اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛* اهمیت و نقش حساس و تعیین کننده مجلس شورای اسلامی در طول تاریخ انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست٬ اهمیتی را که می توان در کلام حضرت امام (ره) به خوبی درک کرد که فرمودند «مجلس باید در راس امور باشد» و این ضرورت همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری در عرصه های گوناگون پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است.
رهبر انقلاب در دیدار امسال با نمایندگان مجلس دهم شورای اسلامی ضمن تاکید بر انقلابی عمل کردن و انقلابی ماندن مجلس فرمودند: «نمایندگان مجلس در قانونگذاری و عمل به وظایف نمایندگی خود باید انقلابی عمل کنند. ایشان در بخشی دیگر از توصیه هایشان به نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر حفظ هیبت و جایگاه والای مجلس تاکید داشتند و این مهم را وظیفه خود نمایندگان خواندند.
متاسفانه آنچه امروز در حال اتفاق افتادن است تنزل شدید این نهاد مهم از جایگاه اصلی خویش است که با سیاست زدگی و لابی های خطرناک خلاف شرع و قانون٬ در مواقعی حتی تبدیل به نهادی خنثی و تشریفاتی شده است.
بررسی وقایع سه سال اخیر مجلس شورای اسلامی نشان می دهد که نمایندگان به وظایف قانونی خود به خوبی عمل نمی کنند٬ به عنوان مثال اگر برجام در 20 دقیقه توسط اقای لاریجانی تصویب نمی شد الان با چالش هایی که در برجام با آن رو به رو شدیم برخورد نمی کردیم، اگر مجلس در برجام خوب عمل میکرد رهبر انقلاب آن تعداد شرط قابل تامل برای موافقت با برجام اعمال نمی کردند، شخص جناب آقای لاریجانی باید پاسخگوی مردم باشد، چرا ایشان الان در مقابل چالش ها و مشکلات برجام سکوت کرده اند؟ در حالی که شخص ایشان بودند که برجام را برای دولت دلخواهشان تصویب کردند.
امروز نیز شاهدیم آقایان از «تجربه برجام» که به عنوان بزرگترین دستاورد برجام میتوان به آن اشاره کرد نمی خواهند عبرت بگیرند. بسیاری از نمایندگان مجلس و شخص آقای لاریجانی که مهمترین تاثیر را در روند فعلی مجلس دارند نمیخواهند از برجام عبرت بگیرند و متاسفانه همان روندی که در برجام اجرا کردند به شکل عجیبی در الگوی جدید قراردهای نفتی پیش می برند، عجیب است که علیرغم تاکید مقام معظم رهبری بر شنیدن صدای کارشناسان و حفظ منافع و مصالح ملی در سطح کلان نظام ٬ جناب آقای لاریجانی هنوز اصرار در ابلاغ مصوبه های چند دقیقه ای دارند .. عجیب است که بسیاری از نمایندگان و کارشناسان منتقد از محتوای این مصوبه ابلاغی اطلاع ندارند.
حال باید پرسید این عجله در تصویب قراردهای مهم نفتی که با سرنوشت چند ساله کشور گره خورده است به چه معناست؟آیا اقای لاریجانی از محتوای خلاف منافع ملی این قراردادها مطلع نیستند؟ آیا تنظیم قراردهای نفتی توسط افراد کرسنتی آن هم به صورت محرمانه سوال برانگیز نیست؟ آیا اگر کرسنتی از این قراردادها بیرون زد جناب آقای لاریجانی حاضرند پاسخگو باشند؟ چرا اجازه نمی دهید مردم به عنوان ولی نعمت نظام ٬ و حتی کارشناسان و نمایندگان مجلس در جریان قراردهای محرمانه نفتی قرار گیرند؟
جناب آقای لاریجانی این سئوالات و بسیاری از سئوال های دیگر نقاط ابهامی است در ذهن مردمی است که نامحرم تر از دشمنان قسم خورده نظام شده اند!
تعامل دولت و مجلس نیاز اساسی کشور و نکته ای بسیار مهم است ولی این سبک تعامل که مجلس در اختیار دولت باشد اصلا قابل توجیه نیست. متاسفانه در حال حاضر مجلس ما یک مجلس دولتی است . که شخص رییس مجلس مهمترین عامل این وضعیت هستند٬ روندی که شان و منزلت مجلس را به حدی کاهش داده است که دولت حتی حاضر نیست برنامه ششم توسعه را در اختیار مجلس قرار دهد٬ برنامه ای که رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان همین مجلس آن را دستور فوق العاده و مهم برای این مجلس خواندند و تاکید کردند که بدون هیچ اغماض و کوتاهی مورد بررسی قرار گیرد ...
این چه راس اموری است؟ به نظر میرسد این مجلس در کف امور هم نیست!
فلذا امیدواریم که نمایندگان این سکوت خطرناک را بشکنند و سوگندی را که در مقابل خداوند و ملت شریف ایران خوردند فراموش نکنند و مجلس را به جایگاه واقعی خود یعنی مجلسی در راس امور بازگردانند...
عارف نژاد- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.
دوست دار خدمت گذاران به ملت یک شهروند ایرانی