به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار محمدرضا مقیمی در همایش کارآگاهان نمونه سراسر کشور گفت: دوره اول تقویت گرایی کارآگاهان از سال ٨١ تا ٩١ بوده و دوره دوم مربوط به سال ٩١ تاکنون بوده است.
وی افزود: در دوره اول ١٣ دوره آزمون برگزار شد و بالغ بر ١٣٠٠ کارآگاه و کمک کارآگاه تربیت شدند.
سردار مقیمی افزود: مهمترین کار در دوره دوم آسیب شناسی دوره اول بود، ضمن اینکه در دوره دوم یک آزمون علمی با ٢ هزار داوطلب برگزار شد.
رئیس پلیس آگاهی گفت: با بررسی نمودار کارآگاهان مشخص شد که تعداد پیشکسوتان و متخصصان قدیمی ما در حال کم شدن است در حالی که در پلیس آگاهی استاد و شاگردی حرف اول را می زند، به همین جهت باید برای حفظ اساتید و پیشکسوتان فکری کنیم.
وی افزود: بر اساس دستورالعمل جدید رتبه ٤ و ٥ کارآگاهی می توانند با دیپلم شروع کنند و کارآگاهان یک باید حداقل کارشناسی ارشد داشته باشند و به یک زبان تخصصی مثل انگلیسی مسلط باشند.
سردار مقیمی افزود: آموزش مهارت های کلیدی به کارآگاهان از اولویت های ما محسوب می شود همچنین تربیت و آموزش در بخش تشخیص هویت برای ما اولویت دارد.
وی گفت: اگرچه در گذشته بیشتر کشفیات بر اساس تجربه پیشکسوتان بوده اما اکنون می توانیم ادعا کنیم کشف علمی جرم ما بسیار بیشتر است، بانک های اطلاعات جنایی زیادی داریم، حدود ٦آزمایشگاه ادله الکترونیک داریم.
رئیس پلیس آگاهی خاطرنشان کرد: آزمون هایی که ما برگزار می کنیم بسیار سخت است تا جایی که در آزمون کارآگاهی تعداد بسیار اندکی موفق به کسب نمره ٩٠به بالا شدند، حداقل نمره برای ما ٧٥ بود.
وی گفت: اعضای شورای عالی کارآگاهی ما از خود رئیس پلیس آگاهی، معاونت نیروی انسانی، معاونت آموزش، فرمانده دانشگاه علوم انتظامی، دو نفر از معاونین عملیاتی و یک نفر از روسای مرکز تشخیص هویت و... تشکیل می شود.