امیر اسفندیاری، سخنگوی هیئت انتخاب نماینده سینمای ایران در اسکار در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو درباره جزئیات آرا این هیئت برای انتخاب فیلم فروشنده گفت: هیئت انتخاب در جریان مباحثات ابتدا به ۸ فیلم و بعد از آن به ۵ فیلم و در نهایت به فیلم برگزیده رسید. جریان انتخاب بیشتر از آنکه به رای گیری متکی باشد به بحث های دقیق و کارشناسی استوار بوده است.
او در واکنش به مطرح شدن اسامی فیلم «دختر» و «ایستاده در غبار» در رسانه ها به عنوان رقبای اصلی «فروشنده» گفت: این مطالب صحت ندارد و شایعاتی است که بر اساس گمانه زنی ها مطرح شده است. فرآیند انتخاب اصلا به گونه ای نبود که رقابت بین دو اثر اتفاق بیفتد؛ بلکه بر اساس بحث های ایجابی پیگیری شد و در نهایت اعضای هیئت فیلمی را انتخاب کردند که به نظر می رسید نماینده شایسته تری برای کشورمان جهت حضور در این رقابت بین المللی باشد. در دوره قبلی نیز در مورد فیلم حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) به دلیل آنکه حدسیات زیادی وجود داشت، این شایعات بوجود آمد.
اسفندیاری در ادامه در خصوص چگونگی فرآیند انتخاب اعضای هیئت انتخاب بیان کرد: برای تشکیل این کمیته از طرف بنیاد فارابی مکاتباتی از قبل با خانه سینما و سازمان سینمایی صورت میگیرد و در تعامل همه جانبه این سه نهاد اعضای هیئت، انتخاب میشوند. البته پیش از انتخاب این افراد فهرست کامل فیلم هایی که در بازه زمانی استاندارد اکران شده اند مورد بررسی قرار میگیرد تا هیچ یک از اعضای هیئت انتخاب افراد ذی نفع در این آثار نباشند.
سخنگوی هیئت انتخاب در انتها در پاسخ به این پرسش که آیا فشاری برای این انتخاب وجود داشته است یا خیر گفت: ابدا هیچ گونه فشاری وجود نداشته و این انتخاب در یک فضای کاملا آرام و به دور از هیاهو اتفاق افتاده است. این یک تصمیم کاملا حرفه ای و بر اساس معایرهای کارشناسی است. هیچ فشار و حتی لابی برای انتخاب نماینده ایران در اسکار از سوی هیچ کس و برای هیچ فیلمی وجود نداشته است.