخرین اخبار