اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «جنبش حیا» در بیانیهای با استعانت از سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در آغاز هفته احیا امر به معروف و نهی از منکر، تغییر نام خود را به «جنبش حیات» اعلام کرد که متن بیانیه به شرح زیر است:
امر به معروف و نهی از منکر تضمینکنندهی حیات طیبه در نظام اسلامی است.۱"
حیات به معنی زندگی است و «جنبش حیات» حرکتی مردمی برای بازگرداندن زندگی پاک انسانی یا همان روح حیات طیبه به بدن نیمه جان و گاهی بی جان جامعه بشر امروز است. مولای متقیان و امیرمؤمنان علیه السلام در جملاتی کم نظیر فرموده اند: «من ترک انکار المنکر بقلبه و یده و لسانه فهو میت بین الاحیاء»۲" یعنی کسی که نهی از منکر را با قلب و دل و زبانش ترک کند، بی تردید مرده ای در بین زندگان است. بنا بر این تعبیر نورانی، یکی از علائم حیاتی یک انسان در اجتماع، بی تفاوت نبودن نسبت به جامعه است. انسان بی تفاوت و بی اثر در واقع حیات اجتماعی ندارد و مرده ای است در بین دیگر انسانها. جنبش حیات تلاش دارد همه لحظه ها و همه فضاها، جامعه را به زندگی دعوت کند.
حرکت مردمی حیات از همه اعضای جامعه ایرانی، از همه اقشار و سنین می خواهد، که در هر کجای جامعه که هستند و زندگی می کنند با احساس مسئولیت به جامعه مخاطب خود و بی تفاوت نبودن نسبت محیط زندگی شان به زنده شدن آن بخش از جامعه کمک کنند. این جامعه می تواند خانواده، مجتمع مسکونی، خویشاوندان، محله، مدرسه، دانشگاه، یک پاساژ و بازارچه، یک اداره دولتی، یک کارخانه، کارگاه، مغازه یا هر گوشه دیگری از جامعه ایران عزیز باشد.
بی تفاوت نبودن به معنی سرک کشیدن و فضولی کردن نیست؛ بی تفاوت نبودن به معنی تجسس و تفتیش نیست؛ بی تفاوت نبودن یعنی دلسوزی نسبت به جامعه و اعضای جامعه، یعنی نسبت به منافع عمومی هم وطنان و همنوعان خود حساس بودن؛ یعنی فهم مسئولیت هم شهری، همسایه، هم کلاسی و هم وطن بودن، یعنی درک مسئولیت متقابل انسان ها در جامعه، یعنی علم به مسئولیت متعالی یک انسان نسبت به خداوند، مردم و فرد فرد انسان ها. دانستن و کشف این ارتباط عمیق باعث می شود هیچ انسانی نسبت به اتفاقات خوب و بد اطرافش بی تفاوت نماند. حرکت مردمی حیات به دنبال روشن ساختن این ارتباط عمیق انسانی و تقویت این احساس مسئولیت متعالی و مترقی اجتماعی است.
« از حیاء تا حیات »
جنبش حیات ادامه حرکت دانشجویی جنبش حیاء می باشد که در سال ۱۳۸۹ در چند دانشگاه بزرگ کشور آغاز شد.
آنچه در روزهای ابتدایی تولد « جنبش حیاء » مورد توجه صاحبان آن ایده بود، توجه عمومی و نمایندگی یک مطالبه عمومی در دانشگاه ها و بعدا در دیگر فضاهای اجتماعی در حوزه « امر به اخلاق و حیا » بود. دغدغه ای که با گذر زمان و ریشه دار شدن، به یک مطالبه عمیق و جدی مبنی بر توجه بیش از پیش جامعه مذهبی ایران و به ویژه کلان شهرها، به واجب فراموش شده «امر به معروف و نهی از منکر» تبدیل شد. کثرت مصادیق مهم و شدت نیاز همه اقشار جامعه به امر به معروف، جنبش حیا را بر آن داشت تا به تصمیم مهمی بیاندیشد.
تغییر « حیا » به « حیات »، نشان از رشد و تعالی یک دغدغه عمیق انسانی و انقلابی دارد. این تغییر به معنی حذف بخشی از دغدغه های گذشته نیست! بلکه به معنی افزایش گستره و عمق دغدغه های هزاران عضو این حرکت مردمی است.
« جنبش حیات » می خواهد نماینده یک مطالبه عمومی برای جاری شدن خوبی ها و منزوی شدن بدی ها در ایران اسلامی باشد. این تلاش در قالب یک دعوت عمومی برای احساس مسئولیت بیشتر نسبت به رویدادهای مثبت و منفی جامعه اتفاق خواهد افتاد.
امید است با لطف حضرت حق و ذیل توجهات حضرت ولیعصر ارواحنا فداه در کنار همه ی چشم های نگران انسانیت و علاقه مندان به اسلام عزیز و دغدغه مندان فهیم و فرهیخته انقلاب اسلامی گردنه های سخت این مسیر را تا نیل به قله های حیات طیبه با عافیت بپیماییم. ان شاءالله.
منتظر اتفاقات شیرین و مهم باشید...
و من الله التوفیق
ستاد تصمیم و راهبرد جنبش حیات
..............
۱- رهبر معظم انقلاب دام ظله
۱۳۶۸/۱۰/۱۹
۲-تهذيب الأحكام(تحقیق خرسان) ج ۶، ص ۱۸۱ ، ح ۳۷۴