اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست هیات رییسه دانشگاه علم وصنعت ایران با دانشجویان جدید دکتری، عصر روز دوشنبه دوازدهم مهرماه ۱۳۹۵در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) برگزار شد.
در ابتدای این نشست برخورداری،رییس دانشگاه علم و صنعت، پس از خوشامدگویی به دانشجویان، کسب رتبه های برتر علمی توسط دانشگاه علم و صنعت ایران در سطح ملی و بین المللی را ناشی از زحمات اساتید و دانشجویان و به خصوص دانشجویان مقطع دکتری دانست و خطاب به دانشجویان گفت: وظیفه ما حمایت از شما برای تحصیل و تحقیق است و تقلیل کاستی های دانشگاه نیز به همکاری شما و مدیران دانشگاه بستگی دارد لذا از شما می خواهیم تا کمبودها را به ما منتقل کنید.
در ادامه، حجت الاسلام ابراهیمی نژاد،مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، با اشاره به وجود پارامترهایی در دین مبین اسلام برای اندازه گیری اعمال گفت: از دیدگاه الهی، ارزش گذاری اعمال افراد با دو معیار هدف و نیت و دیگری معرفت صورت می گیرد. لذا تحصیل در مقطع دکتری هم اگر با نیت ساختن آینده کشور و نه فقط آباد کردن دنیای مادی و تامین آینده فردی باشد، ارزش الهی دارد. شما از همین ابتدا نیت خوب داشته باشید تا خداوند هم برایتان تقدیر خوبی بنویسد و در زندگی موفق تر باشید.
سپس دکتر شریعت ،معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در سخنانی دانشجویان دکتری را آینده ساز کشور خواند و خواستار همراهی آنان با مسئولان دانشگاه شد.
وی تصریح کرد: شما به عنوان جمعی فرهیخته و دارای تعقل، با ما همراهی کنید تا فضای دانشگاه هم مبتنی بر تعقل و تعامل باشد.
وی افزود: سال گذشته ما اردوی مشهد را ويژه دانشجویان دکتری با نگاهی خاص برگزار کردیم و انجمن های علمی دانشگاه ما که در کشور رتبه های برتر را کسب کرده اند هم می توانند به رشد علمی شما کمک کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، انجمن علمی تحصیلات تکمیلی و انجمن فردا را دو نمونه خوب از انجمن های مناسب برای فعالیت و حضور دانشجویان دکتری دانست و در پایان، از برگزاری چند دوره آموشی برای یادگیری مهارت های اجتماعی توسط مرکز مشاوره دانشگاه برای دانشجویان دکتری خبر داد.
کلانتر ،معاون آموزشی دانشگاه، سخنران بعدی این مراسم بود که با اشاره به توانمندی های حرفه ای بالای فارغ التحصیلان دانشگاه علم و صنعت ایران و جذب سریع آنها به بازار کار گفت: فارغ التحصیلان مقطع دکتری ما هم همین کیفیت را دارند و ضمن ورود به مرزهای دانش، مقالات خوبی نیز تالیف می کنند.
وی خواستار حضور تمام وقت دانشجویان دکترا در دانشگاه و محیط های آزمایشگاهی شد و تاکید کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران با توجه به دقت و سختگیری های خود در زمینه جذب دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی، هیچ صندلی خالی ندارد. این دانشگاه مصاحبه های علمی خود برای پذیرش دانشجویان دکترا را به صورت کاملا دقیق و علمی انجام داده و با جذب دانشجویان برتر در مقطع تحصيلات تکمیلی آنها را در کنار اساتید خوب خود قرار داده است.
معاون آموزشی دانشگاه به دانشجویان دکتری توصیه کرد با مراجعه به دفتر استعدادهای درخشان، از حمایت های مادی و معنوی مناسب بنیاد ملی نخبگان بهره مند شوند.
محمدی ،معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، هم پس از تشریح جایگاه عالی دانشگاه علم و صنعت ایران در حوزه های آموزش، پژوهش و فناوری، به معرفی دفاتر وابسته به این معاونت از جمله دفتر امور پژوهش های بنیادی و کاربردی – که برگزارکننده دوره های ایمنی، بهداشت و محیط زیست؛ آگاهی دهنده در مورد اخلاق پژوهش و فهرست مجلات معتبر و نامعتبر علمی و معرفی کننده اولویت های پژوهشي کشور است- دفتر همکاری های علمی و صنعتی- توسعه دهنده تعاملات دانشگاه با صنایع و دستگاه های اجرایی- و دفتر توسعه تجاری سازی وکارآفرینی- ارائه دهنده مشاوره های اقتصادی، تامین مواد اولیه و خدمات بازاریابی و تامین مالی و انتخاب کننده روش تجاری سازی محصولات- پرداخت.
وي در ادامه اظهار امیدواری کرد تعداد شرکت های تخصصی فعال در مرکز رشد -که با همکاری اساتید و دانشجویان تاسیس شده اند- از ۲۵ شرکت فعلی به ۱۰۰ شرکت افزایش یابد. معرفی امکانات مرکز اسناد و اطلاع رسانی و مرکز کامپیوتر، پایان بخش سخنان دکتر محمدی بود.
در ادامه اکبری معاون دانشجویی، از اختصاص خوابگاه و برنامه ریزی تغذیه دانشجویان دکتری از اولین روز ورود آنها بدون وجود هرگونه مشکلی خبر داد و خطاب به دانشجویان دکتری تصریح کرد: تلاش می کنیم شأن شما عزیزان کاملا رعایت شود و کمترین دغدغه را داشته باشید. امکانات خوبی نیز فراهم کرده ایم که بدون اشکال نیست ولی در حد وسع ما بوده است. از شما می خواهیم با انجام کار دانشجویی تا ۱۰۰ ساعت در ماه، هم به دانشگاه کمک کنید و هم هزینه معیشت خود را تامین کنید.
وی سپس به تشریح انواع وام دانشجویی۱۶ میلیونی دانشگاه و ۱۵ میلیونی صندوق رفاه و امکانات ورزشی و رفاهی دانشگاه پرداخت.
سپس سیدین،معاون اداری و پشتیبانی دانشگاه، در سخنانی کوتاه از تلاش همه جانبه معاونت مذکور برای تامین زیرساخت های پژوهشی و آموزشی و فرهنگی مورد نیاز دانشجویان دکتری و از جمله تسهیل دسترسی به بانک های اطلاعاتی و مقالات علمی و پژوهشی خبر داد.
در پایان موسوی، مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه، با تشریح تقویم آموزشی سال ۹۶-۱۳۹۵ دانشگاه برای دانشجویان دکتری، از تحصیل مجموعا ۲۴۰ دانشجوی دکتری در دانشگاه علم و صنعت خبر داد و حداکثر دوره تحصیل دانشجویان دکتری را ۴ سال عنوان کرد و تصریح کرد که تداوم تحصیل، بعد از چهار سال بر طبق مصوبه وزارت علوم، با پرداخت شهریه ممکن است. وی همچنین از اختصاص ۵۰ فرصت مطالعاتی به دانشگاه علم و صنعت ایران در سال ۹۵ خبر داد که با همراهی سازمان دانشجویان ایران قابل افزایش نیز هست.
در انتهای این نشست، سوالات دانشجویان دکتری با موضوعاتی همچون نحوه رفع دغدغه های معیشتی، دریافت وام، مسائل و موضوعات خوابگاهی، تعداد مقالات مورد نیاز برای دفاع از رساله دکتری و غیره مطرح شد که اعضای هیات رییسه دانشگاه به این سوالات پاسخ گفتند.