به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیمکارتهای مجهز به تکنولوژی NFC برای اولین بار در خاورمیانه توسط اپراتوری ایرانی رونمایی شد که قابلیت فراهم کردن بستری برای انواع خدمات پرداخت همراه را دارد.
پیش از این، فناوری مذکور توسط یکی از شرکتهای تابعه اپراتورهای کشور از طریق برچسب تراشه ایجاد شده بود اما اکنون اپراتور دوم یک گام جلوتر گذاشته و تکنولوژی مذکور را روی سیمکارت به ارمغان آورده است تا براساس نوعی ارتباط رادیویی در فاصله کمتر از 10 سانتیمتر بین دو دستگاه مجهز به ماژول NFC، انجام تراکنش را امکانپذیر کند.
با داشتن سیمکارت NFC میشود اطلاعات مربوط به انواع کارتهای بانکی را روی سیمکارت بهصورت امن ذخیره کرد و پرداختهای آنلاین را از طریق شبکه شتاب انجام داد.
همچنین میتوان انواع کیف پول را بهروی فضای امن سیمکارت تعریف کرد و به این ترتیب تمامی تراکنشها و پرداختها را بهصورت آفلاین و با نزدیک کردن گوشی به پذیرنده و بدون نیاز به وارد کردن رمز، بهسرعت انجام داد.
تکنولوژی NFC که مخفف Near Field Communication است نسخه جدیدی از RFID البته با برد کوتاهتر (چهار اینچ) به حساب میآید.
از سوی دیگر در تکنولوژی NFC برقراری ارتباطات دوطرفه اما در RFID یکطرفه است.
محمود واعظی در زمان رونمایی از سامانه پرداخت NFC مبتنی بر سیمکارت، با بیان "در زمینه ارائه خدمات این حوزه مشکلاتی را داشتیم"، اظهار کرد: راهاندازی این سامانه کاری مهم و ضروری بود اما متأسفانه برای انجامش بهدلیل احتیاط سیستم بانکی کشور با دو سه سال تأخیر مواجه شدیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: با مذاکرات طولانی، جلسات مختلفی را برای متقاعد کردن بانک مرکزی در این رابطه داشتیم و امیدوارم این سامانه تحولی به وجود آورد و کار مردم را در کشور تسهیل کند.