اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو صبح امروز در دومین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته ایران فارما در مصلی امام خمینی (ره)، با اشاره به تاریخچه داروسازی در کشورمان گفت: داروسازی تاریخ کوتاهی نداشته و تدریس آن در دانشگاه دارالفنون به حدود 165 سال قبل برمی گردد و پس از آن در دانشگاه تهران حرکت این رشته ادامه پیدا کرد. آموزش داروسازی در دوران معاصر به شیوه نوین هم یک تاریخچه طولانی دارند.
وی تصریح کرد: اولین داروخانه مدرن به 120 سال پیش و صنعت داروسازی و پایه های اولیه آن به حدود 100 سال پیش و اولین کارخانه داروسازی به شیوه امروز به حدود 80 سال پیش برمی گردد؛ بنابراین تاریخچه داروسازی و صنعت آن تاریخچه کوتاهی نیست.
دیناروند با بیان اینکه امروز صنعت داروسازی را در دست داریم که به تمام خطوط دارویی احاطه دارد، اظهار داشت: در ایران دارویی نداریم که خط تولید آن در داخل وجود نداشته باشد. صنعت داروسازی ایران یک صنعت پیش رو است و سال به سال توانایی آن در داخل و سهمش در صادرات در حال توسعه است.
وی ادامه داد: سال 94 صنعت داروسازی توانسته 97.5 درصد نیاز کشور را تامین کند و از نظر بازار 70 درصد نیاز بازار را در دست بگیرد؛ در این میان حدود یک میلیارد داروی وارداتی داشتیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه صنعت داروسازی ایران صنعتی نیست که صرفا داروهای اساسی را بسازد، تاکید کرد: در ایران داروهای بیماری های خاص، بیوتکنولوژی و آنتی بادی های مختلف تولید می شود، بنابراین از مسئولان برگزارکننده نمایشگاه ایران فارما به عنوان نمایشگاه سلامت تشکر می کنیم.
وی با اشاره به جزئیات نمایشگاه ایران فارما گفت: امسال دومین سال است که این نمایشگاه در حال برگزاری است و رشد آن دو برابر بوده است. حدود 400 شرکت داروسازی در این نمایشگاه حضور دارند که همه آنها به نحوی در تولید داروی کشورمان نقش اساسی دارند.
دیناروند با بیان اینکه از نظر تعداد و مساحت در شرایط خوبی قرار داریم، گفت: مطمئنیم که صنعت داروسازی از مرزهای ایران فراتر خواهد رفت. اینکه تنها گفته می شود تولیدمان به صورت داخلی است و صادراتی نداریم، در واقع کوچک کردن توانایی های ماست. از 50 درصد دانشمندان جهان یک درصد ایرانی ها داروساز هستند و این نشان می دهد که از نظر فناوری جایگاه برجسته تری داریم و باید جایگاه صنعت داروسازی را ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه بازار هدف ما محدود است، گفت: امروز در رتبه 16 و 17 دنیا قرار داریم. جامعه هدف ما در کشورهای اطراف حدود 400 میلیون نفر هستند که ما می توانیم از نظر فناوری داروسازی به بازارهای هدف مان هم فکر کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بازار صادرات دارویمان قدری کم است، افزود: البته پیشرفت خوبی هم در این حوزه داشته ایم که باید آن را به رشد 10 برابر برسانیم. برای ما رسیدن به تراز مثبت در سال های کوتاه دست یافتنی است؛ که این به تلاش شرکت های داروسازی داخلی برمی گردد. شرکت هایی که صرفا به رقابت داخلی واقف نشده اند، می توانند سهمی در بازار جهانی هم داشته باشند.
وی با تاکید مجدد بر اینکه من اطمینان دارم راه داروسازی بیرون از مرزهای ایران را می پیماید، گفت: باید سهم صادرات مان را بیشتر کنیم که این امر تنها به ارتقای فناوری مان بستگی دارد که با انجام این کار، اعتماد بیمار و پزشکان را به تولید داخلی چند برابر کرده ایم.
دیناروند ادامه داد: تا زمانی که اعتماد جامعه پزشکی و مردم به تولید داخل در بحث دارو به حد ایده آل نرسد، دچار چالش هستیم؛ برای مثال 14 شرکت داخلی یک دارو را تولید می کنند، ولی متاسفانه یک شرکت به صورت قاچاق آن دارو را وارد می کند که تقلبی است و صرفا به اسم برندش با استقبال مردم مواجه می شود.
وی ضمن ابراز خوشحالی از استقبال سرمایه گذاران خارجی در کشورمان گفت: سرمایه گذاری شرکت های خارجی در کشورمان در پسا برجام افزایش یافته است. امروز شرکت های متعددی را داریم که مراحل اولیه سرمایه گذاری شان را طی کردند و کم کم به عنوان نیروی محرک کشور تبدیل خواهند شد. از این نظر سیاست دولت در این حوزه شفاف است.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه پسا برجام دوران واردات دارو نیست، گفت: در پسا برجام دیگر زمان واردات دارو نیست، بلکه دوره توسعه و تکنولوژی سرمایه گذاری است. از شرکت های بین المللی برای سرمایه گذاری استقبال می کنیم و این امر به نفع شرکت های دارویی داخل است، چرا که به توسعه زیرساخت ها و بازار سلامت منجر خواهد شد.