به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ شرکت کنندگان کنفرانس بینالمللی علمای اسلامی در گروزنی (جمهوری چچن) طی بیانیه مشترکی بر ایجاد اتحادیه علما که برای مسلمانان کشور فتوا صادر کند، تاکید کردند.
البیر کرگانوف، مفتی مسکو و مناطق مرکزی روسیه در همین رابطه به ریانووستی گفت که اتحاد مسلمانان روسیه در یک سازمان واحد عملاً غیر ممکن است، اما لزوم ایجاد ساختاری که فتوای کلی صادر کند مهم است.
به گفته وی، در کشور روسیه 20 میلیون مسلمان زندگی میکنند؛ از این رو اگر هرکسی فتوای متفاوت و جداگانهای را دریافت کند، هرج و مرج و اختلافات به وجود میآیند. ما نیاز به گزینه فتوای واحد داریم. فعلاً مدل دقیق اتحاد جدید و محل دفتر مرکزی آن تعیین نشده است.
به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در مسکو، هدف از تشکیل این اتحادیه، یکدست سازی و متحد کردن مسلمانان سراسر روسیه است و یکی از وظایف اصلی آن تعیین روز اول ماه مبارک رمضان و جشنها و اعیاد اسلامی از جمله عید فطر و عید قربان است.
*تشکیل جلسه گروه تماس روسیه – چین و همکاری در حوزه دینی
جلسه گروه تماس و همکاریهای دینی روسیه – چین برگزار شد و به دنبال آن رئیس دپارتمان بینالملل امور ادیان در چین نسبت به تعاملات روسیه و چین در حوزه دین اسلام اظهار رضایت کرد و تمایل خود را برای استمرار و توسعه این همکاریها بیان نمود.
این جلسه به تازگی در بخش روابط خارجی کلیسای ارتدوکس روسیه برگزار شد و ایلاریون والاکالومسکی، رئیس بخش مربوطه میزبان معاون رئیس بخش کنترل امور دینی از جمهوری خلق چین بود.
در این دیدار همچنین د.آگافونوف معاون اداره سیاست خارجی دفتر ریاست جمهوری فدراسیون روسیه، س. مِلنیکوف دبیر شورای همکاری با اتحادیههای دینی وابسته به دفتر ریاست جمهوری روسیه، و.یِگوروف رئیس گروه یونسکو در آکادمی دولتی روسیه وابسته به دفتر ریاست جمهوری فدراسیون روسیه، ایلدار گالییف رئیس دپارتمان بینالملل شورای مفتیان روسیه، پیلونگ سانجیـلاما رئیس اتحادیه سانگاهای بودایی روسیه در مسکو افرادی از سطوح مختلف سیاست خارجی و تعامل با اتحادیههای دینی در چین حضور یافتند.
علاوه بر این، اعضای شورای همکاریهای بینالملل کمیته روسیه – چین در امور صلح، دوستی و توسعه از جمله شفیق حضرت پشیخاچِف مدیراجرایی برنامههای بین المللی اسلامی، راوین زینووی کاگان قائم مقام کنگره سازمانهای دینی و اتحادیههای یهودیان روسیه در تعامل با حکومت، سازمانهای دینی و اجتماعی نیز جهت انجام مشاوره و مشارکت در مباحث حاضر شدند.
در این دیدار موضوعات مختلف توسعه گفتوگوها و همکاری بین ادیان بزرگ روسیه و چین به بحث و بررسی گذاشته شد.
این دیدار پنجمین نشست از سال 2011 بوده و تمامی نشستها به مشاوره و اجرای موضوعات پیشنهادی برای همکاری شورای اتحادیههای دینی دفتر ریاست جمهوری روسیه و اداره دولتی امور ادیان چین اختصاص داشته است.
طرف روس و چینی طی این نشست درباره کارهای انجام گرفته و برنامههای آتی گفتگو کردند.
کنفرانس اسلامی در چین برای اولین بار برگزار شد و شیخ راویل عین الدین در حاشیه این نشست با رئیس کمیته دولتی امور اقوام، معاون رئیس شورای مشاوره سیاسی خلق و همچنین مدیر گروه جبهه واحد کمیته مرکزی حزب کمونیستی چین ملاقات و گفتگو کرد.
به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در مسکو در پایان دیدار، مدیران روس و چینی تاکید کردند که همکاریهای بینالمللی بخش مهمی از همکاریهای روسیه – چین را تشکیل میدهند. هر دو طرف اظهار امیدواری کردند که تعاملات دینی و گامهای بعدی مانعی جدی در مسیر نفوذ ایدههای بیگانه تروریسم و افراطیگرایی به منطقه باشند.
*زبان تاتاری در دانشگاه اسلامی روسیه اجباری میشود
با توجه به اینکه تنها پنج تا شش درصد دانشجویان دانشگاه اسلامی روسیه تاتار نیستند، رئیس این دانشگاه خواستار توجه بیشتر به زبان تاتاری شد.
بعد از تصمیم هیات رئیسه اداره دینی مسلمانان روسیه در جمهوری تاتارستان درباره قرائت خطبه های نماز جمعه مساجد به زبان تاتاری، توجه دانشگاه اسلامی روسیه نیز به زبان تاتاری بیشتر شد.
در این دانشگاه گروه زبان تاتاری برای آموزش دومین زبان رسمی جمهوری تاتارستان فعال است. رافیک محمدشین، رئیس انستیتوی اسلامی، استاد دانشگاه و معاون مفتی تاتارستان در نشست خبری «تاتار- اینفورم» راجع به نقش مساجد در توسعه زبان تاتاری صحبت کرد.
به گفته وی، زبان تاتاری از سال سوم تحصیل در برنامه درسی دانشجویان قرار می گیرد. تمام دانشجویان از هر قوم باید زبان تاتاری را به خوبی یاد گرفته و به آن صحبت کنند و بدون گذراندن دروس زبان تاتاری هیچ دانشجویی از این دانشگاه فارغ التحصیل نمیشود.
به گفته رافیک محمدشین حوزه علیمه غازان «محمدیه» از روز اول سپتامبر دروس را فقط به زبان تاتاری ارایه میکند، اما این اقدام برای دانشگاه اسلامی روسیه هنوز ممکن نیست، زیرا دانشگاه کادر متخصص برای این کار ندارد.
محمدشین در ادامه میگوید: جوانان مسلمان از سنتها و آداب تاتاری دور شدهاند؛ بیگانگی جوانان از ریشههای خود مانع از احیای اسلامی میشود. از این رو قشر روشنفکر و روحانیت باید در کنار هم و باهم دراین مسیر گام بردارد.
رئیس دانشگاه اسلامی روسیه همچنین توضیح داد که تنها 6-5 درصد دانشجویان این دانشگاه غیرتاتار هستند؛ به همین خاطر تصمیم حاضر نقض قانون اساسی نیست و تنها وظیفه امروز ما آماده کردن کادر مورد نیاز برای عملی کردن این تصمیم است.